Autor Tema: Problemi sa proizvodnjom u Skodi  (Pročitano 29060 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži AleksandarAca

Odg: Problemi sa proizvodnjom u Skodi
« Odgovor #45 poslato: 07. Okt, 2021. 18:25 »
Znaci od novih automobila mrka kapa, da i ne gledam nista :D

Na mreži vojkan85

« Odgovor #46 poslato: 07. Okt, 2021. 18:26 »
To sto i dodje bice upitnog kvaliteta, i ako ne daj Boze nesto mora da se menja bice veselo. Pre svega oko elektronike.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI, Škoda Kodiaq L&K 2.0TDI 4x4

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #47 poslato: 07. Okt, 2021. 18:32 »
Vidim na oglasima nove O4 i to po dobrim cenama, iskren da budem, zapitao sam se da li im nesto fali.

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #48 poslato: 07. Okt, 2021. 19:09 »
Evo, sad gledam češke vesti - potvrđeno je da Škoda zaustavlja proizvodnju do kraja godine, ako sam dobro razumeo.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Na mreži Mareska

« Odgovor #49 poslato: 07. Okt, 2021. 19:10 »
Mi malo stariji koji pamtimo hajdučiju iz 90-tih smo naučeni da uzimamo samo kola koja su fizički prisutna u momentu kupovine i mogu se pokupiti odmah. Kakva oprema, konfigurisanje i gluposti. Dođeš, kupiš, registruješ i ćao. Ovo što vi radite je ozbiljan mazohizam, ne bih čekao auto više od 2 dana pa da je potpuno novi (vaskrsli) Golf 2 :D
Zato su dinosaurusi i izumrli nisu hotelu da se prilagode.. Kažu superb se čeka 6 mes. Pa maltane da će izaći novi model do tada :)
  • Vozi: Superb

Na mreži vojkan85

« Odgovor #50 poslato: 07. Okt, 2021. 19:11 »
Od 6 do 9 neke nezvanicne, tri meseca obustave izvesna.

Na mreži sds21

« Odgovor #51 poslato: 07. Okt, 2021. 20:08 »
U Austriji se čeka 6-8 meseci na Kamiqa. U Češkoj navodno godinu dana za Kodiaqa. Kod nas drug narucio jos pre par meseci kamiqa, trebao je novembra da stigne, pa je pomeran period. Poslednja informacija je da možda bude marta.

Prioritetno tržište je Nemačka, za sve ostale je lutrija.
  • Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #52 poslato: 07. Okt, 2021. 20:12 »
Rekoh ja lepo bice tu rasprodaje, pogotovo kada se nakaleme troskovi za prazan hod...

Van mreže fobia24Započeo temu

« Odgovor #53 poslato: 07. Okt, 2021. 20:58 »
To bi znacilo bankrot ako bude. Jer oni ne mogu nadoknaditi izgubljeno jer nemaju proizvodne kapacitete. Modeli zastareli, proizvodnja u drugom polugodistu nulta, plate neke moraju isplacivati. Svima drugima stizu cipovi, ocigledno je nesto vece po sredi. Vagen grupa i mercedes su najdublje zaglibili, nestasicom cipova su pogodjeni najvise nemacki brendovi. Korejski imaju na pretek, tesla raste sa prodajom svake godine duplo, tojota proizvode mesecno vise nego skoda godisnje.

Na mreži vojkan85

« Odgovor #54 poslato: 07. Okt, 2021. 21:00 »
Prosta prica je ovde. Stiti se VW, Audi i skuplje marke, Skoda...sta joj ostane na kraju.

