Autor Tema: More! Gde, kako, utisci, preporuke...  (Pročitano 72024 puta)

0 članova i 18 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
  • Ugled: 4
Odg: More! Gde, kako, utisci, preporuke...
« Odgovor #315 poslato: 30. Maj, 2017. 16:12 »
Kosovo nema more, pa bi samim tim letovanje tamo bilo jos besmislenije.
Ali zato mi je bivši kolega pričao da je u Albaniji imao neočekivano dobro letovanje!
  • Vozi: Octavia 1.5 TSI DSG

Van mreže bugarin

• Global Moderator
  • Ugled: 103
« Odgovor #316 poslato: 30. Maj, 2017. 16:13 »
Odvlacis nas u politiku :)))))
Bio je na nasem forumu putopis sa albanskog primorja, kao i opis puta.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
« Odgovor #317 poslato: 30. Maj, 2017. 16:16 »
Ma jok, ni na kraj pameti mi nije.
:)
Pričao je kakve zablude imamo o njima. U nešto od toga sam se uverio tokom godine dana kada sam boravio u Italiji i tamo upoznao Albance. Nisu mi "legli", ali nisu ni odbojni.

Pričao je da su hoteli ala Las Vegas, samo - treba se dovesti do tamo... Po tim putevima koje pominješ...
Inače, lik je skroz opičen, voli egzotiku. Jednom tako bio u Gruziji na odmoru.

Van mreže top_night

• Style
  • Ugled: 3
« Odgovor #318 poslato: 30. Maj, 2017. 16:23 »
I sta da idem kolima u hr... Sta ce mi ostati od auta? Neka hvala... Na plazi i svugde gde se krecem treba da pazim sta govorim...  Uvek ce se naci neki kreten da me cima. Pa ne bih da mi je sve za dz. Ovo prica neko ko je rodjen u hr. Tj ja.

Послато са GT-I9515  

Van mreže bugarin

• Global Moderator
« Odgovor #319 poslato: 30. Maj, 2017. 16:26 »
Aman covece, jel te neko tera da ides? Covek je pitao za iskustva, dobio par odgovora, a onda je pocela polemika i pisanje o tome kako neko ne ide tamo jer se ne oseca sigurno. Ok, ko se ne oseca sigurno neka ide u tursku, grcku, crnu goru, bugarsku, gde god mu volja.
A sad ponovo procitaj moj prethodni post.

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
« Odgovor #320 poslato: 30. Maj, 2017. 16:28 »
Da ne bude da te u bilo šta ubeđujem - ali ja sam radio upravo ono što navodiš i nisam ni najmanji problem imao.
Naše tablice, auto parkiran na ulici (u stari grad je zabranjeno ulaziti kolima, čak i meštanima), ni ogrebotina.
U restoranima sam tražio i hleb i kaFu i mleko, sitno provocirao, niko me nije ni pogledao.
Dobro, žena me je sprečila da tražim i karađorđevu šniclu, ali to je druga priča.
Deca su se združila sa lokalnima na keca - našli teme o'ma.

Ograničavam se na istru i gradove u njoj. Drugde... Imao bih rezervi da se upustim u avanturu, iako bih rado (ponovo) otišao u Dubrovnik, Split, na Hvar, recimo.

Van mreže top_night

• Style
« Odgovor #321 poslato: 30. Maj, 2017. 16:38 »

Kako ko voli... Imam drugara koji je bio negde kod njih, krenuo sa zenom i decom sa mora kuci. Stao na semaforu. Ispred dva auta. Videla baba neka nase table. I uzela ciglu i bacila na zadnje staklo. A tu sedele cerkice od 5 i 7 godina.

Послато са GT-I9515  

Van mreže mlax

• Laurin&Klement
  • Ugled: 10
« Odgovor #322 poslato: 30. Maj, 2017. 19:13 »
Budala ima svuda.
Ovo je potpuno netačno i ovom rečenicom se pokuša opravdati sve.
Nema NIGDE budala osim u Hrvatskoj koji će te napasti zato što si iz Srbije.
Naravno da možeš doživeti neprijatnosti svugde, pa i ispred svoje zgrade, ali nigde samo zato što si iz Srbije osim u Hrvatskoj!
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Van mreže top_night

• Style
« Odgovor #323 poslato: 30. Maj, 2017. 20:25 »
Ukusi su razni, svako voli ono sto voli a cujem onako da ljudi idu u Albaniju na more... E to je vrh apsurdnosti... Slabo srbin stoji sa istorijom i sa "dobrim" medjunarodnim odnosima sa drugim drzavama...

