Autor Tema: modovi voznje  (Pročitano 6922 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Maksimus

Odg: modovi voznje
« Odgovor #15 poslato: 16. Dec, 2020. 22:52 »
Kako se menjaju modovi na ekranu?
Ja sam mislio da je za odabir modova neophodno dugme pored menjaca,tj da auto koji nema dugme nema ni odabir modova. Postoji li mogucnost da je drugar "otkljucao" odabir modova kodiranjem,da ih auto nije imao fabricki?
« Poslednja izmena: 16. Dec, 2020. 23:00 Maksimus »

Van mreže KerberZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 16. Dec, 2020. 22:56 »
obojica smo uzeli pre par dana automobile,ne znam da li je to fabricki ili je naknadno nesto radjeno,zato sam i pitao..sad sam se razocarao sto nemam comfort,a nemam ni lane assist iako ima aktivni tempomat i onu budzu sa senzorima i kamerama na retrovizoru :(
  • Vozi: Škoda Superb 4x4

Van mreže Maksimus

« Odgovor #17 poslato: 16. Dec, 2020. 23:00 »
Onda bi trebalo da mozes da aktoviras line assist.

« Odgovor #18 poslato: 16. Dec, 2020. 23:02 »
kako se to radi,tj kome da se obratim...hvala :bravo:

Van mreže dixon

« Odgovor #19 poslato: 16. Dec, 2020. 23:18 »
Ja radim lane assist. Javi se u pp :)

« Odgovor #20 poslato: 16. Dec, 2020. 23:43 »
nece nesto,nov sam ,ne snalazim se bas najbolje,pusti mi poruku,posto kad udjem na tvoj profil pise da nemam dozvolu  >:(

Van mreže Sima-Koya

« Odgovor #21 poslato: 19. Dec, 2020. 14:08 »
Modovi iz fabrike dolaze iskljucivo sa dugmetom.
Ko nema dugme a ima modove postoje dve varijante:
1)Da je neko naknadno dokupio SWaP licencu za modove i uneo u auto a nije dodao dugme(malo verovatno za nase prostore posto je skupo).
2)Da je auto pakovan i da neko jednostavno nije obratio paznju na to kad je uzimao polovan deo - centralnu konzolu(99% slucajeva).

Dugme se jednostavno moze dodati.
Ali prostim kodiranjem necete dobiti modove za voznju posto je to funkcija koja zahteva odgovarajuci SWaP kod.
  • Vozi: Seat Leon 5F FR

« Odgovor #22 poslato: 19. Dec, 2020. 15:10 »
malo sam udavio sa modovima :)
auto je kupljen u oktobru 2016 u auto čačku,gledao sam slike kad je kupljen,imao je to dugmence kad je izvezen uz salona,dugme je u funkciji,samo nemam comfort,zato sam i potegao ovu temu ;)

Van mreže Super 20

« Odgovor #23 poslato: 19. Dec, 2020. 17:12 »
Modovi iz fabrike dolaze iskljucivo sa dugmetom.
Ko nema dugme a ima modove postoje dve varijante:
1)Da je neko naknadno dokupio SWaP licencu za modove i uneo u auto a nije dodao dugme(malo verovatno za nase prostore posto je skupo).
2)Da je auto pakovan i da neko jednostavno nije obratio paznju na to kad je uzimao polovan deo - centralnu konzolu(99% slucajeva).

Dugme se jednostavno moze dodati.
Ali prostim kodiranjem necete dobiti modove za voznju posto je to funkcija koja zahteva odgovarajuci SWaP kod.

