Autor Tema: Skoda superb trese pri ubrzanju  (Pročitano 9204 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže nik_ola

Odg: Skoda superb trese pri ubrzanju
« Odgovor #15 poslato: 16. Dec, 2022. 11:37 »
Servis DSGa je radjen prije nekih 3000-4000km, predpostavljam da nešto nije ok sa mjenjačem da bi mi rekli? Servis je radjen u ovlascenom servisu Skode. Nosači mjenjača su isto valjda ok, jer sam im još jednom nakon toga vodio kola na popravku ali nisu našli ništa. Ne znam da li su nosače motora provjeravali.

Ležajeve amortizera sam nedavno mijenjao, tako da bi i oni trebali da budu ok. Cijelu prednju desnu poluosovinu takođe, homokinetički, ležaj točka i ne znam šta jos ide uz to.

Da li mogu i ja da dobijem info od nekog majstora u BGu na priv msg?

• Vozi: Skoda Superb II - 2014 - 125kw

Van mreže raspoutin

« Odgovor #16 poslato: 16. Dec, 2022. 12:01 »

Da li mogu i ja da dobijem info od nekog majstora u BGu na priv msg?

Poslao.
  • Vozi: Superb 2014 125kw 4x4 DSG

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #17 poslato: 17. Dec, 2022. 09:02 »
Pisao sam u inbox, ne znam mogu li u okviru ove teme da se imenuju majstori. :))
Mogu naravno.
Za detaljnija lična iskustva, pohvale ili kritike, ovde https://forum.skodaforum.rs/index.php?board=62.0
  • Vozi: Yeti

Na mreži wkobre

« Odgovor #18 poslato: 20. Dec, 2022. 09:53 »
Servis DSG-a je slično kao mali servis. Dakle ispuste ulje, stave novo i menja se filter, a neko filter i ne dira. Tako da ne otvara se fizički da bi uočili neko očigledno oštećenje. I s obzirom da je problem pri ubrzanju, opet oni auto samo preparkiraju kada završe servis. I iskreno se nadam da nije ništa do menjača. Srećno!
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže raspoutin

« Odgovor #19 poslato: 09. Mar, 2023. 08:38 »

Izgleda da sam rešio problem. Ima neka fora sa homokinetickim.

Na preporuku kuma otišao sam kod majstor Caleta u Batajnicu, koji je nekada radio u ovlašćenom servisu, pa čak bio i glavni majstor u jednom. Vrlo praktičan i analitičan čovek, i izgleda da je moj auto doživeo kao izazov. Prvo je zamenio zadnje za prednje točkove, pa onda je stavio ceo odgovarajući set točkova koje je pozajmio od drugog majstora. Time su se smanjile vibracije ali su ostale one na volanu preko 130kmh. Otišao sam da ispravim jednu felnu - putevi su nam sačuvaj Boze.

Imao sam poverenja (što zbog kumove preporuke, što zbog muke jer niko drugi nije hteo da se prihvati posla) da mu posle toga ostavim auto 7 dana da ga proba, voza i da proverava deo po deo. Sve je delovalo uredno i ok, poluosovina prava na strugu, trap perfektan, nosači dobri, ma sve ok. Zvao čovek kolege majstore i dobre komercijaliste da se konsultuje.

I onda je skinuo, očistio i izanalizirao SKF homokinetički koji je bio na njemu - naizgled potpuno ispravan. Zaključio je da je šolja zgloba jedva primetno većeg promera na gornjem kraju i da ne odaje luft kada se namontira, ali da se luft oseti prilikom montaže ali ne i kada se završi montaža. Taj luft se manifestuje u vožnji samo kada je centrifugalna sila na poluosovini veća od određene vrednost, a to je baš na tim brzinama. Pozvao me, izneo svoju teoriju i predložio da stavimo nov zglob koji ima najveći promer unutrašnjih sastavnih delova, ali uz ogradu da ne garantuje rezultat već da nema šta drugo da izveda kao zaključak. Taj deo koji je predložio je GKN. Ugrađuje se fabrički kao OEM i košta značajno više od zamenskih delova, ali opet je kod njega jeftinije jer ima neku varijantu.

I, bilo je to. Sada samo u daljini povremeno osetim neku vibru na volanu, ali nisam načisto da li je to od neravnog druma, ili eventualno od levog zgloba koji je za sada ostao nezamenjen zbog poređenja i testiranja.

PREZADOVOLJAN SAM.

Inače, za svu muku i zajebavanje mi je čovek tražio više nego duplo manje para nego prethodni majstor koji mi je menjao zglob sa tri puta jeftinijim delom.

