Nemanja001 i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Sad mi tema iskocila, pa da ubacim iskustvo za Kleberom Krisalp / BF Goodrich G-Force Winter, u pitanju je ista guma.Imao sam na autu 2 generacije ovih guma, jednostavno sam bio prezadovoljan, a po testovima je bika ispred nekih premijum guma, ako se secam i ma 4-5. mestu sto je veoma visoko rangiranje.U pitanju je bio Grande Punto sa 180ks i lepo je cistio 30cm dubok sneg na blagoj uzbrdici do kuce. A na putu je dobro cupao i imao solidno upravljanje svojom V sarom. Zapravo je bolje ubrzavao od letnjih guma koje imaju uzduzne kanale za odvodjenje vode.Nisam gledao testove u poslednje vreme, jos traju Conti na Superbu, ali verujem da su i dalje u vrhu na testovima Adac, AutoBild...
Mene je vulkanizer ubedjivao da Kleber i BFG nisu na nivou kao pre par godina i da za taj novac preporucuje Fulda Kristall Control HP2. Kaze da je Fulda vrhunska guma i da ne odstupa previse od premium segmenta. I meni, barem vizuelno, Fulda deluje kvalitetnije.
O kom Krisalpu pričaš, 99v ili 103v? Jako sam blizu da uzmem ovu 99v. (235/50/19) Dobre rezultate ima, a slabije se čuje od većine. I naravno ima odličnu cenu u odnosu na konkurenciju.
Fulda ocigledno ima neki deal sa vulkanizerima. U Valjevu je niko nikad nije drzao, znaci imao si savu i tigar, sve ostalo se porucivalo a od pre 2 god, dvojica koji prodaju verovatno najvise guma se odjednom kunu u fuldu... Taj jedan me je ubedjivao kako je bolja od GY i Contija, mozda kao samo Michelin moze sad na crtu sa Fuldom... Reko haujesnou...Bi mu posle neprijatno dok je skidao conti pc6 i stavljao ts860...
Koja dimenzija ti treba?Ja bih najpre uzeo Fuldu od svih navedenih, ali posto ne idem zimi na planine skoro uopste, uzeo sam Sava Eskimo HP2. Na prolece bih kupio neke sportline felne i premium letnje gume, jer najvise kilometara prelazim na letnjim gumama.