Autor Tema: Plivajuci, leteci zamajac?  (Pročitano 13570 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Turbo

Odg: Plivajuci, leteci zamajac?
« Odgovor #30 poslato: 12. Jul, 2017. 18:33 »
Pozdrav forumasima , nov sam na forumu  i pronadjoh ovu temu o velikoj brizi vlasnika dizelasa  a to su plivajuci zamajci ...
Moja Škodica Fabia  1.9 TDI 74 KW nema plivajuci ali ima taj fksni zamajac ,leteci   ili ti na eng Flywheel...Posto namjeravam da na mojoj Fabiji zamijenim set kvacila  da li se mijenja i taj fiksni  zamajac ?
Flywheel znači samo zamajac. Ne znači leteći(tj plivajući što je pravilnije, nisam čuo da ga iko zove leteći).

Floating flywheel je plivajući zamajac. Mada floating u originalu znači plutajući.

Sent from my SM-G930F  

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #31 poslato: 12. Jul, 2017. 18:59 »
Ili dual mass flywheel (DMF).
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

Van mreže Džonika02

« Odgovor #32 poslato: 15. Feb, 2022. 13:26 »
Imam Škodu Fabiju 1.9tdi 74kw '05god,kad sam je kupio nije imala plivajući zamajac,uradio sam stg1 +35ks,ne znam da li je pametno i da li može plivajući da se ugradi umesto postojećeg tkz fiksnog zamajca.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9tdi

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #33 poslato: 15. Feb, 2022. 15:47 »
Zasto bi to radio ? Fabia 1.9 tdi fabricki ima fiksni zamajac. Na jako tuniranim automobilima se skida plivajuci i ubacuje olaksani fiksni. A sam stage 1 nije nista specijalno i namenjen je fabrickim automobilima tj da se ne dira nista mehanicki i samo upise mapa.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže t.salai

« Odgovor #34 poslato: 16. Feb, 2022. 10:52 »
Imam Škodu Fabiju 1.9tdi 74kw '05god,kad sam je kupio nije imala plivajući zamajac,uradio sam stg1 +35ks,ne znam da li je pametno i da li može plivajući da se ugradi umesto postojećeg tkz fiksnog zamajca.

Samo ti budi bez brige. I moja je na fiksnom na duploj snazi od te pa sve radi za 5  bravo2
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+