Autor Tema: Posuda za vetrobran, kako se skida?  (Pročitano 9035 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nebojša90Započeo temu

Posuda za vetrobran, kako se skida?
« poslato: 28. Dec, 2013. 13:21 »
 Da li neko možda zna kako se skida posuda za vetrobran, ili kako barem da dođem do nje, pošto je izgleda negde pri dnu pukla, stane nekih 1L i nešto tečnosti i onda krene da propušta.. Da li se mora skidati branik, ili kako? Hvala! :)
« Poslednja izmena: 28. Dec, 2013. 14:04 pedja »

Van mreže sasacalko

Odg: Posuda za vetrobran, kako se skida?
« Odgovor #1 poslato: 28. Dec, 2013. 13:42 »
Meni je majstor lepio posudu, skidao je branik. Nije problem da se skine. Posuda je pukla jer je tip od kog sam kupio zimi imao vodu u njoj, koja se zaledila i pukla je posuda. Ja sipam zimi tečnost za stakla - zimska, do -20. ;)

« Odgovor #2 poslato: 28. Dec, 2013. 14:54 »
Meni je majstor lepio posudu, skidao je branik. Nije problem da se skine. Posuda je pukla jer je tip od kog sam kupio zimi imao vodu u njoj, koja se zaledila i pukla je posuda. Ja sipam zimi tečnost za stakla - zimska, do -20. ;)
Takođe je izgleda ista situacija kod mene. I ja sipam zimsku tečnost, ali je izgleda prethodni vlasnik sipao vodu. Hvala! :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #3 poslato: 28. Dec, 2013. 17:06 »
ispitaj prvo gde pusta tecnost,mozda nemoras da skidas posudu jer vecem delu posude moze da se pridje odozdo,bez ikakvog skidanja.
  • Vozi: Fabia 1.4 MPI 8v 200 god

« Odgovor #4 poslato: 28. Dec, 2013. 19:00 »
ispitaj prvo gde pusta tecnost,mozda nemoras da skidas posudu jer vecem delu posude moze da se pridje odozdo,bez ikakvog skidanja.
A kako da priđem odozdo, kad ima odozdo ona zaštitna plastika ispod branika? Jel može to bez skidanja te plastike?  Hvala!
« Poslednja izmena: 28. Dec, 2013. 19:06 Nebojša90 »

Van mreže sasacalko

« Odgovor #5 poslato: 29. Dec, 2013. 09:45 »
Nemoj da se plašiš, plastika se lako skida. Najbolje je ako imaš kanal (ako nemaš, čekaj leto ili nadji nekog ko ima), skineš donju plastiku, vidiš gde je pukla, ako treba da se skine branik, skini prvo plastike sa koševa. Kad skidaš branik, odšrafiš sve šrafove koje vidiš, polako vuci branik i videćeš, ako negde zapinje, da imaš još neki šraf i to je to. Pozdrav  :D

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #6 poslato: 29. Dec, 2013. 11:10 »
A kako da priđem odozdo, kad ima odozdo ona zaštitna plastika ispod branika? Jel može to bez skidanja te plastike?  Hvala!
Najbolje ti je da skines korugu,tj plastiku oko tocka,kupi step sok 2 kesice neke jace boje,npr trula visnja i pomesaj sa litar ipo vode i sipaj u bocu da bi jasnije mogao da vidis gde izlazi voda.Moguce da je boca pukla a moguce da izlazi oko motorica za tecnost na dnu posude.Nadji negde nekakav kanal ili ako imas kod nekog prijatelja da ga popnes na dizalicu to bi ti bilo najbolje.

« Odgovor #7 poslato: 29. Dec, 2013. 17:40 »
Da li zna neko možda koliko košta nova posuda za vetrobran? E da, pošto je kod mene Elegance nivo opreme, pa imam onu lampicu koja mi pokazuje da mi je tečnost za vetrobran na minimumu, hoće li odgovarati onda bilo koja posuda od Fabije, mislim zbog tog kao senzora?

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #8 poslato: 29. Dec, 2013. 18:34 »
posuda koje je najverovatnije Vama potrebna je sa brojem po ETKI
6Q0 955 453 P
postoje jos 3 modela posude sa istim brojem  samo sto se zavrsavaju sa N, S I T

ne znam zbog cega je to, ali ovaj deo spada top 10 najtrazenijih delova za fabije

puno srece u trazenju dela
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

« Odgovor #9 poslato: 29. Dec, 2013. 19:06 »
posuda koje je najverovatnije Vama potrebna je sa brojem po ETKI
6Q0 955 453 P
postoje jos 3 modela posude sa istim brojem  samo sto se zavrsavaju sa N, S I T

ne znam zbog cega je to, ali ovaj deo spada top 10 najtrazenijih delova za fabije

puno srece u trazenju dela

Ok. Hvala! :)

Van mreže djordje cacak

« Odgovor #10 poslato: 30. Dec, 2013. 11:27 »
Jeftinije ti je lepljenje jer onda znas na cemu si,a da kupis polovnu,desi se da ljudi samo zamazu nekim lepkom i pri prvoj dobroj vrucini ili mrazu ona pokaze.

« Odgovor #11 poslato: 30. Dec, 2013. 14:06 »
Jeftinije ti je lepljenje jer onda znas na cemu si,a da kupis polovnu,desi se da ljudi samo zamazu nekim lepkom i pri prvoj dobroj vrucini ili mrazu ona pokaze.

A kako da je zalepim, mislim čime?

Sad sam zvao ovlašćeni servis Škoda u Zrenjaninu, kažu mi nova posuda bez motorčića košta 3950 dinara, što je po meni jako mnogo.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #12 poslato: 30. Dec, 2013. 14:45 »
Moras da skines bocu i da odneses kod plasticara da ti zalepi cenim da ce biti 20e, ili ako je neka vrsta plastike koja je u siroj upotrebi probaj sam, moras da lepis sa istom plastikom ne moze neka druga, kad skines bocu pise na njoj od koje je plastike

Послато са GT-S5570 користећи Тапаток 2
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže olajkris

« Odgovor #13 poslato: 30. Dec, 2013. 16:31 »

Pogledaj i raspitaj se za tecni epox proizvodjac Bison. Iz dve komponente je i jako dobro i cvrsto lepi. Cena je bila oko 800 i nesto din.

Van mreže početnik

« Odgovor #14 poslato: 31. Dec, 2013. 10:10 »
Na toj boci piše PE pretpostavljam da je u pitanju polietilen i treba ti takav lepak-plastika. Meni je takođe primala oko litar tečnosti, ostalo iscuri. Kad je majstor skinuo, ja sam je lepo oprao pa zalio bizonom ( iako je pisalo da nije za PE ali već sam bio kupio ), posle toga kad se osušio lepak namazao silikon najobičniji i na kraju malo trake obmotao. Od onda drži i dan danas.