Autor Tema: Savjet za kupnju Octavije 1.6 TDI - 2018. godište  (Pročitano 12942 puta)

0 članova i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Galaxy

Odg: Savjet za kupnju Octavije 1.6 TDI - 2018. godište
« Odgovor #15 poslato: 09. Mar, 2022. 12:29 »
Nebih rekao. Moj je primer...

Moj kolega sa posla, prvi ga kupio i vozio, vozen uglavnom na ozvorenom uz redovno odrzavanje, kupio drugi, ja poleteh. Na 220.000 nije hteo da upali, (izasao iz garancije), bio kod loseg majstora koji je "napravio da pali, ali nije isao kako treba. Kad sam ja preuzimao auto, nisam bio zadovoljan kako ide, otisao kod pravog majstora, podelili troskove (koji nisu u opste mali, moze da se kupi polovan auto), i resili ga...

Znaci, kilometraza igra glavnu ulogu. A upravo ta kilometraza na cirka 200k km je kljucna.

Edit: Kvacilo mi je ekstra, ali ocekujem da i ono "zvekne"... Ne bi me iznenadilo

Jesu i kod ostalih prodavaca iz uvoza sa tom kilometrazom, ali je to "premotano". Oni imaju 300-500k km i vec prelezali to... To su vec "umorna" vozila. To ne komentarisemo
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw

Van mreže GrgonniZapočeo temu

« Odgovor #16 poslato: 09. Mar, 2022. 18:03 »
Svačiji komentar mi je dobrodošao i od velike koristi. Realno, najbolje je čuti iskustva iz prve ruke i od onih koji su u tom auto svijetu više od mene.

Mogu se složiti s tim da je cijena ove Octavije koja mi je ponuđena - previsoka (14.950 Eur na moje ime, dakle godina dana registracije), ali to je zato što su cijene polovnih vozila otišle u nebo. Pogledajte malo mobile.de i sl. stranice - što si ne tako davno mogao kupiti za 15 k Eur, sada je 20. Velike promjene su se dogodile na tržištu. Puno manje novih auta izlazi iz tvornica i trgovina, pa je samim tim i priljev rabljenih znatno manji. Mnoge zapadne leasing kuće, koje su nakon 3 godine cijele flote auta davale dealerima, sada zbog nedostatka novih vozila produžuju svojim korisnicima leasing ugovore na još godinu dana (za početak). Dosta prodajnih garaža/auto kuća u npr. Njemačkoj, nema u ponudi dovoljno auta koje naše tržište traži (Octavije, Superbi, Golfovi, Passati, BMW 3 i 5, Mercedes A, C, E, klasa...)   

Dakle, puno je dati 15k Eur za Octaviju 2018 sa 180 tkm, ali tako je. Svog Superba Ambition (s još nekim dodacima u opremi) 3T 1.6 TDI CR 77 kW - 2012, sam kupio 2015. godine s 68.000 km i platio ga vani 13.500 Eur. S HR registracijom i svim davanjima me koštao 15.000 Eur. 3 godine star Superb sa 70.000 km!!!! Sada za tu lovu gledam Octaviju sa 180.00 km.

Evo, lud sam.

• Vozi: Škoda Superb 2.0 TDI 2019 Sportline

Van mreže SrdjaNo1

« Odgovor #17 poslato: 09. Mar, 2022. 18:10 »
Zvuci da ti se kupuje auto iz dosade jer sam i ja hteo da kupim novi iz istog razloga.

Svaki polovan automobil je macka u dzaku. Zasto bi rizikovao kad vec imas pouzdan automobil koji nije mnogo presao i sigurno moze da te sluzi jos koju godinu.

« Odgovor #18 poslato: 09. Mar, 2022. 18:16 »
Ne bih mijenjao superba.

Čini se da i neću.  bravo2

Edit..tek sad vidio..godišnje (dinamikom kojom voziš) radio bi cca 6000km i gledaš diesla ??
Čemu ?

Dobro pitanje. Radim oko 10.000 km godišnje. Diesel - zato što cijeli život vozim diesel. (Mecedes 200D, Passat 1.6D, Golf 1.9TD, Octavija 1.9TDI, Superb 1.6TDI).

O benzincima neznam baš ništa! 

« Odgovor #19 poslato: 09. Mar, 2022. 18:20 »
Zvuci da ti se kupuje auto iz dosade jer sam i ja hteo da kupim novi iz istog razloga.

