Autor Tema: Fabia 4, kupovina, rok isporuke  (Pročitano 12679 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Fabia 4, kupovina, rok isporuke
« Odgovor #30 poslato: 18. Maj, 2023. 14:58 »
I tako eto mene na ovom forumu u iscekivanj svoje F4 da sa vama, svojom skodoljubnom bracom, podelim iskustva i prekratim iscekivanje.

Извини Фбиа, сад не разумем, ти већ возиш Ф4 или је и ти још увек чекаш?
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže Fbia

« Odgovor #31 poslato: 18. Maj, 2023. 15:30 »
Čekam 7 meseci i cekacu jos max 6 možda 7 meseci zato što FBIA i ja mislim da je F4 odlican auto.Preko toga mislim da nema smisla.
Da mogu auto kuce bi nam sutra isporucile automobile ali nije to samo njihova krivica.Nažalost skup nesrećnih okolnosti je doveo do ovakve situacije na tržištu.

Mislim da neces jos toliko dugo cekati. Vredi cekati, kao sto sam napisao ranije, F4 je odlicna mera univerzalnog auta, grad, medjugradska, autoput. Potrosnja i performanse (1.0 tsi). Idealan, ako se autom najcesce vozi 1 do 2 osobe a  tek ponekad 3-4.
Svi smo manje ili vise slabi na automobile, ali nazalost, izvinjavam se, ljudi budalesaju sa izborom automobila. Preteruju sa velicinom, jacinom motora, bespotrebnom opremom. Ja volim da vozim brzo a to izgleda ovako. U medjugradskoj voznji od 2-3 sata pretekne me jedno vozilo, retko dva. Pri tome ne rizikujem, ne preticem na punu liniju i ne zavrsavam preticanje na punoj liniji, trudim se da budem korektan, koncentrisan i bezbedan. I to sve sa atmosferskim 1.4 benzincem sa malo vise od 100 konja. Naravno, ne drzim se ogranicenja i platim po neku kaznu. To se tice motora i fame o obrtnim momentima, zapreminama motora, nedovoljnim konjskim snagama i slicnom. Sto se tice velicine automobila i komfora. Zastavin fica (pa i stojadin) izgleda kao igracka prema F4 a secam se kao dete lepo smo se vozili nas cetvoro i nije bilo problema bez svih pomagala i opreme koja postoji u danasnjim vozilima. Tako, samo opusteno, nek je zdravlja, sloge i napretka a da ne bude rata. A ko voli, audija i bmw-a za nekoliko hiljada evra koliko hoces. Pa treba i majstori od necega da zive.
  • Vozi: Fabia 1.0 tsi, 110 ks?

Van mreže Fbia

« Odgovor #32 poslato: 18. Maj, 2023. 15:31 »
Извини Фбиа, сад не разумем, ти већ возиш Ф4 или је и ти још увек чекаш?

Pa da, vozim ja nju u mislima ali je i zeljno cekam.
Ljubav je najlepsa dok se ceka

Van mreže Fbia

« Odgovor #33 poslato: 18. Maj, 2023. 16:00 »
I da napisem nesto sto verovatno vecina znate. Benzince obicne treba voziti preko 2000 obrtaja (a najcesce izmedju 2000 i 3500), na uzbrdici nikako ispod 3000 i nece biti problema sa dugotrajnoscu. Motor je najmanji problem.
Ja sam oduvek bio skeptik prema turbobenzincima. A posle ovoliko godina njihovog razvijanja i vec davne pojave 1.0 trocilindrasa kod Forda (motor godine svojevremeno) ubedjen sam da je VW grupa napravila najbolji izbor sa 1.0 tsi (njegovom doradom i usavrsavanjem). Tako da, bice to prava poslastica kad stigne kod mene.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #34 poslato: 18. Maj, 2023. 16:20 »
Držimo se naslova teme, a detaljnije o drugim aspektima slobodno se raspišite u nekoj postojećoj temi na forumu ili pokrenite novu.  bravo2
  • Vozi: OctaviA5 1.9TDI 2008 Elegance+

