Autor Tema: zamena ulja u servu  (Pročitano 15158 puta)

0 članova i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sumadinac1.4 16v

Odg: zamena ulja u servu
« Odgovor #15 poslato: 28. Jun, 2015. 23:17 »
ja uradio sledece....uz pomoc sprica(malo veceg)i creva koje se moze staviti na isti sam izvukao oko 0,5l ulja.Dosuo sam novo naravno onda sam vozio auto par dana i opet uradio isto to.Racunam da sam ga zamenio 75 procenata na ovaj nacin ili bar osvezio u vecoj meri.Inace primetna je razlika posle 15 god koriscenja ulja u servu.Nije bilo zeleno vec vise crno.

Van mreže sumadinac1.4 16v

« Odgovor #16 poslato: 30. Jun, 2015. 17:41 »
Mala ispravka ne znam koliko je bilo staro ulje u servu jer je auto uvezen iz Italije a nemam serv knjizicu...

Van mreže decha

« Odgovor #17 poslato: 30. Jun, 2015. 20:24 »
Ja sam kod mene video samo gde je cep ispod akumulatora. Iskreno interesuje me da li moram da skidam akumulator da bih proverio nivo ulja posto ga ovako ne mogu dohvatiti. U pitanju je 1.9 TDI AXR
Pozzzz
  • Vozi: skoda fabia 1.9tdi 2006

Van mreže Beli82

« Odgovor #18 poslato: 30. Jun, 2015. 23:16 »
@Decha: Ja na mojoj Fabiji mogu da dohvatim čep. Odvrneš čep polako, podigneš ga i vidiš sa donje strane merač sličan šipki za ulje za motor. Na tom meraču imaš označen nivo ulja. Moj savet je samo pre otvaranja da prvo metlicom, četkom ili krpom obrišeš prašinu tj prljavštinu(ako je ima) na čepu i oko njega, kako ista ne bi upala u posudu kada je otvoriš.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #19 poslato: 01. Sep, 2015. 23:41 »
Danas sam uzeo u ovlascenom servisu ulje za servo!!Ulje je Castrol Transmax Dex 3 Multivehicle,evo i slike!!Buni me to sto nije sa zelenim poklopcem a uzeo sam ga u ovlascenom servisu??Molim za vasa misljenja!Hvala

• Vozi: fabia 1.4 mpi 50 kw 2000

Van mreže Beli82

« Odgovor #20 poslato: 01. Sep, 2015. 23:58 »
Verovatno nema zeleni čep jer je višenamensko ulje-za automatske menjače i servo-sisteme, a ne samo za servo-sisteme. Meni bilo čudno što piše krupnim slovima automatic transmission oil, a ne videh nigde power steering, pa sam pročeprkao na sajtu proizvođača.
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže bugarin

« Odgovor #21 poslato: 02. Sep, 2015. 09:18 »
dobro beli kaze: visenamensko ulje. prvenstveno za automatske menjace, ali ne one koji idu u vw grupu. u opisu ulja stoji da moze da se koristi za NEKE servo sisteme, nazalost nigde ne nadjoh za koje.

nego sklanjaj to od tog silver technicsa, oce da ostavi fleku :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #22 poslato: 02. Sep, 2015. 09:55 »
Sad sam u nedoumici?? wac1 wac1 Da li da sipam ovo ulje ili sam dzabe samo bacio novac?
Citat
nego sklanjaj to od tog silver technicsa, oce da ostavi fleku :)
To nikako ne sme da se desi,cuvam ih ko oci u glavi!! 8) 8)

Van mreže bugarin

« Odgovor #23 poslato: 02. Sep, 2015. 11:55 »
po knjizi za servo uredjaj u tvojoj fabiji ulje mora da zadovoljava standard DEXRON III.
ulje koje si kupio zadovoljava standard DEXRON IIIH, a ne preporucuje se za koriscenje u sistemima koji zahtevaju DEXRON VI.

po zdravoj logici ja bih rekao da mozes da ga koristis, ali posto sutra idem na mali servis pitacu ih sta misle o ovoj problematici.
tom servisu verujem vise nego majci rodjenoj ;)

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #24 poslato: 02. Sep, 2015. 12:18 »
Važi,pa mi javi da li da ga sipam ili ne!!

Van mreže bugarin

« Odgovor #25 poslato: 03. Sep, 2015. 18:17 »
jutros od 9 u servisu, sad udjoh u kucu.
elem, prica je sledeca:
izlozim coveku problematiku i dobijem jasan odgovor: na polici imas flasicu sa originalnim uljem, koja ima zeleni cep. na njoj imas oznaku ulja. ulje koje sipas mora odgovarati specifikaciji proizvodjaca motora.
kazem ja coveku da si kupio ulje u radnji, da si trazio namenski za svoj auto, i da su ti dali to sto su ti dali uz objasnjenje da moze i u servo.
odgovor je bio: da, moze, samo je pitanje dokle ce moci. posle nekog vremena pravi problem u letvi.
sam crveni cep oznacava da je za menjace. vw je lepo podelio po bojama:
na posudi ulja za kocnice je zuti cep - iste boje je i cep na kantici ulja za kocnice
na posudi ulja za servo je zeleni cep - iste boje je i cep na kantici ulja za servo

slikao sam nalepnicu na originalnoj VW flasici ulja za servo gde pise oznaka ulja:

G 004 000 M2

po recima majstora ovo ulje jeste predstavljeno kao kompatilibilno sa starijim uljem G 002 000, ali ga on ne bi mesao.

nadam se da sam pomogao :(
« Poslednja izmena: 23. Nov, 2015. 22:07 bugarin »

Van mreže zare

« Odgovor #26 poslato: 03. Sep, 2015. 18:35 »
Kod mene u garazi su 2 flase iz ovlascenog servisa u Cacku Castrol Automatic TQ-D sa crvenim cepom.

Van mreže zare

« Odgovor #27 poslato: 03. Sep, 2015. 20:37 »
http://www.castrol.com/en_gb/united-kingdom/products/cars/automatic-transmission-fluids.html

Ovde lepo pise da je isto ulje i za automatske menjace i za servo.

Van mreže krcaerdoglija

« Odgovor #28 poslato: 03. Sep, 2015. 23:29 »
Ipak sam odlucio da ne sipam ovo castrol ulje!!Sto je najcrnje od svega to sto sam kupio u ovlascenom Skoda servisu!!!Da li neko zna gde mogu da kupim G 004 000 M2 originalno vw ulje??
Citat
nadam se da sam pomogao
Puno hvala na odgovoru!!! :RR) :RR) :RR)

Van mreže bugarin

« Odgovor #29 poslato: 04. Sep, 2015. 00:19 »
servis u kojem sam ja danas bio nabavlja sav OEM program od porsche SCG, tako da u porsche-u sigurno ima, a trebalo bi i kod svih ovlascenih VW servisa.