Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
Razno
»
Off Topic
»
Biciklizam
Strana:
«
1
2
Dole
Autor
Tema: Biciklizam (Pročitano 2002 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Turbo
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
16
Odg: Biciklizam
«
Odgovor #15 poslato:
13. Jun, 2014. 18:33 »
Malo se tjunirao i bajk
SL-M310 3x7 Acera šifteri i BL-M590 Deore ručice kočnica sa novim Shimano bužirima iz seta. Ostaje još Deore V-Break, BR-M590 nemaju pa ću ili to naručiti sa Ebay-a ili ću ovde uzeti BR-M432.
Focus Concept sedište i Kalloy šticna sa offsetom(mislio sam da je i šticna Focus ali nije, ali u svakom slučaju radi posao).
Kilometri se gaze, tako da će uskoro da se menja i prednji pogon i patrona(trenutno Xiangda 48-38-28 i THUN patrona pitaj Boga šta je to)
Neki predlog koji sistem da uzimam, Acera, Altus, nešto treće, da ne bude nešto strašno skupo, ali da opet bude zadovoljavajuće pouzadno da me ne ostavi negde jer će se ovo leto voziti i duže ture.
Danas sam i nove pedale uzeo, neke noname, ali dosta solidno izgledaju i nemaju najobičniji ležaj, masivne iz jednog komada, jedna stara je zveknula juče.
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 58
L&K ugled:
72
AS Petrović
«
Odgovor #16 poslato:
13. Jun, 2014. 19:13 »
Lep bajs, a Deore ručice su prva liga, ja sam ih imao
Deore kočnice su skroz ok, ali za skoro iste pare možeš da uzmeš Avid Single Digit 5 koje su bolje ili malo dodaš i uzmeš Single Digit 7. Mada su moj favorit starije Shimano paralelogrami, stariji Deore XT i XTR, to koči bolje od bilo koje hidraulike.
Komotno možeš da uzmeš Deore sistem, tj menjače (i prednji i zadnji), bez problema radi sa sedmofaznim šifterima i kasetom.
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #17 poslato:
13. Jun, 2014. 19:37 »
Hvala
Ručicama sam oduševljen, fantastičan osećaj na ručici, koči odlično, ali dosta je i do bužira jer su ovi sada bezbroj puta kvalitetniji od starih.
Hm, nisam znao, ja se izričito ograničavao sa deklaracijama, ako su 3x7 onda je to to. Mislio sam da uzmem Altus. I gde da nađem te Sram ručice?
Šta misliš o onim modulatorima sile kočenja, SM-PM70(ili 40)? To daje onaj sunđerasti osećaj na ručici koji ja baš gotivim.
«
Poslednja izmena: 13. Jun, 2014. 19:43 Turbo
»
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 58
L&K ugled:
72
AS Petrović
«
Odgovor #18 poslato:
13. Jun, 2014. 21:08 »
Po meni je za sedmofaz najbolja kombinacija da se pozadi stavi neki bolji menjač, a da tvoji sadašnji šifteri ostanu. Za pozadi bih ti preporučio Shimano SLX, prvo što je jeftin, ima jaku oprugu pa brže menja sa većeg na manji, nema da skače jer je konstrukcijski malo drugačiji (shadow) i dosta je precizan. Ja sam bratu stavio na bajs takvu kombinaciju i radi odlično (za cenu novog Acera menjača možeš da nađeš odlično očuvan SLX). Još kad se stave kvalitetni bužiri za menjač i kad se propisno našteluje menjač, tek onda bude prava stvar
Sram šifteri postoje za sedmofaz i twist verziji, a za trigger nisam siguran (Sram Attack je serija koja se kombinuje sa Shimanom). Za ovaj modulator nemam neko mišljenje, probao sam par puta i mislim da je bacanje para.
