Autor Tema: Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...  (Pročitano 11126 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nesas

Odg: Fabia bruji, trokira, ne prima gas, broj obrtaja pada...
« Odgovor #15 poslato: 21. Avg, 2014. 16:57 »
Bobina u auto cacku je oko 4500 din.iz orginala po komadu, ne mogu tacno da se setim bilo je tada nekog popusta za kes. To je cena iz januara 2014g I tada su u Krnjaci davali taj popust, nemaju aparat za kartice.
Da dijagnostika ce pokazati gresku. Ne radi nista napamet. Jesi li pogledao stanje bobina I svecica, za svecice ti treba kluc. U wobi hausu je oko 300 din al trazi namagnetisan.
« Poslednja izmena: 21. Avg, 2014. 17:03 Nesas »

Van mreže Turbo

« Odgovor #16 poslato: 21. Avg, 2014. 17:35 »
Za početak zameni svećice, njih u svakom slučaju treba da menjaš na max 60.000, što reče kolega i na 30. 000 ako nisu original ili iste takve zamenske (npr NGK pravi za prvu ugradnju).
I što je bitno, negde sam čitao da zapostavljanje redovne zamene svećica vodi preranom crkavanju bobina. Ja ih zamenio pre predviđene kilometraze.

Van mreže DadaZapočeo temu

« Odgovor #17 poslato: 21. Avg, 2014. 17:49 »
Bobine su dobre,sad sam ih skidao i nemaju nikakvu promenu na sebi.Svecice su menjane pre 11000km pitao sam bivseg vlasnika.Ljudi na dijagnostiku idem sigurno,samo sam mislio da mi ovde na forumu isceprkamo ako mozemo st se desava sa fabiom
Bobine su iz originala 2100u favorit prometu na vidikovcu,zvao sam danas,ali one su mi dobre,ixemo dalje

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #18 poslato: 21. Avg, 2014. 19:31 »
Ako hoces biti siguran za bobine, upali auto i skidaj kablo jednoj po jednoj. Naravno pazi se strujnog udara. Nakon svakog skidanja kabla treba da osjetis razliku u radu motora, mozda i da se ugasi jer ne vjerujem da na jednom klipu moze raditi :). Ako se na nekoj ne osjeti ta i ne valja.  Inace ako ti se na kraju ispostavi da je do bobine, moj ti je savjet da mijenjas samo neispravnu. Ja sam na fabiji htp 1.2 12v zamijenio samo jednu te sam je nakon godinu dana prodao i kako znam i sad je novi vlasnik vozi bez problema. Gledaj samo da uzmes kvalitetnu a to o mijenjanju sve tri licno mislim da je obaj lov na pare koji proizvodjaci cesto pokusavaju.
  • Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance

Na mreži mihajloalasp

« Odgovor #19 poslato: 21. Avg, 2014. 19:39 »
Ako bobina od spolja izgleda ok, ne znači da je dobra. Unutra je kalem koji je možda oštećen, a nikako ne možeš to da vidiš jer je bobina zalivena. Najbolje bi bilo da odradiš dijagnostiku da vidiš koju grešku prijavljuje (ako prijavljuje uopšte) pa da dalje tražiš problem.
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Na mreži zare

« Odgovor #20 poslato: 21. Avg, 2014. 21:05 »
I koliko se secam, ne preporucuje se skidanje kabla sa svecice dok motor radi. Pricamo o 40-50000 Volti.
To je moglo ranije na starim motorima a i tada je znalo da prodrma. Sada sa nekoliko puta vecim naponom ja se ne bih igrao.

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #21 poslato: 21. Avg, 2014. 21:43 »
Druze ja kod majstora vidio da tako radi pa i ja tako radio. Naravno da nije preporucljivo ali ipak se radi o kablu koje je izolovano naravo nisam ni ja golim rukama skidao nego klijestima ako se dobro sjecam.

Van mreže Vlada SD

« Odgovor #22 poslato: 22. Avg, 2014. 00:45 »
Zna se kako se ispituje bobina. Omski. Barem su tako mene ucili u skoli.
  • Vozi: vw golf mk1

Van mreže hatuna1983

« Odgovor #23 poslato: 22. Avg, 2014. 06:44 »
Moze on da ode u ovlasteni servis i oni ce to sve da mu urade skolski, to je na kraju najbolje. Ja sam ponudio brzu soluciju koju moze sam i bez skoro ikakvog predznanja(na kazem da ne zna). Imao sam fabiju sa tim motorom 6 godina.

Van mreže djordje48

« Odgovor #24 poslato: 22. Avg, 2014. 16:41 »
meni je fabija trokirala ko luda. onda sam vadio jednu po jednu bobinu (gasio motor pa palio, nista nisam radio dok motor radi) i ispostavi se da je zadnja, treca bobina (tri klipa) crkla. tako, je ja sam u krnjaci platio oko 4500 i uzeo sam dve u rezervu i sad mi stalno stoje u kolima jer znam da je to slaba tacka na HTP motoru, a kad crkne, paralisan si :'(

Van mreže Nesas

« Odgovor #25 poslato: 22. Avg, 2014. 19:32 »
Koje je svecice stari vlasnik  ugradio, te u favoritu nisu orginal. Kod mene je bilo tako da su otkazale brzo jedna za drugom.

« Odgovor #26 poslato: 23. Avg, 2014. 19:29 »
Vadio sam bobinu opet jednu po jednu i palio i gasio kola,svaki put je jos vise trokirao na leru kad izvadim kednu od bobina,reagovao je na vadjenje.Necu vise da cackam,cekam dijagnostiku,moram da puknem 1500-2000na nju i sta da se radi

Van mreže t.salai

« Odgovor #27 poslato: 25. Avg, 2014. 17:03 »
Pogledaj klapnu usisa, ili je prljava ili je treba opet podesiti, pored toga provjeri lamba sondu (mislim da 1.2 ima 2, jednu prije i poslije katalizatora) i vidi da ti auspuh negdje ne pusta izmedju dvije sonde. To sto cujes brecanje auspuha moze biti rezonancija, progorenost auspuha, ili na tim obrtajima siromasnija smjesa kao rezultat ova dva gore navedena problema.

Otidji druze u sevis, jer je problem dosta neobican da bi se dalo nesto preciznije pojasniti, moze biti bilo koji faktor na usisu, ispuhu ili samom dovodu goriva.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

« Odgovor #28 poslato: 25. Avg, 2014. 22:11 »
U pravu si,i ja sam pomislio na lambda sondu bas zbog auspuha,jer se samo na tim obrtajima cuje.Bivsi vlasnik mi je rekao da je menjao lambda sondu,sutra cu da zovem servis i idem ako moze da me primi,pa javljam sta je po sredi.Ali da je kvar cudan i neobican,ne moze biti cudniji

« Odgovor #29 poslato: 26. Avg, 2014. 19:33 »
Bio kod majstora,nakacio ga na diagnostiku i pokazala je ogromnu temp u katalizatoru,izgleda da je zapusen i da se motor mucio i gusio na visim obrtajima.Ostavio sam mu kola da sredi,da skine izduvnu granu i da izbaci napolje katalizator,zamena ne dolazi u obzir jer je skup deo.Javljam sutra da li je samo to