Nisam mislio da se ukljucim u temu ali hajde :) Moj Superb je 2016g. i ja sam prvi i jedini vlasnik. Ima 4 modova ukljucujuci i comfort. Nema dugme ,vec se modovi biraju preko multimedije. Nisam ni znao da imam te opcije 2 godine od kad sam kupio auto.Otkrio sam sasvim slucajno dok sam jednom slucajno malo razgledivao u opcije u multimedije.Znaci niti je auto "pakovan" niti sam nesto doadatno dokupovao. Najcesce ga vozim u Comfort mode od kad sam otkrio da moze da se bira a najmanje i eco jer me smara i nisto mi ne znaci neka sitna usteda goriva.Tako da moguce je dobiti auto iz fabrike i da ima modove a da nema dugme ;)
  • Vozi: Superb

Van mreže Sima-Koya

« Odgovor #24 poslato: 19. Dec, 2020. 21:48 »
Uradio sam do sad,pa bicu skroman preko 300 vozila iz VW grupacije,MQB platforma.
Ti bi bio prvi slucaj da imas modove iz fabrike a da nemas dugme.
PR kod(opcioni kod) kaze SWaP kod za Gateway + MODE dugme za Standardna vozila / vRS dugme za vRS vozila.
  • Vozi: Seat Leon 5F FR

Van mreže Maksimus

« Odgovor #25 poslato: 19. Dec, 2020. 21:55 »
A kako se biraju ti modovi kad su samo na infotainmentu,gde su smesteni?
Ja kod mene nisam nigde video odabir modova kroz infotainment,samo na dugme(koje ukljuci izbor na infotainmentu).

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #26 poslato: 23. Nov, 2021. 22:19 »
A kako se biraju ti modovi kad su samo na infotainmentu,gde su smesteni?
Ja kod mene nisam nigde video odabir modova kroz infotainment,samo na dugme(koje ukljuci izbor na infotainmentu).
Godinu dana niko čoveku da odgovori?
:)
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže dixon

« Odgovor #27 poslato: 23. Nov, 2021. 22:24 »
Ево ја ћу да одговорим... Он је на модове кроз нави мислио на модове ACC тј. адаптивног темпомата... нису то прави модови вожње да се прилагођава управљач, мотор, мењач, вешање итд.. модови вожње не могу да функционишу без дугмета, врло просто и једноставно

Van mreže Super 20

« Odgovor #28 poslato: 24. Nov, 2021. 00:47 »
Nisi u pravo. I odziv gas se menja, i upravljanje je drugacije,ubrzanja su bolja, jedino vesanje ostaje isto jer za to treba adaptivno vesanje koje je sasvim druga stvar od modova voznje. Ako ova korona malo popusti, dolazim i trazim te u BG, ako nije tako kako sto kazem castim te rucak u BG gde hoces :) Ako sam ja u pravo kodiras mi sve sto ima u Superb for free :)

*adaptivni tempomat nema veze sa modove voznje
  • Vozi: Superb

Van mreže dixon

« Odgovor #29 poslato: 24. Nov, 2021. 09:29 »
Ajde slikaj konzolu oko menjača kod sebe i okači sliku ovde jer ne razumeš o čemu pričam...... Auti koji imaju modove vožnje imaju fizički dugme kod menjača MODE i kad se to klikne, na navigaciji/mediji ae prikaže izbor moda vožnje... A ono što je gore napisano da nema dugme već samo preko medije bira modove je čovek pogrešno protumačio.. na autima koji nemaju modove vožnje kad se uđe u car>settings>driver assistance prva opcija je ACC i može se odabrati mod vožnje za asaptivni tempomat, tj. koliko će agresivno da ubrzava i koči (normal, sport..)... Takođe i na automobilima koji imaju modove vožnje sa promenom moda vožnje menja se način rada adaptivnog tempomata... To možeš videti klikom na dugme kada izabereš određeni mod vožnje i onda ti pokaže kako je šta podešeno ili ako odeš u individual pa na prilagođavanje pokaže ti i ACC između ostalog... A auto koji nema dugme, potpisujem da ne može imati prave modove vožnje. Ako sam ja u pravu kad ti budeš u BG dođeš mi 400€ jer toliko košta da se sve iskodira na nekom autu....