Autor Tema: KAMIQ kupovina, rok isporuke  (Pročitano 37505 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Dadokg

Odg: KAMIQ kupovina, rok isporuke
« Odgovor #90 poslato: 09. Nov, 2022. 12:10 »
"Trenutna planirana nedelja za izlazak iz proizvodnje za vaše vozilo je 11. nedelja 2023. Planirani termini su podložni promenama."

Auto sam poručio 15.12.2021. godine, a gore citirana informacija dobijena od uvoznika je od 03.10.2022. godine.

• Vozi: Škoda Kamiq

Na mreži sheytan

« Odgovor #91 poslato: 09. Nov, 2022. 15:20 »
Pozdrav svima! Pošto se trenutno, kao i verujem mnogi ovde, nalazim u čekanju dodele proizvodne nedelje, htedoh da pitam da li možda ima nekoga kome je skoro stigao Kamiq ili zna nekoga u toj sitauciji pa da pokušamo da procenimo koliko je trenutno čekanje od porudžbine do isporuke spram automobila koji sada dolaze?

Jedan od kolega s foruma(ima na nekoj temi) je nedavno dobio auto nakon svega nekoliko meseci čekanja, motor 1.5... Ne znam zašto neko čeka par meseci, neko par godina... :(

• Vozi: Forester 2.0 2008., Tucson 1.6T 2023.

Van mreže fobia24

« Odgovor #92 poslato: 09. Nov, 2022. 17:03 »
Ima tekst u temi "Problemi sa proizvodnjom" zasto je doslo do velikih razlika u rokovima. Jedan ceski list je pisao da Skoda namerno odlaze u nedogled najstarije rezervacije u Ceskoj za sledecu godinu, a isporucuje one dosta novije zbog razlike u ceni jer automobili naruceni pre 2g po tadasnjim cenama su gubitak Skode. U situaciji kada ne mogu proizvesti sva vozila biraju ona sa vecim cenama (novije narudzbine). Ovo se odnosilo samo na Cesku. Po meni to isto rade i sami dileri, odnosno prvenstveno oni. Dalje, sta sigurno ima veze su emisije Co2 po kojima proizvodjaci placaju penale EU za svaki gram prekoracenja iznad 95g/kg. Oni onda u kalkulaciji za tekucu godinu i u zavisnosti od trenutnog stanja proseka biraju vozila sa odredjenim Co2 da zadovolje planiranu normu, a ostala vozila prebacuju u narednu godinu. Zato ima prednost eniak ali on ima ogranicen proizvodni kapacitet i dostupnost komponenti sto svakako otezava planove fabrike. I treca stvar, dostupnost delova koji konstantno nedostaju.

Van mreže DarkoNS1987.

« Odgovor #93 poslato: 10. Nov, 2022. 01:00 »
Jedan od kolega s foruma(ima na nekoj temi) je nedavno dobio auto nakon svega nekoliko meseci čekanja, motor 1.5... Ne znam zašto neko čeka par meseci, neko par godina... :(
Verovatno mislis na mene. :) Ja sam za ravno 3 meseca dobio auto. Nije kamiq nego superb. Ovo problemi sa cipovima i ostalo mislim da je prose.....e. Superb i kodiaq regularno stizu kao i ranije mozda koji messc duze (benzin). Matematika je jasna, benzin stavljaju kao prioritet zbog "niskog" co2. A gore dva pomenuta modela guraju posto im je najveca zarada. Na ostalim modelima im je manja zarada i zato se "ceka na red".
  • Vozi: Octavia 1.6 tdi 2018. Style

Na mreži sheytan

« Odgovor #94 poslato: 10. Nov, 2022. 09:13 »
Ne mislim na tebe  :B=)

Evo ga, korisnik Munja je taj srećnik:

https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=10673.msg130570#msg130570

Da l je do Mojte Karla, da l je do povećane cene, đavo će ih znati... da se qrvaju, izvesno je, ali šta činiti???
  • Vozi: Forester 2.0 2008., Tucson 1.6T 2023.