Na mreži Mareska

« Odgovor #55 poslato: 08. Okt, 2021. 02:34 »
To bi znacilo bankrot ako bude. Jer oni ne mogu nadoknaditi izgubljeno jer nemaju proizvodne kapacitete. Modeli zastareli, proizvodnja u drugom polugodistu nulta, plate neke moraju isplacivati. Svima drugima stizu cipovi, ocigledno je nesto vece po sredi. Vagen grupa i mercedes su najdublje zaglibili, nestasicom cipova su pogodjeni najvise nemacki brendovi. Korejski imaju na pretek, tesla raste sa prodajom svake godine duplo, tojota proizvode mesecno vise nego skoda godisnje.
Ti kao o naša budala o duplom rastu bdp.
Da li si svestan je dupli rast tesle jedva 5% rasta vagen grupacije...
  • Vozi: Superb

Van mreže observer

« Odgovor #56 poslato: 08. Okt, 2021. 13:33 »
U Austriji se čeka 6-8 meseci na Kamiqa. U Češkoj navodno godinu dana za Kodiaqa. Kod nas drug narucio jos pre par meseci kamiqa, trebao je novembra da stigne, pa je pomeran period. Poslednja informacija je da možda bude marta.

Prioritetno tržište je Nemačka, za sve ostale je lutrija.

Toliko se cekalo u vreme socijalizma u Istocnom bloku na Trabante, Skode i Lade :)
(od 1 do vise godina)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Filip BG

« Odgovor #57 poslato: 08. Okt, 2021. 14:33 »
Čekalo se i u Nesvrstanim zemljama, ne samo u Istočnom bloku.
Golf 2 iz Sarajeva se u SFRJ čekao podugo. Postojale su liste čekanja. I onda se tražila veza da vas neko popne gore na toj listi.
I tako moj tata ne kupi Golfa 2 te 1990. Možda je i bolje, jer su dvojici komšija ukradeni nakon godinu-dve dana.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže fobia24Započeo temu

« Odgovor #58 poslato: 08. Okt, 2021. 15:32 »
Ti kao o naša budala o duplom rastu bdp.
Da li si svestan je dupli rast tesle jedva 5% rasta vagen grupacije...
Ne bih ja omalovazavao njihove prodajne uspehe. Ove godine ce preteci skodu u globalnoj prodaji, sledece mozda vec audi, itd. Najbrze rastuci brend na svetu. Pri tom pravi samo elektricne automobile sa sacicom modela. Vrlo brzo ce presisati i VW koji ide rapidno na dole.
Za sada je potvrdjen prekid proizvodnje do Nove godine u Skodi, sa neizvesnim pocetkom u 2022. Moj auto je imao 12 nedelju 2022 da svega ovoga nije bilo, ali to je samo nagadjanje. Onaj prvi sto sam narucio jos cami nedovrsen. Sada je bukvalno nemoguce vise dobiti popust na cenu iz konfiguratora. Za koji dan dileri nece vise primati narudzbine. Poceo sam da razmisljam o drugim brendovima koji su dostupni za 2 meseca od narucivanja kao sto je tucson. Nerado jer ne znam da li cu moci da svarim njegove vozne osobine i pored sve elektronike koju poseduje. Videcemo kako ce se sve odvijati u bliskoj buducnosti.
Iskreno, prekid proizvodnje na duzi period mi ne uliva poverenje u opstanak tog brenda jer su kooperanti upozoravali Skodu da ako do toga dodje, oni ce poslati radnike kuci na cekanje ko moze da to izdrzi. Ko ne moze, nestace. A i radnici koji budu na cekanju sa 60% plate ce u medjuvremenu naci drugi posao i onda i da se kojim cudom resi kriza sa cipovima, Skoda nece imati svoje kooperante. Zacaran krug.

Na mreži sds21

« Odgovor #59 poslato: 08. Okt, 2021. 19:09 »
Bratu u Austriji je Kamiq prvi pik, ali je lager dosta oskudan. Tj. na sajtu i oglasima ima sve i svasta, a kada posaljes upit dilerima, bukvalno jedno vozilo na stanju. Pa sada razmatra kia-u i hyundai. Imaju dosta vozila na lageru i povoljnije uslove finansiranja. Drugarica sad uzela kiu, jos neki prijatelji je razmatraju. Niko ne zeli da ceka godinu dana vozilo.

Mislim da ce cela ova situacija da bude pogubna za skodu. Nadam se da ce bar malo cene da budu normalnije kada se sve ovo stabilizuje. Ko je kupio auto prosle ili pretprosle godine, bukvalno moze da ga proda za iste ili vece pare.
  • Vozi: Skoda Rapid 1.0 TSI Drive MY2018, Skoda Fabia 1.2 TSI 2015