Autor Tema: BRISAČI Fabia 1.2 htp 2007  (Pročitano 860 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže bgdvinkoZapočeo temu

BRISAČI Fabia 1.2 htp 2007
« poslato: 04. Apr, 2022. 14:42 »
Uključiše mi se brisači u vožnji iz čista mira. Nedaju se ugasiti. Na potenciomer pojačavaju i smanjuju brzinu, zadnji brisač pali i gasi se normalno, ali prednji stalno brišu. Stanem, izvadim osigurač i tako nastavim do kuće.
Jel imao ko ovu budalaštinu. Jeli špulna problem, šta li.
  • Vozi: Skoda fabia 1.2 htp 2007

Van mreže Darko83

Odg: BRISAČI Fabia 1.2 htp 2007
« Odgovor #1 poslato: 04. Apr, 2022. 16:19 »
Cao kolega.. Ja sam imao problem tako sa zadnjim brisacem..isto tako radi bzv sam od sebe... Konsultovao sam se sa Bucom iz Mladenovca i ustanovili da je akomulator..promenjen aku i sada sve normalno..To je kod mene bio uzrok, probaj da proveris stanje aku ..Moj bio jos fabricki Varta iz 2012  :)) =))
  • Vozi: Fabia Monte Carlo 1.2 TSI

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #2 poslato: 04. Apr, 2022. 20:07 »
Ako nije aku, moze da bude comfort modul ili sam motoric brisaca. A probaj da isprskas malo i rucucu sa contact cleanerom, mozda bude i ta glupost.
  • Vozi: MK2 1.6 D

« Odgovor #3 poslato: 05. Apr, 2022. 15:32 »
Malopre gledao ove moje brisace. Zadignem ih da ne grebu po sajbi onako na suvo, ubacim osigurac, dam kontakt. Oni provrtise ponovo. Vidim da na rucici brisaca pise RESET, a mali tasteric sa donju stranu rucice. Stisnem taj reset, povucem rucicu za gasenje brisaca, oni stadose. Pokrenem rucicu u sledeci polozaj, ukljucuju se, sledeci polozaj, rade konstantno. Vratim rucicu na gasenje. Stadose. ZNACI PRORADISE. Upalim sad auto, funkckonisu normalno. Spremio sam bio sprej da najpre pokusam sprejanje rucice. Ali kad proradise nisam hteo nista dirati. Dal ovaj RESET na samoj ruckici kao odradi posao, videcemo kako ce se ponasati sad ovo par dana. Slika u prilogu.
Akumulator mi pokazuje da je kao ok. posto ima ono okce na kom se vidi stanje. Inace nisam primecivao pri palenju ili slicno da zateze. Slika u prilogu.

Na mreži Markkoni

« Odgovor #4 poslato: 05. Apr, 2022. 15:43 »
To dugme nema veze sa brisačima već sa "board computer"-om, ali ako si rešio problem super. :)

« Odgovor #5 poslato: 05. Apr, 2022. 15:54 »
Iskreno, nisam ni znao da ima taj reset nego sam slucajno video da pise na rucici a spremao se da je najpre malo sprejam pa ako ne pomogne mislio sam je posle dok uhvatim vremena da skinem rucicu pa da vidim da se tu nebi sta dalo odraditi ili da kupujem novu pa zamenim.
Dal ovaj reset resi problem, videcemo kako ce se sad ponasati. Ali uglavnom sad rade brisaci.
Zahvaljujem se svima na pomoci.

« Odgovor #6 poslato: 12. Apr, 2022. 13:48 »
Nije ovaj reset resio problem kako sam ja mislio. Kolega je bio u pravu da ovaj reset taster nema veze sa brisacima. Opet mi se pojavilo u voznji samo ukljucenje brisaca iz cista mira. Opet vadio osigurac pa nastavio dalje. Kad auto prenoci, ujutro vratim osigurac, brisaci funkcionisu normalno neko krace vreme u voznji i sami se ukljuce opet. Da napomenem da u tom momentu radi i potenciomer za brzinu brisaca a i prebacivanje na najvecu brzinu,  samo se nedaju ugasiti na rucicu. Pozicija rucice za zadnji brisac radi normalno. Pali i gasi ga.
Sta mislite da najpre skidam. Dal motoric brisaca sa mehanizmom ili da najpre skinem rucicu brisaca...

Na mreži pajapop

« Odgovor #7 poslato: 12. Apr, 2022. 14:57 »

Sta mislite da najpre skidam. Dal motoric brisaca sa mehanizmom ili da najpre skinem rucicu brisaca...

Nekad...u staro vreme, kad vozila nisu imala komjutersku regulaciju za sve i svasta, kad bi se pojavio ovakav problem, on se uglavnom vezivao za "unutrasnji" prekidac (bimetalni kontakt) na zupcaniku pogonske osovine motora za brisaca, koji ima ulogu vracanja pozicije brisaca u pocetni polozaj po njihovom iskljucenju. Kad bi se ti kontakti "slepili" zbog prljavstine ili "smercovanja" ili ako bi se izjeo breg koji ih rastavlja na pogonskoj osovini, nastajao bi ovakav problem...Tako da...ja bih pre prvo pogledao to...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #8 poslato: 12. Apr, 2022. 18:23 »
Pa bas, bas tako. Sad dok uhvatim vremena skinucu najpre onda taj motoric, pa ako nista drugo a ono da bar ocistim tu oko njega jer je to verovatno pun onaj kanal ispod svega i svacega. Ako tu neresim nista onda skidati rucicu pa videti tu sta se desava. Malo me to buni, kad ubacim osigurac ponovo, nakon nekog vremena sve funkcionise normalno neko krace vreme pa onda opet ista stvar.

Pretraga foruma [Google]