Anketa

Škoda: Benzin ili Dizel?

Benzin
62 (51.7%)
Dizel
58 (48.3%)

Ukupno glasova: 120

Autor Tema: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa  (Pročitano 20139 puta)

0 članova i 60 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ugi85

Odg: Benzin ili Dizel, pitanje je sad? +anketa
« Odgovor #150 poslato: 16. Avg, 2016. 23:00 »
Ја се возим за 30 центи по литру (ил'ти 3.5 евра/100 км), а ви како хоћете у процјенама...  :B=)

U naslovu teme nema plina :-)
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Filip

« Odgovor #151 poslato: 16. Avg, 2016. 23:14 »

Ima tu i onoga o čemu se na razmišlja mnogo, a to je vrednost vozila u postprodaji. Obično bude da je dizel kao polovan auto za toliko posto skuplji u postprodaji koliko je i bio skuplji kao nov od benzinskog takmaca. Možda čak i sporije gubi vrednost nego benzinac.

A tim istim dizelasima je posle 7-8 ili 10 godina prava kilometraza uglavnom 2-3 puta veca nego benzincima.

Sent from my HTC One_M8  

• Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Van mreže nkteam

« Odgovor #152 poslato: 17. Avg, 2016. 01:25 »
To "pravilo" o "pravoj" kilometrazi vazi za vozila iz uvoza, mnogo manje za vozila kupljena kod nas koja su i dalje kod prvog vlasnika.
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže Peja

« Odgovor #153 poslato: 17. Avg, 2016. 07:47 »
Ako ti je kilometraza tu negde 10.000 -12.000 km ili manje godisnje, moje misljenje je da se neisplati.
Ja opet to gledam kroz obrtni moment koji daje dizel spram benzinskog motora iste nazivne snage, a opet to gledam sve kroz mesecne troškove osiguranja.

stiže era novih tsi, skyactiv i sličnih tehnologija za benzince, dok dizeli zbog ekologije polako gube trku zbog DPF-a i slično. Postoje najave na će pojedine fabrike polako da izbacuju dizele iz proizvodnje. Videćemo kako će to da se završi za koju godinu.
Završiće se tako da će sve to postati konfekcijska roba, uprljas, jednom operes, opet uprljas i BACIS
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Van mreže Zarko

« Odgovor #154 poslato: 17. Avg, 2016. 09:41 »
Za sada je u Srbiji tako, ali stiže era novih tsi, skyactiv i sličnih tehnologija za benzince, dok dizeli zbog ekologije polako gube trku zbog DPF-a i slično. Postoje najave na će pojedine fabrike polako da izbacuju dizele iz proizvodnje. Videćemo kako će to da se završi za koju godinu.
Poputno si u pravu za ovo u finskoj i svedskoj od 1.1.2017 uvode takse na dizel automobili i bice im skuplja registracija skoro 25%posto sve rade da ih motivisu da ne voze dizele a opet postoje neke stanice koje za dz mozes da punis e-cars.

Sent from my iPhone  

Van mreže Filip

« Odgovor #155 poslato: 17. Avg, 2016. 10:10 »
To "pravilo" o "pravoj" kilometrazi vazi za vozila iz uvoza, mnogo manje za vozila kupljena kod nas koja su i dalje kod prvog vlasnika.
nije u tome poenta - sta pise na tabli ili u oglasu, nego da dizeli skoro po pravilu predju 2-3 puta vise u istom vremenskom periodu

Sent from my HTC One_M8  

Van mreže bugarin

« Odgovor #156 poslato: 17. Avg, 2016. 10:34 »
Aj i ja da zinem neku.
Dizeli se i kupuju zbog prelazenja vecih kilometraza (tako je bar napolju), tako da ovo sto filip tvrdi apsolutno drzi vodu.
Radi se o tome da je dizel ujedno i izdrzljiviji od benzinca, i da 200.000 na cajgeru dizelasa i 200.000 na cajgeru benzinca nikako nije isto.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Filip

« Odgovor #157 poslato: 17. Avg, 2016. 11:18 »
videcemo ove nove, eto npr. mirkovu Superbicu posle 5 godina i (bar) 250.000 km :D

Sent from my HTC One_M8  

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #158 poslato: 17. Avg, 2016. 12:27 »
Iskreno, i mene zanima koliko će moj mikro TSI motor izdržati.

