Autor Tema: Adblue  (Pročitano 8222 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže AcoSk

Odg: Adblue
« Odgovor #15 poslato: 10. Jan, 2024. 15:57 »
Adblue sistem, pored ostalog, ima i svoju pumpu i injektor preko koga se Adblue tecnost ubrizgava u izduvnu granu.

Na mreži Zdushan

« Odgovor #16 poslato: 10. Jan, 2024. 16:07 »
Ima li smisla ovaj aditiv? Iskustva?

Na mreži wkobreZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 10. Jan, 2024. 18:21 »
@AcoSk Hvala!

@Zdushan Ja sam u paranoji otkad sam video ono crevo šta je napravilo čoveku. Kupio sam taj aditiv, uskoro ću sipati. Nažalost neću znati da li je išta bolje, mogu da se javim samo ako napravim kontra efekat i uništim nešto time (što se, nadam se neće desiti).
Verovatno bi moralo nešto da se skida da bi se videla razika, ukoliko postoji.  wac1
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže fobia24

« Odgovor #18 poslato: 21. Nov, 2024. 18:41 »
Rekose mi u ovlascenom da nije svejedno gde se kupi adblue. I da treba iz sistema u autu ispustiti tecnost ako se ne potrosi u roku od dve godine. To kod mene nece biti problem, ali me brine jedna stvar. Kao sto se na slikama vidi sa pakovanja kupljeno u ovlascenom servisu, utisnut je datum jul 2024. Prodavac nije znao da kaze jel to datum pakovanja ili rok trajanja. Na tekstu nista ne pise vezano za datum. Ima li neko isustava oko datuma, da li je uvek datum stariji od kupovine ili ne? Diler kaze "najverovatnije" se radi o datumu pakovanja.

« Odgovor #19 poslato: 21. Nov, 2024. 19:44 »
To je datum pakovanja. I netačno je da može biti u sistemu dve godine, jer maksimum koji može da izdrži je samo godinu dana. Spoljna temperatura i loše skladištenje može drastično skratiti rok trajanja (npr. direktno izloženo sunčevim zracima).

« Odgovor #20 poslato: 21. Nov, 2024. 19:48 »
Ima li smisla ovaj aditiv? Iskustva?

Kupio sam i sipao. Nemam pojma ima li nekih benefita, sve radi kao do sad.  wac1

Van mreže fobia24

« Odgovor #21 poslato: 22. Nov, 2024. 09:46 »
Hvala za info. Cekam da dodjem na 100-200km range da sipam sve odjednom jer ne nalazim u digitalnom uputstvu kapacitet adblue tanka. Za sada sam na 1700km range.

Van mreže NebojsaBG

« Odgovor #22 poslato: 08. Mar, 2025. 15:26 »
Pozdrav svima.
Slucajno sam naleteo na vas forum, jer imam malu nedoumicu sto se tice AdBlue-a, tacnije.. Skoro sam kupio Skodu Karoq 1.6 tdi i s obzirom da do sad nisam imao iskustva sa dizelasima, nisam imao iskustva ni sa AdBlue.
E sad, pocelo mi je izlaziti upozorenje da mogu da predjem jos 2300km i da ne bih rizikovao i stalno gledao upozorenje, uzeo sam na NIS pumpi njihov ad od 10l,sipao malo vise od pola, ali auto (sistem) me i dalje upozorava na preostalu kilometrazu.

Da li neko moze da mi kaze, zasto se brojka nije promenila i sisterm vratio na staro i sta dalje uciniti?

Nekome ce ovo mozda zvucati smesno, ali meni je jako zbunjujuce.

Hvala i pozdrav 😊
  • Vozi: Skoda Karoq

Na mreži Zdushan

« Odgovor #23 poslato: 08. Mar, 2025. 15:44 »
Sipaj svih 10l, mozda registruje

« Odgovor #24 poslato: 08. Mar, 2025. 21:58 »
Sledeći put kada upališ auto bi trebalo da registruje.

« Odgovor #25 poslato: 08. Mar, 2025. 22:27 »
Istražio sam malo bolje. Procedura ukoliko ne registruje sam je sledeća: da se kontakt i ostavi se tako 30ak sekundi. Zatim se ugasi, pa se nakon toga upali auto. Ukoliko ni tada ne uspe, provozati auto i nakon kraće relacije trebalo bi da se dozove i pokaže pravo stanje.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #26 poslato: 08. Mar, 2025. 22:34 »
Или да се примени оно универзално правило "промућкати пре употребе"?!  =))
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže fobia24

« Odgovor #27 poslato: 09. Mar, 2025. 11:28 »
Meni je automatski prepoznao. Ali sam cuo na vise mesta da adblue treba kupovati originalni vagenov i zato kupim u ovlascenom kanticu koja mi jos traje i posle 11000km. Jeste skuplja od raznih radnji ali je to mali trosak na svakih 12 do 13000km.

Na mreži maradona

« Odgovor #28 poslato: 09. Mar, 2025. 13:08 »
Koliko ja znam, jedino treba izbegavati AdBlue iz pištolja na pumpi. Prijatelj sa foruma @wkobre me je navukao da koristim aditiv za AdBlue, tako da to definitivno preporučujem, preporuka je svaki put sipati, ali pošto prelazim više onda sipam svaki drugi put. Gledam da nije kantica od AdBlue bila na suncu direktno i da je što skoriji datum proizvodnje. Možda smo mi bolesni i ništa od toga nema veze, ali sve su to čari dizelskog agregata kog jedva čekam da zamenim TSI-jem.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže NebojsaBG

« Odgovor #29 poslato: 09. Mar, 2025. 16:41 »
Evo me...

Palio, gasio, vozio i i dalje isto...
E sad, vodim se time da mozda stvarno sipam svih 10l,pa da vidim da li ce ga prepoznati senzor (zaista sam glup za ove stvari).

Ako ikome ista znaci, na slici ispod je obavestenje sa kontrolne table...

Hvala svima na savetima.

• Vozi: Skoda Karoq