Van mreže fobia24

« Odgovor #35 poslato: 18. Maj, 2023. 16:30 »
u vezi uvoznika i dilera Skode da dodam.
"Dobar dan, ljubim ruke, ljubim cipele, ljubim plocice ispod vasih cipela, izvinite molim Vas lepo, koliko se ceka Fabia?"
"He, he, he, 6 do 12 meseci a mozda i duze".
"Pa dobro, izvinite, za toliki raspon u cekanju da li postoji neko objasnjenje od cega to zavisi, mozda od opreme, motora, dodatne opreme i da li je makar cena garantovana?".
"Ha, ha, haaa, cena garantovana... pa gde ti zivis covece! Ako ti neces da cekas, ima ko hoce! Ajd zdravo, zove me koleginica..."
Ntknm tebe i kolegicu. Ma neka, da si mi ziv i zdrav, ljubi ga majka...
Slazem se i to je nazalost realnost u Srbiji. Ja sam kupio 2 nove skode u Sloveniji i odnos je daleko bolji u smislu da uvoznik Porche garantuje cenu koja vazi u momentu narucivanja. Takodje uvek ima lager skoda od skoro 200 skoda u zemlji gde skoda nije najprodavaniji brend. A znamo ko je uvoznik za Srbiju i da on ima jos jedan brend ciji je model progurao u najprodavaniji u martu. Jedini plus su cene koje su za nijansu povoljnije nego u Slo.
Problemi postoje sa svim novim kolima danas jer je opao kvalitet komponenti koje se ugradjuju kod svih proizvodjaca. I sa druge strane su automobili postali kompjuteri na tockovima sa brdo asistencija, pa i veca mogucnost da nesto zakaze.

Van mreže Fbia

« Odgovor #36 poslato: 20. Maj, 2023. 20:40 »
Zeljko, hvala, sedeo jesam ali vozio nisam. Posle toliko cekanja stvarno bi mi bilo drago da vidim poneku na ulici ili sednem u nju. Pre par nedelja, pre mesec dana takodje, svratio sam u salon AC na NBGD i oba puta nisu imali ni jednu jedinu Fabiu u salonu. Neverovatno ali ajde da ne kritikujem uvoznika ponovo. Ta crnka verovatno stoji na parkingu iza salona?
Sto se Che Gevare tice, ja potpuno razumem coveka. Naravno kupis nov auto i ocekujes da se ne desavaju tako drastice stvari.
Ali za utehu to su te fabricke greske i propusti koji se desavaju. Poenta je da li je proizvodjac i njegov servisni lanac sposoban da to otkloni i regulise u vreme garntnog roka. Verujem da Skoda jeste (valjda). Garantni rok i sluzi tome da se pokazu sve manjkavosti na autu. Takodje posoji masovni otkazi delova opreme kod najjacih brendova. Zato je dobro kupovati vozila (odnosi  se i na nove motore) kada je proslo neko vreme od pocetka njihove proizvodnje. Fabia 4 naprimer (a 1.0 tsi da ne pominjem) se dovoljno dugo proizvodi inace je ja ne bih narucio. Uglavno, zaista je uzasno frustrirajuce da kupis nov auto i da te on izda vec u prvih nekoliko meseci.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #37 poslato: 20. Maj, 2023. 20:53 »
Ta crnka verovatno stoji na parkingu iza salona?
Не, била је на оном улазном паркингу, између салона и сервиса, тако смо је и ми одмах видели.
Шта ти каже продавац, кад твоја стиже?
Колико видим, наша ће стићи релативно брзо, па ако ти значи даћу ти један круг.  :)
Једино што ова наша има "обичан" МПИ. Вас друге и зеза тај дуго жељени ТСИ, дефинитивно Шкода има проблем са обезбеђивањем тог 1.0 ТСИ.

Van mreže Fbia

« Odgovor #38 poslato: 20. Maj, 2023. 21:07 »
Hvala! Stize i moja u narednih nekoliko nedelja zato me i uhvatio neizdrz pa pratim forum da me prodje muka.
Problem je sto covek ne zna koliko moze da veruje prodavcu. Negde je neko napisao da je proslo dve nedelje od dana uvoza vozila dok nije stiglo u salon gde ga je narucio.

Van mreže Fbia

« Odgovor #39 poslato: 20. Maj, 2023. 21:32 »
Slabo funkcionise ovaj forum. Malo ljudi pomaze. Malo konkretnih informacija. Naprimer kad ti prodavac kaze u kojoj nedelji se proizvodi, da li se to obistini ili bude pomereno, za koliko bude pomereno? Ako kaze proizvedeno u ovoj nedelji, koliko prodje da bude uvezeno i dopremljeno u Srbiji? Koliko onda prodje vremena da stigne u salon gde si narucio? Koliko vremena do finalne fakture i od uplate do davnja papira za registraciju. Meni je obecano da cu odmah dobiti papire cim legne uplata. Sve su to mnogi prosli a ne pisu svoje iskustvo.