Gledao sam neke oglase na mobile.de sajtu i video da se prodaju sa pređenih 180.000km pa čak i 192.000km, što će reći da se još uvek voze, obzirom da benzince kupuju ljudi koji ne prelaze mnogo kilometara, to obećava životni vek od preko 15 godina, što i nije loše...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže joca 58

« Odgovor #159 poslato: 17. Avg, 2016. 19:29 »
Price da sa dizelom moze da se predje vise me podseca na ono da smo mogli u Rim po farmerke kad god smo hteli,Koliko nas je islo.pa malo,Na dizel se oru njive a na benzin se kopa asfalt,Po meni naravno. bez uticanja na bilo cije misljenje,
  • Vozi: yeti 2011 1,2 DSG expiriens

Van mreže bugarin

« Odgovor #160 poslato: 17. Avg, 2016. 20:04 »
Price da sa dizelom moze da se predje vise me podseca na ono da smo mogli u Rim po farmerke kad god smo hteli,Koliko nas je islo.pa malo,Na dizel se oru njive a na benzin se kopa asfalt

Slicno mislljenje sam i ja imao dok sam vozio fabiu (1.4mpi) uz dodatak : a na plin kuva.
E onda sam 2012te imao budzet od 6500e u koje sam trebao da upakujem auto sa velikim gepekom (zbog alata) i sa relativno dobrom ekonomijom. I odlucio se za octy koju sad vozim. Ove godine mi se desilo da uradim dva mala servisa za manje od 4 meseca (radim ih na 10.000). Ja prezadovoljan, jer za isti trosak imam daleko veci i udobniji auto od fabie ( manje trosi, al skuplja registracija i mali servis, i tu mi se + i - potiru :) )
Sto pisem sve ovo..... Zato sto smatram da tema nije namenjena samo onima koji kupuju novi auto, vec i kupcima polovnjaka. A tu su novi TSI motori jos uvek retki.
Vrlo je verovatno da bih se i ja prilikom kupovine NOVOG vozila odlucio za neki TSI, ali nazalost nisam jos ni blizu te varijante.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže batke

« Odgovor #161 poslato: 17. Avg, 2016. 20:13 »
A tim istim dizelasima je posle 7-8 ili 10 godina prava kilometraza uglavnom 2-3 puta veca nego benzincima.

Slažem se sa tobom, ovde pre svega mislim na vozila kupljena i održavana u Srbiji. Ja lično, kada bih kupovao polovan auto, nikada ne bih kupio dizela bez kompletne servisne istorije, što u prevodu znači "kupljen u Srbiji, održavan u ovlašćenom servisu". U tom svetlu napisan je moj post.
I da obično dizelaš istog godišta kao benzinac je mnogo više prešao, ali zato se i kupuje...
« Poslednja izmena: 17. Avg, 2016. 20:19 batke »
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže mlax

« Odgovor #162 poslato: 17. Avg, 2016. 21:12 »
Batke je u pravu. Pored toga u Srbiji vlada neki kult dizela i svi misle da je bolji dizel pa makar prelazio i 5.000 km godisnje. Zato kupovina polovnog dizelasa u Srbiji moze biti dobra ako je proverena kilometraza. Ja sam imao komsiju, penzionera, koji ne prelazi vise od 6.000 godisnje i kupio je dizela. Kad sam ga pitao zasto i objasnio mu da se to ne isplati on mi je odgovorio: "volim da mi na bordu pise 5 litara pa to ti je". Kaze vise volim dati u startu 2000 evra vise ali onda ne razmisljam koliko trosi. Logika kod vecine ljudi u srbiji je takva i zato nam i jeste na pumpama dizel skuplji od benzina, videli naftasi da smo ovce pa deru.
A tek kupiti veci polovan auto na benzin u Srbiji je misaona imenica. Ja bih drage volje kupio dobro ocuvan superb na benzin ali ga jednostavno nije bilo na oglasima.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže Filip

« Odgovor #163 poslato: 18. Avg, 2016. 00:23 »
bio je jedan 1.4 tsi skoro mislim, a video sam pre toga i crni 1.8

Sent from my HTC One_M8  

Van mreže mlax

« Odgovor #164 poslato: 18. Avg, 2016. 13:18 »
Pojavi se s vremena na vreme neki ali je njihov broj zanemarljiv u odnosu na dizelase. Cak i medju dizelasima je tesko izabrati dobar a tek da se pojavi benzinac koji valja je misaona imenica.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020