Autor Tema: FAS (fiat auto srbija)  (Pročitano 3526 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • Ugled: 54
  • ERDOGLIJA KINGDOM
Odg: FAS (fiat auto srbija)
« Odgovor #15 poslato: 07. Sep, 2014. 13:29 »
aj da se nadamo najboljem!!! ;)
  • Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #16 poslato: 19. Okt, 2014. 15:37 »
Rusi su do poslednjeg trenutka bili protiv uvoza “Fiatovih” automobila iz Srbije, ali je Putin u razgovoru sa Vučićem, ipak, dao zeleno svetlo i pored činjenice da se to kosi sa njihovim pravilima.

U Rusiji kod uvoza automobila važi pravilo da ih moraš sklapati u Rusiji, ali je Putin u razgovorima sa Vučićem, ipak, uslišio molbu srpskog premijera. Dogovoreno je i da kvote, odnosno broj automobila koji bi godišnje išao iz Kragujevca u Rusiju trebalo da odrede stručne službe, kaže izvor Blica.

Sagovornik “Blica” dodaje i da bi izvoz “Fiatovih” automobila u Rusiju bio veliki uspeh i za “Fiat” i za Srbiju – kompanija u Kragujevcu bi povećala proizvodnju, što bi otvorilo prostor za nova radna mesta, dok bi država ostvarila dodatan prihod na ime izvoznih carina.

Uspehom bi se smatralo kada bi se u Rusiju izvozilo 10.000 automobila godišnje, što je približno jednomesečnoj proizvodnji “Fiata” u Srbiji.

Objavljeno na stranici http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/u-rusiju-10-000-fiata-500l/

Van mreže krcaerdoglija

• Laurin&Klement
  • ERDOGLIJA KINGDOM
« Odgovor #18 poslato: 14. Jun, 2016. 18:53 »
Polako ali sigurno je pocelo gasenje Fiat-a.Danas su nam sefovi zvanicno saopstili "lepe" vesti!
http://ritamgrada.rs/kragujevac/vesti/u-fijatu-se-gasi-smena-30-odsto-radnika-bez-posla/

Van mreže nkteam

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #19 poslato: 14. Jun, 2016. 23:05 »
Nece biti gasenja, ali je jasno da igre nisu cisto trzisne, vec sa dobranom primesom politike.

Sa nase strane, vlada nije ispunila podosta obaveza koje je imala oko gradnje infrastrukture FASu, gospoda Italijani ce sigurno dobrano da utvrde pazar i da izvuku maximum drzavnih para pre nego sto potvrde izradu novog modela (restyle postojeceg se blizi).

• Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #20 poslato: 15. Jun, 2016. 05:31 »
Sve je to velika ujdurma. >:D I naravno bez politike nemoze. hearcut Dali neko pominje dugovanja FAS-a prema ovoj drzavi nasoj kakva je takva je. Koja su sigurno povelika. Ko ce to da plati . Opet mi.  hearcut
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže zare

• Laurin&Klement
  • Ugled: 18
« Odgovor #21 poslato: 15. Jun, 2016. 09:37 »
Kakvo dugovanje Fiata Srbiji??? Pa mi zadnjih decenija dugujemo toliko para Fiatu da im to sigurno necemo vratiti ni sa 3 nova modela u Kragujevcu. Da li vam je palo na pamet zasto niko drugi sem Fiata nije hteo da dodje u Srbiju? Jedino Fiat ima neki "interes" da dodje i smanji gubitke koje ima zahvaljujuci drzavi i Zastavi. Takve uslove koje je dobio ne bi dobila ni jedna druga fabrika a dobio ih je jer smo im duzni i ruzni kao Grcka.
Nego da budemo srecni i pevamo dokle god rade tih nekoliko hiljada ljudi u Fiatu i par hiljada u kooperantskim firmama. Ako i to stane tek je onda grad ugasio.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #22 poslato: 15. Jun, 2016. 13:26 »
Ako misliš da će Fiat biti oštećen kod nas varaš se. Može samo budžet biti oštećen, a takve uslove svakako niko ne daje kao naši. Koliko li je samo para iz budžeta otišlo u subvencionisanje prodaje zastarelog modela punta klasik kome je kvalitet ravan jugu, a i dugovečnost delova. Sve mu crkne na 30.000km. Pola auta se promeni do 100.000km, 3 seta kvačila, dok na subaru ni sijalicu neko ne zameni primera radi.
Kakvo "gašenje FAS-a" ako na to misli kolega krcaerdoglija, pošto se Fiat neće gasiti jer mu prodaja skače. Gasi se smena usled smanjena tražnje za modelom. Čudi me da je uopšte i ima više s obzirom na to koliko često obnavljaju i osvežavaju iste. Pa japanci imaju vek jednog modela 4 godine, a redizajn postojećeg često nakon 2g. I opet im prodaja opada u drugoj godini. Da bi se proizvodilo mora i da se ulaže, modernizuje. Amerika je zahtevno tržište i tamo se probijaju uspešni i kvalitetni. Fiat svakako ne karakteriše kvalitet, pa bi trebalo da se vadi na dizajn. Nije to EU tržište gde se kupuje po navici nemačko. Tamo golf dvojku da vrate sa novim motorom i opremom, prodavala bi se ko alva. :B=)

Van mreže zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #23 poslato: 15. Jun, 2016. 13:41 »
Izvini ali nemas pojma o cemu pricas ;). Drzava duguje Fiatu ogromne pare vec vise od 20 godina i Fiat je u poslu sa Zastavom i nasom drzavom (sto bivsom, sto sadasnjom) pukao kao nigde u svetu. Sve sto se radi, radi se da se taj dug Fiatu smanji bilo kroz subvencije ili neki drugi nacin. Jer ako Fiat resi da trazi pare onda smo tek svi ugasili. Kao sto smo ugasili prvi put kada je namerno unistena Zastava.

