ŠKODA forumi > Motor Menjač

DPF regeneracija

<< < (2/5) > >>

nalokin:
@Koby
Postavi dsg u manuelni mod... 4ta brzina mislim da je 60km/h 2000 obrtaja, 5ta-80km/h, 6ta- 100km... i 7ma 120km/h
kako i da je, postigni zeljenu brzinu/obrtaje i podesi tempomat da odrzava :)

Koby:

--- Citat: nalokin  05. Nov, 2024. 19:24 ---@Koby
Postavi dsg u manuelni mod... 4ta brzina mislim da je 60km/h 2000 obrtaja, 5ta-80km/h, 6ta- 100km... i 7ma 120km/h
kako i da je, postigni zeljenu brzinu/obrtaje i podesi tempomat da odrzava :)

--- Kraj citata ---

Hvala na savjetu. Nemam onu knjizicu uz vozilo, uputstvo za upotrebu, pa me to dobrano ogranicava (tu sigurno pise u kojoj brzini i na koliko obrtaja voziti kad je u toku regeneracija). Jesi siguran za ove podatke u vezi brzine i broja obrtaja? To bi mi mnogo toga rijesilo. Na Pasatu 8 koji sam vozio prije Karoka je pisalo da se u cetvrtoj brzini vozi na 2000 obrtaja (to mi je bilo negdje oko 73km/h), pa mi je bilo lako za ispostovati, ali za Karoka sam, bar za sada, uskracen  za te podatke.

wkobre:

--- Citat: maradona  05. Nov, 2024. 15:04 ---Nemaš šta da misliš, DSG prepoznaje da se radi regeneracija, pa šalta kao u sport modu tj. drži ga u višim obrtajima. Najbolje je odraditi regeneraciju na auto-putu.

--- Kraj citata ---

Evo piše ti kao iz uputstva za upotrebu.

maradona:
Da li neko stručniji može da protumači ove parametre? Regeneracija odradjena 18km pre očitavanja. Najviše me brine ovaj “oil ash mass”.

Oil ash volume 0.18L
Oil ash mass 72.5g
Ash load limit 80g
Soot mass calculated 6.67g

Hvala unapred, imam još očitanih parametara, pa ako zatreba dodaću.

Zdushan:
Ja sam danas zamenio senzor dpf-a. Davao je  parametre kao da nije u redu, iako sa regeneracijom stvari teku kao od prvog dana (180-210km gradske voznje)... nije neka cena (6900rsd), pa pratim razvoj događaja.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju