0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Srecna voznja!Dobar auto si kupio,jos je i Seat Batali te price ptica-zloslutnica sta pricaju za alu-blok,nemoj da razmisljas o tome.BXW je legendarni motor. U sluzbenim Fabijama u mojoj firmi smo prelazili oko 300-400.000km sa Zavoli lpg instalacijom. Ja sam moj Seat kupio nov,blizi se 160k km. Plin je Zavoli,a injektori su sad Stag.10w40-je ok,kao zadnji neki minimum,ali bas je bzvz da to sipas/da te majstor nagovara. Fabricka gradacija je 5w30 ACEA C3 VW 504/507,ali sad je za to kasno i pravo ulje bi bilo 5w40+Acea C3+Vw 505.01, midSaps ulje zbog plina,ima ih zilion,koje god dobro nadjes,sipaj,tako da sad ti uzmi pa nagovori majstora (btw i meni su sunuli tako 2,3 izmene pa sam pobesneo pa sad sam kupim ulje i filtere i bude kako ja kazem).Svecice,fabricke su ti npr NGK ZFR6T-11G,s obzirom da je za plin ok smanjiti zazor,ja sam presao na NKG BKUR6ET-10 (tu je sad 1,0mm umesto 1,1). I na ovim vozim 10g=problema bez,sve radi kako treba. Menjam ih na 20.000km,zbog plina. Filtere kupim Filtron. Motorno ulje na 10.000km.Letnje gume 195-55-R15,zimske,ako stedis moze 185-60-R15,a identicne zimske su 185-65-R14,ali sa drugim tockovima. Menjac je 02T, zameni mu ulje SAE 75W+API GL-4.Ispisali smo se siti ovde vec ranije o svemu,ali eto,ovo su nasa iskustva. Pitaj,ako ti treba,dacu ti mejl i telefon.
Koliko je ta "smesna" potrosnja....
Moja Fabia 1.4 16v je trosila od 6 do 6,5 mereno na duge staze.
Bas taj motor sam trazio od drugara koji uvozi polovnjake, posle zaglavih sa 1.4TDI 80ks. Drndavi trocilindras.
Bre, sta stavi, koje su bile? Kako ih skinu?
Od skoro sam u posedu jedne ,bivše službene.2012, 1.4 16v, 63kw + zavoli lpg od prvog km, oznaka motora cggNa satu je 272.000km i osim redovnih servisa,kočnica,amortizera i po nečeg na trapu ništa nije menjano.U firmi ih imamo par stotina sa tim motorom i kilometražama (300-400.000)km. Obzirom da je režim eksploatacije sjaši kurta da uzjaši murta,pokazale su se više nego odlično. Nekih izraženih problema nije bilo osim možda separatora uljnih para i odbojnih guma zadnih amortizera,to je ono što se recimo malo češće pojavljivalo. Na dosta njih se hidropodizači malo čuju i to je to u principu.Generalno,trom i zahvalan auto.