Autor Tema: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija  (Pročitano 59950 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže che_guevara

Odg: Zeder, Igla, Alarm, Kasko... ili šta? Diskusija
« Odgovor #225 poslato: 16. Sep, 2023. 13:38 »
i winer kao i delta uvažavaju tržišnu vrednost...naravno, normalnu tržišnu vrednost, a ne onih koji kamiqa 2019. prodaju skuplje nego novi
u principu u prvoj godini se skida 10% i 5% učešće u šteti i to je to...što znači da sad kad bi mi maznuli auto koji vredi 20k dobio bi oko 17k evra što je za mene bolje nego nula evra
  • Vozi: Škoda Kamiq 1.0 81/110 i Hyundai i20 1.25

Na mreži maradona

« Odgovor #226 poslato: 16. Sep, 2023. 17:30 »
А колико је ти плаћаш, ако није тајна?
Napisaću sve detaljno kad otvorim garažu i auto bude kod mene.

Još jedna stvar, ukoliko je auto na mom imenu, onda kasko iznosi čak 300€ skuplje nego da je na nekom starijem. Jasno mi je da mladji vozači moraju platiti skuplje, ali baš toliko je preterivanje.
  • Vozi: Škoda Superb 3 140KW TDI DSG

Van mreže hirurg

« Odgovor #227 poslato: 16. Sep, 2023. 18:21 »
Koliko imas godina auto na svom imenu?

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #228 poslato: 16. Sep, 2023. 19:35 »
Još jedna stvar, ukoliko je auto na mom imenu, onda kasko iznosi čak 300€ skuplje nego da je na nekom starijem. Jasno mi je da mladji vozači moraju platiti skuplje, ali baš toliko je preterivanje.
Занимљиво, мада је и логично. Јер мислим да би осигурања неке ствари требало да раде студиозно, односно да користе статистике, па су можда из тога извукли податак да су млађи возачи ризичнији, или су можда само безобразни па користе предрасуде да су млађи ризичнији ако то статистике не показују.
Не знам сада ситуацију, али мислим да је раније, када су крађе биле учесталије, без обзира на саму конкретну новчану вредност аута, каско полисе биле скупље за ризичне моделе аутомобила, односно оне које су се највише отуђивале (Мечка, БМВ, Ауди, ...).
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Na mreži maradona

« Odgovor #229 poslato: 16. Sep, 2023. 21:18 »
Koliko imas godina auto na svom imenu?
Napisao sam par postova ranije da sam uplatio avans, prevod treba biti ovih dana. A za četiri dana ću imati 21 godinu.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #230 poslato: 16. Sep, 2023. 21:44 »
Да ли ти још увек имаш пробну возачку дозволу?
Та преостала четири дана вероватно?
Можда да сачекаш са власништвом док не добијеш ону "праву" возачку?
Јер то вероватно утиче на износ полисе, као што си и написао.

Na mreži maradona

« Odgovor #231 poslato: 16. Sep, 2023. 22:19 »
Да ли ти још увек имаш пробну возачку дозволу?
Та преостала четири дана вероватно?
Можда да сачекаш са власништвом док не добијеш ону "праву" возачку?
Јер то вероватно утиче на износ полисе, као што си и написао.
Tako je, Željko. Zbog kasko osiguranja će vozilo biti na nekom od roditelja. Mislim da nije samo do probne, nego generalno godina života i vozačkog staža.

EDIT: Prelistao sam celu ovu temu i druge forume, a i dalje nisam siguran koju zaštitu uz kasko. Konkretno, Guardian Abloy i OBD ili Zeder i OBD.

