Autor Tema: fabia 2 1.2htp 69ks  (Pročitano 2046 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže slobodansorakZapočeo temu

fabia 2 1.2htp 69ks
« poslato: 19. Jan, 2014. 09:39 »
posto sam od skoro vlasnik ovog modela moze li mi neko reci svoja iskustva. koje motorno ulje treba, na kojoj kilomterazi se menja lanac i uopste misljenja za i protiv??? hvala!!!

Van mreže Nesas

Odg: fabia 2 1.2htp 69ks
« Odgovor #1 poslato: 19. Jan, 2014. 11:21 »
Ja u moju skodu sa 1.2 htp 47kw  kupim ulje i filter ulja u ovlascenom , ostale filtere sta nadjem. Lanac se menja kada pocne da se cuje . Onaj zvuk pri startovanju motora ako se brzo utisa( par sekundi) sve je ok.
Napisi vise informacija o autu, koliko je presao, kada je sta radjeno i gde ( orginalni deo ili zamenski)
Za taj motor je 2 servis predvidjen da se radi na 90000 km ili 5 godina sta pre ispunis. Nivo ulja meris kada je ulje zagrejano , sacekas 15 -ak minuta pa onda izmeris. Nivo ulja odrzavaj izmedju 1/2 i max i menjaj redovno 1 godisnje.
Dobro dosao pozz

Van mreže slobodansorakZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 19. Jan, 2014. 18:28 »
hvala za informacije a svaka pomoc je dobrodosla. auto je kod mene 20tak dana i ne bih mogao da kazem nesto posebno o njemu. za sad je ok. kupljen je kod nas, presao 86000, odrzavan u ovlascenom servvisu "ABC" u Valjevu. nisam jos imao nekih nepredvidjenih situacija. ono sto sam primetio jeste da hoce malo vise da potrosi u gradu u odnosu na tu kubikazu. mada,registracija nije mnogo,odrzavanje kazu da je jeftino, felne su 14", tako da mu dodje na isto. ipak "na plin se kuva kafa, na naftu se ore a ana benzin se vozi auto"  :D.
dosta komercijalista vozi ovaj model sa ovim motorom i svima je ok. videcemo...

Van mreže Nesas

« Odgovor #3 poslato: 19. Jan, 2014. 19:20 »
Imas li servisnu knjizicu, ako nemas idi u servis i trazi da ti izlistaju sve serisne aktivnosti za auto.  Bitno je da znas da li je menjan klinasti kais spaner, roler i lanac za zatezacem.