Autor Tema: Parking senzori  (Pročitano 4069 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

Odg: Parking senzori
« Odgovor #15 poslato: 30. Apr, 2014. 11:08 »
Na O1 postoje točno oznake s unutrašnje strane branika..vjerojatno i na O2 i O3.

Ovo i mene zanima, da li postoji i na drugim Škodama ako neko zna? Juče baš pričam s drugom, on kaže da na njegovom Fokusu Mk.2 takođe ima obeleženo gde idu senzori, i ima rupe gde instalacija ulazi u kabinu, i slobodno napajanje. Ako su već dobri ovi za 1500 dinara, a video sam kako rade, onda bih ih i ja uzeo.

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #16 poslato: 05. Maj, 2014. 00:32 »
da..možda radi staylinga i zamračivanja istih...ali

nije baš preporučljivo..em je bušenje kroz plastiku..vezni lim je blizu(više zajebancije) em..senzori možda neće dobro očitavat..radi visine.
pa npr. češ kresnut u mali parkirni stupić od cca 30cm jer ga senzor nije registrirao.
Na O1 postoje točno oznake s unutrašnje strane branika..vjerojatno i na O2 i O3.

najlakše je i inače probušit branik..i povuč žice.
pogledaj na oem tvorničkim montiranim ili na naknadno montiranim u ovlaštenom.
Niti jedan senzor nije u lajsni.
svi su niže..ne bez razloga.

sent from my right thumb

Moram te ispraviti, bar za Fabiu mk1. Fabricki senzori su u lajsni branika, i nema sanse da se nesto provuce da oni ne registruju. Ako na uz parking komunalci nisu dobro travu podrezali ima da zapisti. A mjesto je originalno, moji su iz fabrike takvi izasli.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže Neba

« Odgovor #17 poslato: 10. Maj, 2014. 10:19 »
Jedno pitanje vezano za parking senzore, da li ce ispravno raditi ukoliko se prefarbaju u boju karoserije ?
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #18 poslato: 11. Maj, 2014. 15:06 »
Jedno pitanje vezano za parking senzore, da li ce ispravno raditi ukoliko se prefarbaju u boju karoserije ?
Siguran nisam, ali mislim da bi moglo biti problema. Ovi fabricki ponekad i kapljice kise osjete ako padne na njih bas.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Van mreže Turbo

« Odgovor #19 poslato: 11. Maj, 2014. 15:39 »
Mislim da sam na Ebay-u naletao na aftermarket senzore kojima u opisu piše da ih je moguće farbati bez bojazni, što pretpostavljam znači da većina nije farbabilna.

Na mreži krcaerdoglijaZapočeo temu

« Odgovor #20 poslato: 17. Maj, 2014. 21:29 »
jel ima neko neki link da se pogledaju senzori????
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Na mreži djordjebg

« Odgovor #21 poslato: 16. Sep, 2014. 20:08 »

Na mreži djordjebg

« Odgovor #22 poslato: 16. Sep, 2014. 20:21 »
Mislim da branik Fabije vec ima rupe za senzore, a posto senzori idu fabricki moze da se naruci lajsna kao ova sa slike, ozanka je 6Y6807423A, onda nema nikakvog busenja i budzenja. A nema ni farbanja, crni senzori, crna lajsna.

« Odgovor #23 poslato: 17. Sep, 2014. 00:24 »
shto znaci da moram da skinem lajsnu da bi video ili moze iz kanala/dizalice da se vidi???  :B=)

Van mreže TRKI

« Odgovor #24 poslato: 01. Okt, 2014. 23:27 »
Moja preporuka senzori BEAR 4sonde,displey sa tonom,pokazivac udaljenosti i strane na kojoj se nalazi prepreka.Mogu da se farbaju u boju auta i nemaju nikakve smetnje.Licno sam ugradio bar 50 setova.Info na PP