Autor Tema: Ventilator hladnjaka, Octavia A5  (Pročitano 14463 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DonKihot

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
Odg: Ventilator hladnjaka, Octavia A5
« Odgovor #30 poslato: 17. Dec, 2019. 18:01 »
Ni ja to nisam čuo mada sam uglavnom forda vozio. Pumpa vrti vodu, a termostat je "usmerava". Po pravilu, za to što prišeš, problem je termostat. Čak ni termodavač nema veze sa regulacijom protoka kroz termostat...on reguliše rad ventilatora kad termostat otvori veliku cirkulaciju (kroz izmenjivač).

Послато са Redmi Note 8 Pro  

• Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #31 poslato: 17. Dec, 2019. 19:13 »
@Boki, ako je DSG, ima dva termostata.
Zameni onaj iznad menjaca, nalazi se na samom crevu rashladne tecnosti, bas odozgo na menjacu (bukvalno crevo sa jedne, crevo sa druge strane termostata, nije kao onaj "glavni" da se srafi na sam motor). Ovaj termostat otvara na 70c.
Obicno on crkne tj. ostane otvoren.
Ja sam menjao na dva auta vec.

Van mreže Boki

• Ambition
  • Ugled: 1
« Odgovor #32 poslato: 20. Dec, 2019. 17:16 »
@AcoSk Hvala puno na pomoci. Tako mi je rekao i serviser. Sjutra cu ici da kupim senzor,a tokom sledece nedjelje da zamijenim. Javljam je li rijesen problem ili ne.
  • Vozi: Škoda Octavia 2,0TDI (CR) 103kW

Van mreže Boki

• Ambition
« Odgovor #33 poslato: 29. Dec, 2019. 21:09 »
Samo da javim rezultat-juce zamijenjen termostat koji ide na hladnjak ulja DSG-a (kako mi je i @AcoSk rekao) i sve rsdi kako treba. Auto nakon 2-3km dize temoersturu na 75-80 sto ranije nije bilo sanse. Jedino nijesam jos probaona otvorenom putu nizastranu,da vidim hoce li poceti da hladi motor. Termostat sam kupio kod ovlascenog dilera 35evra, a zamjenio u privatnoj garazi. Zamjena traje 20ak min najvise.
Hvala svima na pomoci.
  • Vozi: Škoda Octavia 2,0TDI (CR) 103kW

Van mreže crtacrta

• RallyeSport
  • Ugled: 2
« Odgovor #34 poslato: 31. Dec, 2019. 18:37 »
da li možete postaviti sliku tog termostata ?

da li hladnjak na dsg -usluži za  grijanje ili hlađenje mjenjača
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Van mreže stg44

• Style
« Odgovor #35 poslato: 29. Apr, 2020. 08:07 »
Da ne otvaram novu temu posto je ova slična:
Primjećujem da mi klima ne radi dok auto ne dostigne radnu temp, kad upali izlazi samo topal zrak, temperature okoline. Nakon 5-10min voznje kada pokazivac temp dodje na sredinu i ona krene hladiti. Ali ne hladi ni blizu kako bi trebala. Prije 2god radjeno dopunjavanje.
Onda malo prelistam slicne probleme i nadjem da je moguce do ventilatora. Jutros upalim auto, odmah i klimu, podignem haubu i vidim da se ne vriti niti jedan od ona 2 ventilatora: valjda je onaj manji za klimu.

Pitanje: da li se uvijek mora upaliti mali ventilator kada se klima upali? Ako mora onda je vjerovatno to, pa dok ne nadjem servis koji to radi sta prvo pogledati, sem osiguraca  :)

Hvala

• Vozi: Octavia IV, 1.5TSI, 85Kw, MAN6

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
« Odgovor #36 poslato: 29. Apr, 2020. 16:52 »
Prvo odes kod nekog sto puni klime da ti proveri imas li dovoljno freona u sistemu. Ako nema, pre nego sto napunu trebao bi da proveri gde izlazi. To se lako proverava.
Kada nema freona, nece da upali kompresor (a naravno ni ventilatore).

Od toga podjes, pa se kasnija proveravaju ostale stvari.

Van mreže stg44

• Style
« Odgovor #37 poslato: 26. Sep, 2020. 17:47 »
Na kraju zamjenio kompresor klime. Ali i sada se desi recimo da nekad nece da upali ventilator uopste nakon sto recimo vozim i ugasim auto pa upalim. A kada prvi put palim klimu uvijek pokrene. Ni serviseri bas nemaju ideje zasto je tako, a recimo onda ostanem u mjestu i sacekam da se zagrije motor i upali ventilator radi toga-i proradi. Volim elektroniku.
  • Vozi: Octavia IV, 1.5TSI, 85Kw, MAN6

Van mreže Marjanke

• Laurin&Klement
  • Ugled: 14
« Odgovor #38 poslato: 26. Sep, 2020. 21:04 »
Koliko se secam ti ventilatori hoceju da ,, zabaguju,,, i resivo je. Sebi sam ovo leto menjao kompresor i hladnjak zbog loseg hladjenja i gubitka freona na samom kompresoru, izbegavati maksimalno marku Sanden koji je bio kod mene u autu. U sustini lep ceh kad se sve izmenja i uradi kako treba, ali hladi za sve novce.