Na mreži munja23

« Odgovor #95 poslato: 10. Nov, 2022. 14:21 »
Sada imate i celokupnu istoriju porucivanja i isporuke :)

https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=14634.msg130829;topicseen#new
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže fobia24

« Odgovor #96 poslato: 10. Nov, 2022. 15:13 »
Verovatno mislis na mene. :) Ja sam za ravno 3 meseca dobio auto. Nije kamiq nego superb. Ovo problemi sa cipovima i ostalo mislim da je prose.....e. Superb i kodiaq regularno stizu kao i ranije mozda koji messc duze (benzin). Matematika je jasna, benzin stavljaju kao prioritet zbog "niskog" co2. A gore dva pomenuta modela guraju posto im je najveca zarada. Na ostalim modelima im je manja zarada i zato se "ceka na red".
Nazalost, nije izgovor nedostatak komponenti. Kodiak i superb mogu da se proizvode regularno jer se proizvode u malom broju primeraka. Oktavija se ceka preko godinu dana jer je imala 3 meseca pauzu u proizvodnji zbog toga sto su ostali bez kljucnog dobavljaca. Skoda i danas ponovo skladisti nedovrsene automobile i radi sa smanjenim kapacitetima. A skladistenje vozila utice na njihovu likvidnost jer imaju ulozen novac koji ne mogu da povrate. Zasto ovi problemi kace uglavnom vagen grupaciju dok su ostali nepogodjeni je drugo pitanje.

Na mreži observer

« Odgovor #97 poslato: 10. Nov, 2022. 16:16 »
Vidim da svi koji ste čekali, poručujete neku egzotiku od opreme. Mene zanima da li se može, kao nekad, dobiti auto sa lagera u Srbiji, dan za dan, klot ili ne nebitno (spiskove opreme NIKAD ne čitam, apsolutno me ne zanimaju, u moje vreme oprema je bio radio kasetofon, desni retrovizor i taster za sva 4 žmigavca, naučio sam se na to i bolje mi ne treba).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži munja23

« Odgovor #98 poslato: 10. Nov, 2022. 16:22 »
Observer, gotovo da je nemoguće danas naći kola sa lagera, eventualno po koji Kodiaq i to je to.
Ovo što viđaš po salonima su odavno poručena vozila koja stoje u salonu dok ne dođe drugi auto na njegovo mesto.

Van mreže fobia24

« Odgovor #99 poslato: 10. Nov, 2022. 17:06 »
U Sloveniji uvoznik uvek ima neki lager, trenutno je nesto malo preko 100 skoda. Od toga jako malo ima klot automobila. Ne znam zasto. U Srbiji zbog loseg smisla za poslovanje generalnog uvoznika vec dugo nema ni jedno vozilo na lageru. U Rusiji u momentu kada je skoda napustala trziste pocetkom marta je bilo 20.000 skoda na lageru koje jos nisu rasprodate.

Na mreži munja23

« Odgovor #100 poslato: 10. Nov, 2022. 19:22 »
Pogledaj malo oglase novih vozila u Srbiji, konkretno Karoq-a, 1.4 TSI sa 8-stepenim automatskim menjacem. Nije regularna ponuda, povucen odredjeni broj vozila sa drugih trzista posto ovde fali kola. Ko razmislja o Kamiq-u mozda moze da promeni i uzme Karoq.

Na mreži munja23

Van mreže Super 20

« Odgovor #102 poslato: 10. Nov, 2022. 21:15 »
Pa gde si Munjo kuco stara  :)) :)) :))
  • Vozi: Superb

Van mreže oflogic

« Odgovor #103 poslato: 12. Nov, 2022. 19:41 »
Ista situacija sa cekanjem ako ne i gora u CG (malo trziste).

Porudzbina Jul, nema nikakvih povratnih informacija iz fabrike o proizvodnji.

• Vozi: Kamiq 1.5 TSI DSG

Na mreži zoranius

« Odgovor #104 poslato: 14. Nov, 2022. 14:15 »
Ista situacija sa cekanjem ako ne i gora u CG (malo trziste).

Porudzbina Jul, nema nikakvih povratnih informacija iz fabrike o proizvodnji.
Za CG mislimda ide preko Auto Čačka tako da može samo da bude duže čekanje nego u Srbiji.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +