Autor Tema: Superb gubi rashladnu tecnost  (Pročitano 11147 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže vrloradZapočeo temu

Odg: Superb gubi rashladnu tecnost
« Odgovor #15 poslato: 23. Dec, 2023. 14:58 »
Moje iskustvo sa slilcninm problemom pre par godina....Primetim, kad god pogledam pod haubu da mi malo nedostaje antifriza i pocnem po malo da dolivam...Gledam uokolo, sve suvo, nigde ne kapa, ispod motora sve uvek suvo...U bufonu antifriz cist, ulje u motoru uredno...na izgled sve je u redu. I to traje nekih 5,6 meseci..I jednog decembarskog dana, krenem da zatvorim vodu u vikendici, dollijem malo antifriza DO MAKSIMUMA, i nakon 20 km upali mi se lampica sa zvucnim signalom. Stanem sa strane, kad ono fali malo do ispod minimuma. A nigde nista ne curi niti kapa, bar da ja vidim...Dolijem do maksimuma i polako se vratim kuci tj, direktno do mog majstora...polako.....I sta je bilo, pukao hladnjak. Stavljen nov Valeo hladnjak i od tada, sem zamene nema potrebe za nikakvim dolivanjem...
Nekako mi deluje neverovatno da u ovlascenom servisu to ne bi primetili u mom slucaju prilikom inspekcije kada su testirali sistem pod pritiskom. Ne znam da li se tom prilikom dodaje i nekakav kontrast koji bi se lakse primetio prilikom curenja?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0TDI DSG 2019 Ambition Plus

Na mreži wkobre

• Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži wkobre

« Odgovor #17 poslato: 24. Dec, 2023. 10:14 »
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže BrankoJanj90

« Odgovor #18 poslato: 22. Sep, 2025. 16:51 »
Ja imam slican problem sa potrosnjom antifriza.. trosi mi konstantno, bio sam kod majstora sve nesto povrsno gledaju itd od menjanja malog hldnjaka, interkulera itd… nigde vidljivo nema curenje ali se oseca napolju negde. Tako da je misterija velika, na svu tu misteriju ide jod jedna jos jaca gde sam u cugu predao 1300km i imao sam antifriza malo preko max, cim sam stao prvo sta sam uradio proverim antifriz fali mozda 0.5cm al kontam da je i to mozda u sistemu da kad bi sacekao da se ohladi vratilo b ose u posudu… a inace mi je znao na 200-300km da popije od max do ispod min
  • Vozi: Superb 3 190ks 4x4 DSG

Van mreže ugljesa50

« Odgovor #19 poslato: 27. Sep, 2025. 13:52 »
Ako u vožnji ne troši to je skoro sigurno semering pumpe za vodu koji je oštečen ali ne skroz. Dok se pumpa okreće zaptivenost je skoro 100 posto kada se stane onda tu curi. dok je vruc motor to isparava. Kada se ohladi motor zavuci ruku oko remenice pumpe i vidi da li je vlažno.
  • Vozi: Skoda Fabia MK1 1.4 MPI