Van mreže hirurg

« Odgovor #232 poslato: 16. Sep, 2023. 22:29 »
Napisao sam par postova ranije da sam uplatio avans, prevod treba biti ovih dana. A za četiri dana ću imati 21 godinu.
Ako nikad nisi imao auto na sebi. Skuplja je registracija i osiguranja. Itd.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #233 poslato: 16. Sep, 2023. 22:46 »
Tako je, Željko. Zbog kasko osiguranja će vozilo biti na nekom od roditelja. Mislim da nije samo do probne, nego generalno godina života i vozačkog staža.
Све су то разне "форе" осигурања које нигде не пишу, и постанеш их свестан тек кад се "судариш" са њима!
Али ваљда зато што је каско ствар избора могу да дефинишу правила како им одговара.
И ова фора са малусом код основног осигурања, која је уведена пре 5-6-7-8 година, је уведена као копирана фора са запада, а комшија ми, који ради са осигурањима, је тада рекао да су те године када је уведена, као и свих претходних, сва осигурања била у дебелом плусу, али похлепнима никада довољно.

Na mreži wkobre

« Odgovor #234 poslato: 16. Sep, 2023. 23:08 »
Prelistao sam celu ovu temu i druge forume, a i dalje nisam siguran koju zaštitu uz kasko. Konkretno, Guardian Abloy i OBD ili Zeder i OBD.

Nemam odgovor na ovo, ali imam drugačiji predlog. Primera radi, sestra na Voždovcu iznajmljuje garažno mesto za 50e mesečno, dok je recimo u Zemunu 50-60e. U svim tim novijim zgradama postoji video nadzor 24/7, osvetljena parking mesta, senzori, pa i obezbeđenje. Ako tako nešto postoji a da ti je blizu, prošetaj i raspitaj se, uvek ima neko ko izdaje. Mislim  da je skroz ok rešenje.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Na mreži maradona

« Odgovor #235 poslato: 16. Sep, 2023. 23:32 »
Nemam odgovor na ovo, ali imam drugačiji predlog. Primera radi, sestra na Voždovcu iznajmljuje garažno mesto za 50e mesečno, dok je recimo u Zemunu 50-60e. U svim tim novijim zgradama postoji video nadzor 24/7, osvetljena parking mesta, senzori, pa i obezbeđenje. Ako tako nešto postoji a da ti je blizu, prošetaj i raspitaj se, uvek ima neko ko izdaje. Mislim  da je skroz ok rešenje.
Hvala na predlogu, ali tako nešto ne postoji u mojoj blizini. To bi mi najviše odgovaralo, i zbog nepogoda i eventualne štete/kradje. Ali, šta kad putujem negde i auto mora da prenoći par dana napolju, zbog toga sam mislio. A trenutno posedujem samo parking mesto u dvorištu zgrade.

Na mreži AleksandarAca

« Odgovor #236 poslato: 16. Sep, 2023. 23:39 »
Kad putujes, trazis smestaj iskljucivo sa garazom :) Makar ja tako uvek radim...

Na mreži wkobre

« Odgovor #237 poslato: 17. Sep, 2023. 09:06 »
Jedinu zaštitu koju ja posedujem su sigurnosni šrafovi za felne i garažu. Što kaže @AleksandarAca , kada putujem obavezno tražim smeštaj sa garažom/privatnim obezbeđenim parkingom.
Ako ti je to parking mesto u dvorištu zgrade dobro osvetljeno, možeš postaviti svoj video nadzor za relativno ok cenu. Ima čak i imitacija kamere koje su verodostojne. Uz koju tablu "video nadzor", definitivno bi odbilo neko nepoznato znatiželjno lice.
Takođe ako nije osvetljenje dobro, to se isto da rešiti za manje pare, a mislim da znači mnogo.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

Van mreže observer

« Odgovor #238 poslato: 18. Sep, 2023. 12:24 »
И ова фора са малусом код основног осигурања, која је уведена пре 5-6-7-8 година, је уведена као копирана фора са запада, а комшија ми, који ради са осигурањима, је тада рекао да су те године када је уведена, као и свих претходних, сва осигурања била у дебелом плусу, али похлепнима никада довољно.

Malus kod obaveznog osiguranja je postojao još davno, dok smo bili normalna zemlja (SFRJ) a vremenom se (u sunovratu svega ostalog) izgubilo.
To je pošteno rešenje da lošiji vozači plaćaju više.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži maradona

« Odgovor #239 poslato: 18. Sep, 2023. 13:14 »
Da li neko zna u čemu je razlika izmedju sajtova zeder i zederlock? Vidim da rade na različitim mestima, a nude iste usluge.