A te price da na Zastavi 10 sve crkne na 30000 km mozes da pricas unicuma kada te bajke vise niko ne bude mogao da opovrgne  =)).

Van mreže nkteam

• RallyeSport
  • Ugled: 5
« Odgovor #24 poslato: 15. Jun, 2016. 13:50 »
Meni nije jasno koji dug spominjes? Kompanije Zastava automobili prema Fiat-u?
Imas neki izvor, bilo bi zanimljivo procitati o cemu se radi...
  • Vozi: Octavia 2.0tdi Style 2016

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #25 poslato: 15. Jun, 2016. 14:29 »
Zare, hoces da kazes da je zastava 10 pouzdan auto? Pitam tek da znam dal da ti spremam radionicki dnevnik AK ZASTAVA VOZDOVAC, pa da onda diskutujemo o kvalitetu tog vozila i ugradjenih komponenti :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #26 poslato: 15. Jun, 2016. 15:23 »
Zastava jos iz stare Jugoslavije duguje Fiatu pocev od licenci pa sve sto godinama nikada nista nije placala. Dug je ogroman i ne pominje ga ni jedna vlast jer mi izlazimo iz krize, imamo privredni rast i ne znam sta je sve jos bilo zadnjih 20 godina... Fiat zna da mi to ne mozemo da vratimo sem ovako kako sad vravamo.

Zare, hoces da kazes da je zastava 10 pouzdan auto? Pitam tek da znam dal da ti spremam radionicki dnevnik AK ZASTAVA VOZDOVAC, pa da onda diskutujemo o kvalitetu tog vozila i ugradjenih komponenti :)

Pouzdaniji je sigurno od Juga posle sankcija koji je trajao tih 30000 km koji se pominju. Znam ih sasvim dovoljno (komada) da znam kakvi su bili. A price iz Zastavinih servisa gde vlasnik doveze auto na redovan servis a u papirima bude zamenjen menjac, pola trapa i ko zna sta jos da bi se u garanciji naplatile pare od Zastave su odavno prezvakana tema ;).

Samo jos jedna stvar. Ko je proizvodjac tih "komponenti" koje su ugradjene i zasto su bas te ugradjene?

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #27 poslato: 15. Jun, 2016. 22:22 »
Ma nidje veze, ne pricam o takvim prevarama. Pricam o broju vozila koja su u garantnom roku imala ozbiljne kvarove, i o tome da su ljudi i pored toga da je auto u garanciji morali sami da kupuju delove.
A to ko je proizvodjac komponenti....... sta to mene briga kao vlasnika vozila? Ja nisam kupio recimo volan i nosio ga sa sobom po busevima i kafanama, pa sad kukam sto je izandjao. Kupio sam ceo auto i garanciju mi daje proizvodjac vozila a ne volana. ( volan je uzet kao primer, prvo mi pao na pamet :) )
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #28 poslato: 15. Jun, 2016. 22:40 »
Baš bih voleo da znam koliki su to dugovi Države ka Fiatu i kakve sve veze Država ima sa njima? Fiat je prodao licencu Zastavi za punta clasic (Zastavu 10), a onda taj isti auto kasnije nastavio da pravi pod znakom Fiat. Auto koji je bez subvencija koštao kao fabija clasic, a generacijski je bio iza nje, domaći je proizvod proizveden sa jeftinom radnom snagom.
Ne pričam ja bajke unucima, niti ću pričati, ali pošto je puntomanija vladala ovde, znam nekoliko njih koji voze punta od prvog dana. Čak jedan moj drugar ima dva komada u porodici. Jedan prešao 45000, a drugi 5o i kusur hiljada, održavani, čovek lepo vozi. Na oba menjan set kvačila, letva volana u problemu na oba, ležajevi točka na oba (3 i 4 komada), diskovi na oba, pločice nekoliko puta. Ne znam šta beše ti voziš, ali ako je tebi to pouzdan auto, onda zaista nisi imao prilike da voziš pravi auto. Bukvalno svaki deo mu traje 5 puta manje nego na bilo kom drugom autu. Čak i akumulator rikne posle 2-3 godine. Ja sam na mazdi prvi akulator uništio lično nepažnjom pre dve godine, auto 2006.

Van mreže zare

• Laurin&Klement
« Odgovor #29 poslato: 15. Jun, 2016. 23:11 »
A da li te interesuje zasto su motori na Yugu posle 90-tih crkavali na 20 ili 30 000 km? Ili zasto su rdjali posle 3 godine? I da li mislis da je Zastava bila kriva zbog toga ili ima tu malo "vise" krivaca? I ne pitam bez razloga ko je proizvodio te delove koji su crkavali.
Lepo kazem da nemate pojma o cemu pricate. Ali neka bude da ste u pravu, sto se mene tice zavrsena prica.

A i uvek ste umesto Zastave 10 za 6,7 ili 8 000 evra imali Subaru za 2-3 puta vise para. Njemu ni sijalice ne crkavaju.