Autor Tema: Škoda Octavia 2.0 TDI VRS 135kW DSG problem s uljem  (Pročitano 2547 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži wkobre

Odg: Škoda Octavia 2.0 TDI VRS 135kW DSG problem s uljem
« Odgovor #15 poslato: 12. Maj, 2024. 13:33 »
Konstatuju da je odlično održavan i utegnut, onda predlože generalku  hearcut
Na dijagnostici nema nikakve greške?
Ako postoji mogućnost, ovo što kaže @fobia24  bravo2
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži AcoSk

« Odgovor #16 poslato: 12. Maj, 2024. 14:07 »
@Mala, ne razumem te mehanicare sto kazu da se generalkom mozda nece resiti potrosnja ulja. Kako nece, kada se uradi sve kako treba i po standardu, nemoguce da i dalje trosi.

Van mreže MalaZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 12. Maj, 2024. 14:55 »
Zvala sam ga i cula se vec dva put s njim (nazalost znamo se) i on se kune i kune kao reka sam ti da trosi(stvarno je) ali nije trosila toliko.  Mehanicar mi je reka probaj na lijepo se javiti i da ti makar pripomogne u popravku ili nesto,jer nazalost ovo se nije moglo vidjet nego tokom voznje i koristenja auta. Treci mehanicar koji je popravlja vw 2.0 tdi je reka da je izmjenia komplet sve ,potrosnja se smanjila za nesto minimalno ,ali ne toliko koliko je novaca ulozeno. Iz dvaaaa ovlastena servisa kazu da se ne isplati motor otvarati jer je upitno hoce rijesiti problem.
 Mojoj nigdje gresku ne javlja. Odvest cu ga kod jos jednog koji slovi za dobrog majstora pa onda neka se radi generalka motora. Ovako ni ne mogu prodati nekome jer ne zelim na prevaru prodavati,a nit bi mi uspila prevara. Ili cu spustit cijenu totalno pa prodati nekom sverceru
  • Vozi: Škoda 2,0 Tdi Rs

Van mreže hirurg

« Odgovor #18 poslato: 12. Maj, 2024. 15:07 »
Rekla si da je isti majstor odrzavao auto i kod njega i kod tebe. Znaci on zna kad je radjen servis i na koliko i da li mu se musterija javljala sa nekim zalbama.

Ovlasteni servis je za zaobici jer se njima nista ne radi gdje ima puno posla, gledaju samo lagan poslic da se dobro naplati.

Rekla si da motor ne puši na izduv, znaci ako nema dima nema gorenja ulja, treba traziti gdje ga izbacuje i sta ga izbacuje, mora negdje da pokaže.

Na mreži wkobre

« Odgovor #19 poslato: 12. Maj, 2024. 16:03 »
Mojoj nigdje gresku ne javlja.

Ako je u pitanju neka univerzalna dijagnostika, to baš i ne funkcioniše najbolje. Potreban je VCDS/Odis/Obdeleven, koji pokrivaju VAG grupaciju.

« Odgovor #20 poslato: 12. Maj, 2024. 22:51 »
@hirurg Ne ne,odvezla san je u servis di covjek iz sela vozi svoju vrs (manual) i u usporedbi njegova je kao sat.  Ova moja zadnje 2godine nije vozena u ovlasteni jer bivsi vlasnik je isto misljenja da samo znaju naplatit dobro a napravit slabo,tako da nemam informacije osim sitnih servisa koji su radeni kao na svakom drugom autu. Drugi ovlasteni servis je samo u upitu preko bivseg vlasnika (valjda su poznanici) odgovorio da se to kod njih stalno dogada i nema garancije da ce nakon generalke biti bolje,a jedini je generalka preostala. Da idem kod mehanicara koji je napravia zadnji servis ulja,ne nadam se da ce reci ikakve informacije jer su vjerojatno prijatelji. Najnovije sto se pitalo mehanicara iz drugog grada,reka je da mu dolaze cesto vrs ili golf gtd s istim problemom i da se to dogada i na novim automobilima kojima je prosjek litra na 1500km. Ako sam dobro shvatila da najcesce (ne kod svih) brtva glave ode i propusti u cilindre. Preostala su mi samo ova dva neovlastena koji su provjereno ok majstori i dosad su stvarno ljudima napravili posao kako treba.Jer tu ih naravno ima koji ce vecinom zakamuflirat problem i sebi novce u dzep. Nit je mogu prodat jer ne zelim ici na prevaru pa da me neko ganja da san uvalila problem.