Послато са GT-I9515  

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #324 poslato: 31. Maj, 2017. 11:45 »
Tuzno je sto u 21. veku uopste postoje ovakve nedoumice. I sto se iznova i iznova potezu iste teme...  A sto je najgore ne radimo nista, ni kao drzava a ni kao pojedinci da promenimo tu nakaradnu svest. Ovi nasi bolidi bi sad i sa Makedoncima da nas posvadjaju - niko nam ne valja....
Nacija nije nesto sto se bira (eh da sam ja mogao da biram, rodio bih se u Svedskoj ili Svajcarskoj... :) ) i svako potenciranje tih razlika u negativnom smislu mi je idiotski i nikada to necu razumeti.
Eto, morao sam, mada mislim da nije politika. Vise je zivot.

Da se vratimo na temu, ponovo sam otkrio Istru posle duzeg vremena i od 2014. redovan sam u Umagu, svakog avgusta (tj. kolovoza :) ). Pre toga, junske odmore provodim u Sloveniji (vec skoro 20 godina unazad).
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže dexterslab011

• Laurin&Klement
  • Ugled: 9
  • Da sam Sejn...
« Odgovor #325 poslato: 31. Maj, 2017. 20:12 »
Uf, da sam pretpostavio da ce biti ovakqv tok, ne bih ni pitao. Idem u Hrvatsku svake godine kolima i do sada apsolutno nisam imao ni jedan jedini ptoblem. Prolazio sam pored policije 1000 puta, nisu me ni zaustavili. Rodjen sam u ZG, a baba mi zivi u Dvoru i stvarno nisam imao nikakvih problema. Ovo sam prosto pitao jer mi je Istra ostala bas u bledom secanju, pa bih hteo da idem ponovo, a naslusao sam se prica za Dalmaciju, pa sam zato hteo da cujem licna iskustva ljudi, a ne ono imam priku koji ima suraka koji zna coveka koji je isao tamo. Vidim da su vecinom pozitivna iskustva, tako da necu ni da se opterecujem. Uglavnom, auto mi je kasko osiguran...tako da idem da se opustim 😄 sto se tice poredjenja Grcka -HR, mislim da je to totalno izlisno... nije isti vid odmora u opste... A sto se tice ''njih'' i ''nas'' kao sto rekoh MOJ prijatelj i BG je vlasnik apartmana, niti je imao problema, niti ce ih verovanto imate, treba imati u vidu da dosta ''nasih'' tamo zivi, ima kuce i biznise, a evo i kolega Lemilica sa foruma nudi svoj smestaj, tako da smo ocigledno dobrodosli. Sve u svemu, da mi zabatalimo moje pitqnje, Give peace a chance i ajmo dalje... U Avgustu javljam utiske iz HR i Slo, a za malo manje od mesec dana iz  Asprovalte...jeeeee
  • Vozi: Skoda Fabia 1.0 2016

Van mreže Neba

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #326 poslato: 31. Maj, 2017. 22:15 »
Ako je neko bio na ostrvu Krk zamolio bih za utiske (o moru, plazama, provodu...)...

Takodje pitanje Krk ili Istra ?

p.s. vredi li potrositi dan u http://www.istralandia.hr/ ? (ako bi moglo poredjenje s Arandjelovcem, Backim Petrovcem ili Aqualandijom(Lido di Jesolo))

(Idem na neko putasestvije, na zalost ne Skodom, pa je plan provesti 3-4 dana na moru na severu Hrvatske)

p.p.s. jeste off, idemo s vise automobila ako ima neko prodlog za toki voki  ;) nek mi pise na pp...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Van mreže bugarin

• Global Moderator
More! Gde, kako, utisci, preporuke...
« Odgovor #327 poslato: 31. Maj, 2017. 23:29 »
Krk ili istra, sta god izaberes neces pogresiti.
Na krk mozes mostom ili trajektom. Most se placa samo u pravcu ostrva 35kn.
Od plaza 70% ima plavu zastavicu, a ovde imas opis sa slikama i lokacijama plaza: https://www.aurea-krk.com/island-krk-beaches

Vela plaza u baskoj je najpoznatija ali i najposecenija. Oko pinezica ima lepih plaza. Meni je more na plazama malinske nestvarno. I njivice imaju ok plazu, sa pecinama. Tamo sam nekad kampovao.

Nocni zivot............ Ne mogu pomoci, nisam upucen u situaciju zadnjih godina :(

Za istralandiu takodje ne mogu da pomognem. Iako smo dobili vaucere za popust, culi smo oprecna iskustva pa smo odustali od posete.

Van mreže ferdinand

• Laurin&Klement
« Odgovor #328 poslato: 01. Jun, 2017. 08:34 »
Ako ides vise dana obavezno iedan ostavi daobidjes Trst. Ako mozes otidji i do Rovinja.
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0 tdi Style MY2017 Audi A4 2.0 2009.

Van mreže m@c|-|oR

• Laurin&Klement
« Odgovor #329 poslato: 01. Jun, 2017. 09:06 »
Ma ima svašta tamo lepog da se vidi - i Pula i Opatija i Umag...