Okačiću post i u temu gde se preporučuju majstori, tamo će biti broj tel, evo linka:

Mogu naravno.
Za detaljnija lična iskustva, pohvale ili kritike, ovde https://forum.skodaforum.rs/index.php?board=62.0
  • Vozi: Superb 2014 125kw 4x4 DSG

Van mreže Damir24

« Odgovor #20 poslato: 26. Jul, 2023. 01:20 »
Pozdrav sima.Vozim Superb 2010 125kw dsg.Imam problem koji me muci vec par meseci.Kada ubrzavam automobil krece da trese.Ne na volanu,nego cela kabina.Kada pustim gas prestane.Tockovi balansirani,rotirani napred nazad,menjani unutrasnji zglobovi do menjaca,nista.Automobil sve vise trese,pogotovo pod vecim gasom.Par ljudi mi je reklo da moze da bude do poluosovine.Bio sam kod par majstora niko ne moze da ustanovi sta je.Ako neko zna o cemu se radi neka napise.Hvala unspred,pozdrav!

Pozdrav, da li si rešio ovaj problem?
  • Vozi: Škoda Superb 2 face-lift

Van mreže Damir24

« Odgovor #21 poslato: 03. Avg, 2023. 19:52 »
Pozdrav ljudi,
Probaću da opišem svoj problem ukratko...
Naime događa se to da kada je motor na nekih 2000rpm preko 80kmh i kada pređe preko 2k rpm, počinju vibracije na papučici gasa koje se dalje prenose na celu karoseriju...na tempomatu na većim brzinama nema vibracija, ni na volanu, konstantom gasu, samo pri ubrzanju se javlja ovaj problem...automobil sam kupio nov u srbiji ali je vožen po izuzetno lošem putu u mestu prethodnog vlasnika koji ga nije štedeo...u pitanju je superb 2013 dsg 104kw

Na mreži Markkoni

« Odgovor #22 poslato: 03. Avg, 2023. 21:04 »
Može biti nosač motora. Kod mene je tako bilo na Octaviji. Najbolje majstor da ispregleda sve nosače motora / menjača.

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #23 poslato: 04. Avg, 2023. 11:25 »
standardna boljka svih octavia golfova superba i passata su poluosovine, pogotovo desne. zglob dobije luft, i izbacuje poluosovinu iz balansa ili se sama poluosovina iskrivi. ja sam i sa novim zamenskim poluosovinama i zglobovima imao problem, resenje je samo dobra polovna originalna i to po mogucnosti da se poskidaju manzetne, zglobovi da se operu i podmazu po propisu.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže Damir24

« Odgovor #24 poslato: 04. Avg, 2023. 14:05 »
Pre svega hvala svima na odgovoru...
Bio sam kod hvaljenog majstora, rekao mi je da je to zbog losih guma a inace sam auto kupio sa novim letnjim gumama dot 23, tigar/riken 17, kupio sam sve 4 goodyear nove letnje sa kojima se auto isto ponaša i izbijeno je 50k iz džepa u startu...
Sistem eliminacije problema (da menjaju ispravne delove pa iz 6og pokušaja ustanove kvar), takve majtora ne bih komentarisao...
Javljam update problema ako uspem da ga rešim...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #25 poslato: 05. Avg, 2023. 11:22 »
Bio sam kod hvaljenog majstora, rekao mi je da je to zbog losih guma ... izbijeno je 50k iz džepa u startu.
Koji majstor? I šta je ti je rekao kad je video da nisu gume problem?
  • Vozi: Yeti

Van mreže Ljuba

« Odgovor #26 poslato: 05. Avg, 2023. 12:32 »
Koji majstor? I šta je ti je rekao kad je video da nisu gume problem?
Nije isti auto ali imam neki problem sa treskanjem na prednjem trapu. Pisao sam o tome vec u nekoj temi, bio kod vise majstora svako je po nesto promenio, problem nije resen a kad ih upitas sta cemo sad kao da dobiju blagu amneziju, u smislu kao da taj deo koji nije problem nisu oni menjali. Skoro sam bio kod sad vec recimo 4. majstora koji mi je tvrdio da to sto volan trese pri vecim brzinama ima veze sa krivim zadnjim gumama. Kazem mu da su sve gume sa felnama vise puta kontrolisane, balansirane i da su upucane maksimalno, a on kao da me ne cuje nego kao da ti odes kod tog i tog vulkanizera da on to pogleda. Kad bih to uradio i kad, naravno, problem ne bi bio resen verovatno bi dobio odgovor sleganjem ramena i pogled izgubljen negde u daljini. O povratu novca sam prestao da razmisljam jos poodavno 😄
  • Vozi: Fabia 2