@wkobre hvala,napomenut cu ako nije vec tako

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #21 poslato: 13. Maj, 2024. 07:59 »
Da sagoreva tu kolicinu ulja, to bi se dobro videlo.
To trosenje je neka misterija. Sasvim moguce da je motor, ali isto tako i da vas majstori navlace.
Nije ni to nista novo, posto i generalno ne znaju da daju dijagnozu kvara.
Turbina ne zvizdi, ne fijuce ni ni malo?
Obicno ona toliko ulja jede.
Neka neko vozi iza vas i vidi jel dimi ili ne, ne crni dim, vec plavkasti.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4

« Odgovor #22 poslato: 13. Maj, 2024. 16:22 »
U voznji se nista ne cuje,nit unutra nit izvana jer smo probali i jedno i drugo. Takoder smo probali i da se vozi iza mene pa razliciti nacin voznje. Za ovog trenutno ne virujen da me zavlaci nego jednostavno ne zna dijagnozu.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #23 poslato: 14. Maj, 2024. 11:36 »
Da li se neko od tih majstora setio da izmeri kompresiju motora ? Posto kazes da je poceo da vergla po 5sec.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #24 poslato: 14. Maj, 2024. 14:05 »
Ne nisu mi to spominjali posto se to samo tri dana dogadalo i sad opet pali na prvu,zavergla sekundu eli. Jedino se spomenilo da moguce propusta ulje u cilindre ili tako nesto.Trebala san ostaviti juce auto ali zbog zdravstvenih problema u familiji primorana san vozati okolo pa smo sad odgodili jer trudna neman snage se boriti sa starim autom

« Odgovor #25 poslato: 15. Maj, 2024. 00:08 »
Au Boze zar je moguce. Ajd sto je covek prevario zenu, ali trudnu. Bolje ti da odes do advokata pre nego do sledeceg mehanicara.

Na mreži wkobre

« Odgovor #26 poslato: 15. Maj, 2024. 09:43 »
Još se poznaju! Ja bih mu bez blama uzeo pare nazad, a verovatno bih i ta ulja naplatio. Debil..

« Odgovor #27 poslato: 15. Maj, 2024. 10:59 »
A to je i meni proslo kroz glavu ali eto... znan da ga prijavin da bi moguce ima problema s poslom, ima dijete bolesno kuci a sad u ovoj situaciji pred kraj nemam ni snage po sudu se vuci. I sto vise razmisljam i vrtim film unatrag, steknem dojam da njemu stvarno ta potrosnja nije neki problem u glavi, da postoji mogucnost da je jednostavno glup i da je to njemu normalno,kao pa i drugo auto mi trosi isto toliko.. na kraju cu ja izvuci deblji kraj ( da se ne izrazim prostije)

Na mreži wkobre

« Odgovor #28 poslato: 15. Maj, 2024. 11:20 »
Kaži ti mužu da on to reši, jer će imati manje emotivni pristup situaciji  =))

« Odgovor #29 poslato: 15. Maj, 2024. 13:55 »
Najbolja opcija je nek ti on pokrije troskove generalne. Popricajte prvo lepo sa njim pa vidite odatle sta kako za dalje opcije.

Svakako nek izmere kompresiju da se vidi malo pribliznije sta kako. Kao sto kaze kolega iznad ume i turbo fino da trosi ulja kada je los ali opet oba slucaja se manifestuju plavim dimom i upecatljivim mirisom.