Autor Tema: Zaglavljen menjac u 3 brzini  (Pročitano 1406 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže viktor555Započeo temu

Zaglavljen menjac u 3 brzini
« poslato: 03. Maj, 2021. 18:08 »
Imam Skodu Fabia 2007. godiste 1.9 SDI, juce mi je menjac ostao u trecoj brzini. Uspeo sam nekako da izbacim u ler, al nije hteo u nijednu drugu brzinu osim u trecu, pa posto sam bio blizu destinacije nastavio sam tako u trecoj. Probao sam posle ponovu u neutral, ali nikako.

Sta moze da bude problem, pada mi na pamet sajla menjaca ili birac brzina.

posto nisam u BGu, pa moram da popravim trenutno, a najblizi je ovlasceni servis. Pa koliko bi sve to moglo da kosta.

Hvala

Van mreže bgdvinko

Odg: Zaglavljen menjac u 3 brzini
« Odgovor #1 poslato: 03. Maj, 2021. 20:39 »
Najverovatnije ti je jedna sajla problematicna. Sad dal do menjaca ili do saltebla. Imas dve sajle. Jedna na biracu brzina u menjacu podize i spusta birac po vertikali a druga je na biracu za uzubljivanje zupcanika levo-desno u odredjenu brzinu preko viljuski.
Podigni haubu pa tu gde ti dolaze te dve sajle na menjac proprati kako radi birac a da neko pokusa u kabini sa salteblom saltati onako naprazno na ugasen motor naravno. Na tom biracu na menjacu mozes i rucno da ubacis i izbacis iz bilo koje brzine.
Tu se i stelaju sajle, ali mora biti blokiran saltebl. Ima tacno procedura te blokade i stelanja, najbolje ti je da pogledas na yutybu kako se to radi. Jer moze lako biti i da ti se povuce sajla na tom mestu gde se i steluje na toj plasticnoj glavi.
Uglavnom proprati rad sajli na tom biracu na menjacu.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007...Seat Leon copa 1.4 tsi 2012