Van mreže Fbia

« Odgovor #40 poslato: 20. Maj, 2023. 21:45 »
Koliko da verujes prodavcu? Vec sam video da manje znaju od mene. Zamisli kad te ubedjuje da uzmes virtualni kokpit. Kao to je super i mnogo korisno. Pa zar nije bolje da uzmes proverenuu klasicnu instrument tablu sa max dotom a da za novac koliko kosta virtuelni kokpit kupis zimske gume i jos dosta drugih korisnih stvarcica. Za virtuelni kokpit maltene mozes da doplatis sa 1.0 MPI na 1.0 TSI od 95 KS. Virtuelni kokpit (digitalna instrument table) osim kao fensi igracka nema nikakvog znacaja.
Oprezno za prodavcima. Gledajte listu dodatne opreme (poseban fajl) i oprezno procenite sta vam zaista treba. Zato svaka cast AC sto u Style nisu ubacili digitalni kokpit i tako besmisleno digli cenu Style opreme koja inace kod F4 ima puno korisnih i lepih dodataka.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #41 poslato: 21. Maj, 2023. 11:49 »
По мени, сва та игранка око опреме, нивоа опреме, мотора, боје и сл. дође као нека ствар укуса, жеља и могућности. Што је некоме занимљиво и "потребно", некоме другоме и не мора бити, а продавцу је свакако интерес да прода што скупљи производ, и зато у понуди и преговорима гледа да "задиви" купца и убеди га да му је све то потребно.
Ја лично желим што једноставнији аутомобил, са неким основним стварима које су већ одавно стандард (АБС, серво, мануелна клима, ербегови), и наравно и мотор што једноставнији. Поред тога сматрам корисним безбедносне ствари (праћење траке, праћење стања возача, онај систем упозоравања око одстојања и помоћи при кочењу, и сл.).
На овој Ф4 која нам долази стандардан је систем паљења мотора на дугме (сва срећа што се и ауто не откључава на тај начин) и нисам баш срећан због тога, јер и то је још један безбедносни ризик, без обзира што се произвођачи труде да смањују те ризике.
Од људи се изгледа намерно праве идиоти којима је све тешко и желе да се све само ради, без да се и о чему размишља. И све се прави за идеалну ситуацију, без сагледавања целе слике и могућности да постоје и кризне ситуације. Зашто ово последње кажем? Из личног примера са Меривом и отказивањем кључа односно даљинца, када сам видео да у случају када ми се поквари даљинац или се истроши батерија никако не могу да закључам ауто!? Јер систем реагује само на даљинац, иако има централно закључавање и браву на возачевим вратима. И здрава логика би рекла "ок, не ради даљинац, али има брава па окрени кључ", и ја окренем кључ, брава шкљоцне, пробам возачева врата, она закључана, ја задовољан, али ми враг не да мира и ја пробам врата иза возачевих - она откључана, и сва остала и гепек - откључано!? Не верујем, зовем сервис, и они кажу "да, тако треба". А ти немаш апсолутно никакав други начин да закључаш возило! Осим да у колима оставиш Стафорда, ако га имаш. Срећа да ми се то десило испред стана, па сам отишао по други кључ, а шта да сам се нашао рецимо у Ниш(у)?
Тако да, по мени, полако са шљаштећом и високом и "паметном" технологијом.

Van mreže Zdushan

« Odgovor #42 poslato: 21. Maj, 2023. 12:49 »
Pa jeste. Kočije su najbolje. Nemaju DPF, a konj puni rezervoar za dž na livadi ispred kuće...
Salu na stranu, ima nekih stvari koje su preterane, ali ne treba bežati od savremenih rešenja i tehnologije po svaku cenu.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #43 poslato: 21. Maj, 2023. 13:53 »
Salu na stranu, ima nekih stvari koje su preterane, ali ne treba bežati od savremenih rešenja i tehnologije po svaku cenu.

Управо то сам и желео рећи, али све мање имамо избора, и све чешће си у ситуацији да мораш прихватати ризике и које не желиш, и опције које ти и нису баш потребне, а високе и превисоке технологије се "трпају" и тамо где објективно и не би морале, и без решења за неке кризне ситуације које су потпуно нормалне и реалне, а мени је жарка жеља да упознам инжењера који је смислио систем да од 5 отвора можеш у овој ситуацији закључати само један!  :) :( :o

Van mreže hirurg

« Odgovor #44 poslato: 21. Maj, 2023. 16:37 »
Kupiti auto bez digitalnog kokpita u danasnje vrijeme??? Alo ljudi pa auto se kupuje na 5 i vise godina. I sta treba da gledam kazaljke dok svi imaju virtual. A zimske gume su prece? Smijesno. Treba nama jedan potop pa da se zemlja puni ispočetka. Svega ima na njoj, samo cubto reći.

2 covjeka pišu danima o iščekivanju skode. A jedan pise danima kako je dres i krs od auta jer je tobože zakazao spaner. E mozes misliti. I sta sad dobijemo kao rezultat?

Golf 4 rang i udarite. Ima ih puno, svi dijelovi kvalitetni, nema propusta ni posle 25 godina. Itd itd

Ajmo drugari malo podignite se. Mracite previse. Gdje je optimizam

Cemu pljuvanje???

Pretraga foruma [Google]