Svaki polovan automobil je macka u dzaku. Zasto bi rizikovao kad vec imas pouzdan automobil koji nije mnogo presao i sigurno moze da te sluzi jos koju godinu.

A nije baš iz dosade. Ovaj koji ima će napuniti 10 godina. Počeli lagani kvarovi koje pripisujem godinama starosti pa sam mislio uzeti nešto mlađe.

Npr. prestao je raditi grijač u lijevom retrovizoru, el.preklapanje retrovizora se ponekad zablesa (hoće-neće), twin door jedan dan nije funkcionirao kako treba, odnosno nije se mogao zatvoriti gepek do kraja (u međuvremenu proradio) i tako...   

Na mreži hakkler

« Odgovor #20 poslato: 11. Mar, 2022. 03:07 »
Čini se da i neću.  bravo2

Dobro pitanje. Radim oko 10.000 km godišnje. Diesel - zato što cijeli život vozim diesel. (Mecedes 200D, Passat 1.6D, Golf 1.9TD, Octavija 1.9TDI, Superb 1.6TDI).

O benzincima neznam baš ništa!
Za 10kkm ili čak i manje diesel za potencijalnim kvarovima egr..dizna..i sl. je skuplji za održavanje od benzinca.

Cijene goriva idu u nebo i benzin postaje jeftiniji. Današnji benzinci troše vrlo malo više od diesela...

Za 15keura možeš i 2019g ulovit..
https://www.neostar.com/hr/skoda-octavia-1-6-tdi-style-15

Znam da u HR jednostavno dobrih rabljenih auti nema..tj nema ih uopće i cijene rabljenih su otisle dosta up.
Jednostavno moraš nonstop pratit oglase sa spremnom vrečom love..bar za kaparu i brzu kupnju.
Pogledaj si neostar..i index. Nisu svi na njuškalu.
Kombinacije da staro mjenjaš za novije su sve teže. Tako sam zgorio za O3fl style winner plus jer sam razmišljao 7 dana (moj plus doplata)..i rapida jednog isto 18/12 al on je trazio cash..bez kombinacije staro plus doplata.

Oba su bila nakrcana opremom i malo km..al jbg nisam reagirao do kraja kad je trebalo.

Gledam neki dan..pojavi se scala 2020 1.0tsi race blue panorama..dynamic zicevi felge 18"...30kkm i l lik ladno stavi 20k eura. (NOVA al sa manje opreme je 17800)
Otisla u 3 dana...

Ugl..oš..neš..bangladeš. Ili imaš lovu za odmah ili se pokriješ ušima i voziš ono što imaš..jer auti nemaaa..baš.

I da..ja cijeli život sam na dieselu al sad gledam uzet benzinca..jer za manje od 10kkm mi je dosta i 1.0tsi.

Na mreži observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #21 poslato: 11. Mar, 2022. 09:55 »
Nebih rekao. Moj je primer...

Kad sam ja preuzimao auto, nisam bio zadovoljan kako ide, otisao kod pravog majstora, podelili troskove (koji nisu u opste mali, moze da se kupi polovan auto), i resili ga...

Koliko te je kostala zamena dizni i pumpe?
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Galaxy

« Odgovor #22 poslato: 11. Mar, 2022. 15:30 »
Sa testiranjem starih dizni i pumpe, slanjem, pranjem rezervora, nabavkom novih dizni i pumpe, znaci komplet, oko 3.000€

U opste nije jeftina igranka... Mogao sam repariram stare, ali sam odlucio da dam vise para i ubacim sve novo. Nisam hteo da se zanosim i da dam tolike pare, a opet ne ide dobro...

Edit: 

I samo testiranje me mnogo kostalo...

« Odgovor #23 poslato: 11. Mar, 2022. 16:14 »
Uf, ovo je opaka cifra.
Ja sam od one ponuđene odustao. Tražim dalje ako nešto slučajno uleti, ako ne - nikom ništa.

Van mreže Galaxy

« Odgovor #24 poslato: 11. Mar, 2022. 17:45 »
Mogao sam jeftinije da prodjem. Testiranje i slanje na test svakako bih platio, a onda 180e po dizni, plus remotnovanje pumpe, za koju nisu mogli da mi garantuju. Hebes sve to, stavljaj novo...

« Odgovor #25 poslato: 11. Mar, 2022. 18:43 »
Ma jasno, sada znaš što imaš.