Autor Tema: Kupovina Superb ili Kodiaq?  (Pročitano 7063 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Vrbas

Odg: Kupovina Superb ili Kodiaq?
« Odgovor #75 poslato: 16. Okt, 2021. 00:55 »
Octavia po izgledu, ali zasto uzeti 1.0 TSI kad se moze 1.5  ;)
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 43kW

Van mreže Beograd011Započeo temu

« Odgovor #76 poslato: 16. Okt, 2021. 01:32 »
Octavia po izgledu, ali zasto uzeti 1.0 TSI kad se moze 1.5  ;)

Nije samo zbog budzeta vec i nekog setovanja po hijerarhiji, da ostavimo prostora za poziciju iznad. Mada meni iskreno Scala od 150ks nema puno smisla. To se ugradjuje u A4 i Superba
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #77 poslato: 16. Okt, 2021. 08:01 »
Oktavija svakako imajuci u vidu opisane namene za vozilo. I treba ih pripremiti na strpljenje. Nije mi jasan uvoznik za Srbiju, skoda je najprodavaniji brend, osim Ceske nigde nije tako i da on ne obezbedi lagere vozila.

Van mreže Beograd011Započeo temu

« Odgovor #78 poslato: 16. Okt, 2021. 09:20 »
Moram da stanem u odbranu uvoznika. Trenutno se u Srbiji ceka na 2.600 Skoda. Toliko ima nezatvorenih porudzbina. U Ceskoj ima oko 60.000 vozila kojima nedostaju jedna do dve komponente. Naprosto VW grupacija ih je pustila niz vodu dok se ne resi pitanje poluprovodnika, a stabilizacija se ocekuje tek od H2 2022.  Audi nije zatvarao pogone, VW na nesto malo, a najgore je prosla Skoda. To je kad si na dnu lanca ishrane
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 tdi 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #79 poslato: 16. Okt, 2021. 17:31 »
Pa to je nesposobnost uvoznika koji nece da ulozi novac ni na dan. U Sloveniji nije skoda najpopularniji brend ali je bilo 200 skoda na lageru za one koji nece da cekaju. A sada je taj lager na 30 vozila sto je jadno. Kia ima 3000 automobila odmah dostupni sada, a prodaje manje vozila nego skoda. I sada je jedan moj prijatelj pokusao kupiti skodu jer je slupao auto i ne moze jer Autocacak nema lager. I kupice daciju. Uvoznik zna sta se najvise trazi i da je hteo da ulozi novac za nekih 1500 automobila, sada bi lako rasprodao sve. Nesto bi prodao i pre nego sto bi stiglo za naplatu jer bi rekao ovekuje se uskoro. Ali Autocacak ima i tojotu da ja znam na kojoj se izvlaci i to ce se odraziti na trzisno ucesce skode.
Pri tom preteruju sa brojkama. Ja citam ceske medije, 50.000 im je limit koji nisu presli do sada i zato su gasili proizvodnju vise puta ove godine. Trenutno imaju izmedju 30 i 40.000 automobila koji su proizvedeni i nisu kompletni.

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #80 poslato: 17. Okt, 2021. 13:20 »
Jesi zaista napisao da ulozi novac u 1500 automobila? 20-40 miliona evra?
Bio bi budala, neopevana. Jedino kad bi mogao da predvidi sta ce se desiti.
Pa sama Skoda ne pravi lager, sto bi se on pravio pametan ili da kazem tolikoooo pametan. U redu je da prati trend, da poruci unapred najprodavanije modele, sto mislim i da rade, ali spucati toliki novac i rizikovati. Sta ako udari opet kriza, pa ne proda nista, pa dodje naredna godina, spustaj cenu i slicno...
Lako je tudjim k... :) Svi mi sa druge strane mozemo pametovati kako i sta (da bi nama bilo bolje), ali nismo u njihovoj kozi.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Van mreže fobia24

« Odgovor #81 poslato: 17. Okt, 2021. 14:17 »
Propasti mu nece svakako. I ne ulaze uvoznik odmah taj novac nego kad vozilo preuzme i verovatno i tada imaju neki razuman rok da uplate. Vecina tih automobila bi otislo pre nego stigne. A pogresno i jeste sto i sama skoda ne pravi lager kao vecina vecih proizvodjaca pa je sada skoda zatvorena na najduze od svih fabrika. Mislim na generalno jer su pogodjene sve skodine fabrike, dok je fabrika u Kini vec duze zatvorena.

Na mreži Mareska

« Odgovor #82 poslato: 17. Okt, 2021. 14:25 »
Jesi zaista napisao da ulozi novac u 1500 automobila? 20-40 miliona evra?
Bio bi budala, neopevana. Jedino kad bi mogao da predvidi sta ce se desiti.
Pa sama Skoda ne pravi lager, sto bi se on pravio pametan ili da kazem tolikoooo pametan. U redu je da prati trend, da poruci unapred najprodavanije modele, sto mislim i da rade, ali spucati toliki novac i rizikovati. Sta ako udari opet kriza, pa ne proda nista, pa dodje naredna godina, spustaj cenu i slicno...
Lako je tudjim k... :) Svi mi sa druge strane mozemo pametovati kako i sta (da bi nama bilo bolje), ali nismo u njihovoj kozi.
Bar auto čačak ima gde da proda vozila mup, pošte, administracija,razna ministarstva..
  • Vozi: Superb

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #83 poslato: 17. Okt, 2021. 18:32 »
:) hehe ne moze bas svake god da im proda Skode.
Sva igranka oko lagera je kao sto ste i sami pisali neka druga strategija. Isto tako mozda to omogucava Skodi bolju cenu, jer nema neprodatih vozila koji zvrje po salonima.
Na kraju krajeva nije to toliko veliki problem, sacekati auto par meseci, pogotovo ako je skuplji. Nije ni da se ta odluka donosi za dan.
Mozda za jeftinije modele, ali za skuplje ne.

Mozda je Skoda krenula putem Rolex-a, da stvore vestacku potraznju
Realno polovnim Skodama je skocila cena, sto zbog carine, sto zbog nestasice novih
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

Na mreži Mareska

« Odgovor #84 poslato: 17. Okt, 2021. 19:08 »
Gde moze da se nadje tačan podatak kad izlazi superb 4,negde piše 2023 negde 2024, da li negde ima zvanično saopštenje?
  • Vozi: Superb

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #85 poslato: 18. Okt, 2021. 09:24 »
Da ne otvaram novu temu, zna li neko kakav je 1.8 TSI od 180 KS u Superbu 2018 godiste?
Treba otvoriti novu temu, nije teško.
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #86 poslato: 18. Okt, 2021. 09:27 »
Off tooic. Treba nam za neki srednji nivo managementa sluzbeni auto. Dilema Octavia 1.0 u najnizem nivou opreme ili Scala Style 1.5 tsi.  Ne pitajte orkud ovaj sizofreni izbor motora, ali cenovno su tu negde
Takođe, treba otvoriti novu temu i za ovo, jer nema veze sa ovom temom.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #87 poslato: 18. Okt, 2021. 09:29 »
Gde moze da se nadje tačan podatak kad izlazi superb 4,negde piše 2023 negde 2024, da li negde ima zvanično saopštenje?
Postoji tema za novi superb, ovde je off topic.