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #19 poslato:
16. Jun, 2014. 11:54 »
Hvala na odgovoru. E sad situacija postaje zanimljiva, dobio sam nove Deore nable(obe) koje mi odgovaraju, zadnja je kasetna, a sada je navojna. U pitanju je ova nabla
http://planetbike.rs/pbshop/Biciklizam/Delovi/Glavcine/NABLA-ZADNJA-SHIMANO-FH-T610-L-36H-crna/13571/
Jedino što nemam one igle za natezanje osovine na točak, da li tu mogu da pašu neke druge, jesu li one interchangeable?
I drugo, ova nabla je za 9/10 faza, da li može osam, jer sadašnji šifteri ne postoje u 9F varijanti, samo u 8F, zamenio bih desni, ne znam više šta da radim. Za početak ću zameniti samo prednju, ako nađem iglu koja odgovara.
Mislio sam jedno po jedno, sada da prepletem prednji točak i kupim recimo zadnju kasetu, pa zatim menjač i lanac npr. pa onda prednji pogon i menjač ako ih je neophodno menjati. Onda mi ostaje još problem šiftera ako se odlučim za prelazak na 9F.
zare
Laurin&Klement
Like ukupno: 28
L&K ugled:
18
«
Odgovor #20 poslato:
16. Jun, 2014. 16:20 »
To sto si naumio je velika za...... Em ce da kosta em ce da traje em ako nisi siguran sta radis kupices nesto sto ce biti nekompatibilno... I opet ces na kraju imati dobru opremu na losem ramu i bicikl ce vredeti osetno manje nego sto si ulozio u njega. Bices u debelom minusu. To sto hoces je klasicna pocetnicka greska jer deluje lakse i jeftinije u pocetku. Kada se saberes na kraju i posle nekog vremena, dodje ti da se oduzmes
.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #21 poslato:
16. Jun, 2014. 16:30 »
Znam svestan sam, odustao sam od 9F, ova nabla će podržati 8F, menjač trenutni takođe može, sadašnje igle pašu, samo ću za početak kupiti 8F desnu ručicu menjača i 8F kasetu, pa ću staviti to i zadnju nablu, a onda ću promeniti prednji pogon, pa zatim i menjače. To sve će biti manje od 100e i radiće se iz tri faze pa se neće osetiti. Sad je odnet bajs da se stavi prednja nabla. Posle sledi kupovina kasete i šiftera i montaža toga i zadnje nable, onda prednji pogon i patrona, i na kraju menjači. Sve će verovatno biti Altus/Acera, nije ništa posebno, ali znatno bolje nego ovo sada. Lanac ostaje dok se ne pohaba. Biće to najbolji Forester u SRB
Što se rama tiče, ovaj mi dimenzijski baš odgovara, a kasnije će ostati ćaletu koji je na ROG Maratonu, a ja ću uzeti novi bicikl, tako da ima rezona staviti pouzdaniju opremu.
zare
Laurin&Klement
L&K ugled:
18
«
Odgovor #22 poslato:
16. Jun, 2014. 17:26 »
Ako si resio onda ok
. Ne ides sa drasticno skupljom mehanikom pa i nije strasno.
Inace ako je nabla za 8 brzina moze da ide na nju sve do 10-ke.
Turbo
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #23 poslato:
16. Jun, 2014. 17:53 »
Nabla je Deore 610, za 9/10F.
Jedino me menjači bune, Tourney su oba, zadnji za 6/7F, a majstor me ubeđuje da će da uhvati 8F. Svakako bih ga menjao, ali ne odmah ako ne moram.
zare
Laurin&Klement
L&K ugled:
18
«
Odgovor #24 poslato:
16. Jun, 2014. 18:06 »
U mtb menjace se ne razumem jer to ne pratim. Ali ako za mtb nisu smislili neku glupost, kod drumasa su sve nable iste od 8 do 10 brzina. Cisto sumnjam da je drugacije za mtb, pitacu druga da proverim.
Nable za 6 i 7 brzina su sigurno uze nego nable za 8-10. Tu sigurno nema kompatibilnosti.
Strana:
«
1
2
Gore