Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2013-2020
»
Problem sa Amundsen Mib2 multimedijom
Strana:
«
1
2
Dole
Autor
Tema: Problem sa Amundsen Mib2 multimedijom (Pročitano 1605 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
vojkan85
Laurin&Klement
Like ukupno: 192
L&K ugled:
-6
Odg: Problem sa Amundsen Mib2 multimedijom
«
Odgovor #15 poslato:
23. Jul, 2022. 13:10 »
Koliko je meni poznato, problem start-stop system-a je uglavnom los akumulator. Zato sumnjam na struju da pravi problem.
Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI
bog_daaan
RallyeSport
Like ukupno: 22
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #16 poslato:
23. Jul, 2022. 13:11 »
Ali problem start stop sistema ne postoji, samo je ugasen preko dijagnostike upravo zbog dugotrajnosti akumulatora i alnasera. Akumulator je nov u garanciji.
Jos jedna info, Amundsen je otvaran prosle godine maja meseca zbog prijavljivanja zastite komponenti i zamenjena mu je memorija novom jer je stara crkla pa je zato palio zastitu komponenti.
«
Poslednja izmena: 23. Jul, 2022. 13:17 bog_daaan
»
Vozi: Škoda Octavia Mk3 facelift, 2.0TDI 150hp DSG
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #17 poslato:
23. Jul, 2022. 13:13 »
Ja sam samo start-stop stavio na prvo mesto jer ova poruka koju dobijas mislim da nema direktne veze sa samom mm, osim ako nije krepala. Ovo je samo output za neki problem (barem ja tako vidim stvari).
https://www.briskoda.net/forums/topic/421077-startstop-operating-temperature-not-maintained/
bog_daaan
RallyeSport
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #18 poslato:
23. Jul, 2022. 13:20 »
Koliko kontam, ovo sto pisu na briskoda je malo drugacija greska, nije im gasio multimediju vec start stop zbog preniske spoljne temperature. Meni se desava da upalim auto i na prvo paljenje kada stoji na suncu na vrelini, ispise poruku i ugasi mediju, a onda par min kasnije kada se rashladi auto upalim mediju normalno. Deluje mi kao da pregreva mediju iz nekog razloga, mozda gresim, ali mislim da nije isti problem opisan na briskoda iz linka kao moj problem.
Ps.vidi izmenjenu poruku iznad.
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #19 poslato:
23. Jul, 2022. 13:24 »
Eeee, onda moguce da ti je problem do headunit-a ili memorijskog modula za isti. Ja imam Amundsen iz svoje Octavia-e, 2014.godiste. Ne znam koliko se razlikuju, ali mislim da su isti i da pasu.
bog_daaan
RallyeSport
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #20 poslato:
23. Jul, 2022. 13:35 »
To je Koya radio, memoriju prosle godine, ali se mimoilazimo sa odmorima pa tek u avgustu moze da pogleda sta se desava sa medijom. Headunit bi valjda neku gresku prijavio, pretpostavljam. Mislim da je moj Amundsen svezija generacija hardvera, moj je Mib2, mada nisam siguran.
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #21 poslato:
23. Jul, 2022. 13:39 »
Da, u pravu si , moj je MIB1. Onda jedino da sačekaš da se Koya vrati ili neka ti pogleda online ako imaš dijagnostiku kada se vrati. Daš mu AnyDesk, nakačiš VCDS ako imaš pa možda nešto izvuče korisno, a ako ne, ne gine ti da ide HU na astal.
bog_daaan
RallyeSport
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #22 poslato:
23. Jul, 2022. 13:45 »
E pa da, znam da su Mib2 stavljali tek u FL octavie pa sam pretpostavio da je tvoj Mib1. Nemam VCDS, tako da ce sacekati to dok se ne vratim, videcu da li ce prijavljivati greske sada kad smo pobrisali sve i kako ce se ponasati po vrucinama na odmoru. Ja bih voleo da prijavi da olaksamo muku da znamo sta je, u slucaju da VCDS ocita konkretnu problematiku. Prosle godine je na stolu bio 15 dana, valjda se ne ponovi istorija, mada nije zastitu komponenti palio posle popravke, pa valjda nije do memorije ponovo jer je nova spakovana prosle godine. Ne znam jel postoji neki kuler u samom headunitu, da nije on zaprljan ili tako nesto, doduse verujem da bi ga onda gasio u voznji kada ga zagreje, ovako je palio samo kada ga palim iz mesta posle par sati na suncu i posle par min normalno radi. Isao sam za Madjarsku prosle nedelje, voznje tamo, i nazad, 1000km ukupno zgazio, nikakav problem bukvalno, da je problem konstantan nego ovako periodicno.
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #23 poslato:
23. Jul, 2022. 13:47 »
Palio bi ti da je CP. I sam znaš da VW grupa ne dozvoljava polovne delove da se guraju u druga vozila. Držim fige da se ništa ne desi, i da nemaš stresa na odmoru
.
bog_daaan
RallyeSport
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #24 poslato:
23. Jul, 2022. 13:49 »
Da, da, eto problem sa memorijom se manifestovao kroz CP prosli put, valjda nije ovo sada drugi nacin da mi pokaze da ne valja. Hvala, valjda nece biti problema, pa resavamo kad se vratim.
(1 Like)
fobia24
Laurin&Klement
Like ukupno: 567
L&K ugled:
42
«
Odgovor #25 poslato:
23. Jul, 2022. 20:58 »
Probaj jos reset multimedije ili da skines klemu od akumulatora i sacekas neko vreme.
bog_daaan
RallyeSport
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #26 poslato:
24. Jul, 2022. 15:18 »
Misliš na fabrička podešavanja? Nisam skidao klemu od akumulatora, ali ne znam koliko bi pomoglo jer svakako Mib gasi kompletnu struju posle 10min od ugašenog motora...Juče otkad smo pobrisali greške preko dijagnostike ništa se nije dešavalo, videćemo narednih dana.
fobia24
Laurin&Klement
Like ukupno: 567
L&K ugled:
42
«
Odgovor #27 poslato:
24. Jul, 2022. 18:11 »
Reset na mom Columbusu iz 2021 se uradi drzanjem "dugmeta" za gasenje 30ak sekundi. Ne znam kako je to kod tvog uredjaja, ali ima verovatno na netu postupak.
(1 Like)
vojkan85
Laurin&Klement
L&K ugled:
-6
«
Odgovor #28 poslato:
24. Jul, 2022. 18:15 »
Isto je i kod kolege, zadrži se dugme za paljenje/gašenje.
(1 Like)
bog_daaan
RallyeSport
L&K ugled:
-1
«
Odgovor #29 poslato:
25. Jul, 2022. 14:45 »
To mu dodje vise kao restart, recimo, zato nisam skapirao za reset. Jesam, pokusao i ponovilo se nakon restarta. Evo od brisanja gresaka ni da pisne, sve radi kako treba, da ga ne ureknem..
Strana:
«
1
2
Gore