Autor Tema: Diskusija: Skoda i/ili Volkswagen  (Pročitano 4045 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže crki

Odg: Diskusija: Skoda i/ili Volkswagen
« Odgovor #15 poslato: 01. Sep, 2014. 11:39 »
  Prodavao sam ford orion 1.6 sa plinom,perfektan.Dođe lik i posle 60 minuta razgledanja,kaže:,,Ekstra je,ali jbg da je bar Opel"To je ono,većini ljudi bitno je ime,pa tek onda konkretan auto.Taj ford sam prodao 2010.i dan danas se vozi.viđam ga i trenutni vlasnik kaže da nema ikakvih problema sa njime,samo tekuće održavanje.
  Kada sam kupovao auto,prvi izbor mi je bila fabija 1.4,ali lova je uticala da kupim feliciju.
Moje laičko mišljenje je da cu nemci debelo precenjeni.Kvalitet?Pa svi su oni sličnih kvaliteta,kupuješ ono što ti se sviđa.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Na mreži zare

« Odgovor #16 poslato: 01. Sep, 2014. 12:45 »
Mi i dalje mesamo babe i zabe. Ne mogu se uporedjivati Golf i Oktavia jer nisu iste klase automobila niti im je namena ista. To je ono sto ja pricam a vecina pogresno shvata. Ako meni odgovara da vozim Golf i potpuno ispunjava sve moje zahteve, zasto bih sada vozio Oktaviu kada ono u cemu je bolja od Golfa meni ne znaci nista.

Ali smem da potpisem da bi 95% ljudi da im ponudis da umesto Golfa voze Pasat odmah pristalo iako nemaju nikakve potreba da voze tako veliki (i skup po vise osnova) auto. Ali ce zato da razapnu na krst nekog ko je seo u Citygo ili slicni manji auto :).

Nemci su uvek bili manje ili vise precenjeni. Dok mi nismo znali sta cemo od srece jer Golf dvojka dizel prelazi 400 000 bez generalne toliko su prelazili npr. Pezo 205 ili Citroen AX npr. i to benzinci. Ali kada dodjes u selo u Pezou nije isto kao kada dodjes u Golfu dvojci sa Miselinkama i Castrolom  :P :P.
Opet sam skrenuo sa teme :).

Na mreži bigor

« Odgovor #17 poslato: 01. Sep, 2014. 15:06 »
Na mojoj O1 je gotovo sve sa Golfa 4, motor ,mjenjac, klima, maltene sve. Jedina razlika je u losijem kvalitetu sjedista i laka ali je zato gepek ogroman sto je i prevagnulo da je kupim. Nijemci nisu precijenjeni, vec zasluzuju povjerenje koje imaju kod naroda. Ne mislim samo na auto industriju,mada je ona pokretac Njemacke ekonomije, vec i na ostale brendove ali to je za neku drugu pricu
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže djordje48

« Odgovor #18 poslato: 01. Sep, 2014. 16:12 »
imao sam priliku da se uverim u kvalitet japanaca i korejanaca i sigurno je da ce uskoro nadmasiti nemce po kvalitetu ako vec nisu, ali je prosto ne mogu da svarim izgled ni japanskih ni korejskih ni francuskih ni italijanskih vozila, samo vagen, skoda, seat, audi (i premium brendovi bmw i mercedes naravno) 8)

Na mreži hakkler

« Odgovor #19 poslato: 01. Sep, 2014. 16:53 »
@Zare
golf i octavia JESU ista klasa automobila!

u ukusima i eventualnoj namjeni ne bih. :)

Van mreže djordje48

« Odgovor #20 poslato: 01. Sep, 2014. 16:55 »
@Zare
golf i octavia JESU ista klasa automobila!

u ukusima i eventualnoj namjeni ne bih. :)

kolega je u pravu, klasifikacija jos uvek kaze da su golf i oktavija ista klasa. na papiru je tako, ali u praksi...

Na mreži bugarin

« Odgovor #21 poslato: 01. Sep, 2014. 16:57 »
ovo je diskusija bez kraja i rezultata. a i bez pravog razloga, ako cemo realno.
skoda i vw kao brend i podbrend teraju totalno razlicite filosofije.
u srbiji, kao sto je vec receno, ljudi mnogo vole da se dokazuju kolima. kupi se polovan feton, A8 ili kajen, pa se vozi na plin.  a posle im djavo kriv kad spale klipove, kao u jednom slucaju od pre 3-4 dana.
ja licno nikad vise vw ne bih kupio. razlog nije njegova precenjenost (a jeste precenjen). radije bih uzeo audi. ali to tek kada budem u mogucnosti da odrzavam audija onako kako treba, a ne kako je to ovde obicaj.
a sto se tice "premium" brendova.................... odavno oni nisu premium. povlacenje po 50, 100, 200 hiljada voziila ne dokazuje da je neko premium brend, nego da je neko nesto debelo zasro :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži zare

« Odgovor #22 poslato: 01. Sep, 2014. 17:31 »
kolega je u pravu, klasifikacija jos uvek kaze da su golf i oktavija ista klasa. na papiru je tako, ali u praksi...
Na papiru je normalno da auto trosi pola litra ili litar ulja na 1000 km, da lanac i lancanici ne mogu da sastave 30 000 km...
Daleko im lepa kuca sa njihovim "normalnostima".

Na mreži bugarin

« Odgovor #24 poslato: 01. Sep, 2014. 18:12 »
e upravo na to sam mislio. plin i registracija na invalida. pa se posle krije na pumpi da ga neko ne izvali da tanka plin. jos mi je crnje kad sa ponosom kaze da ima plin u takvim kolima i hvali se kako se bas jeftino vozi :))))
a podmicivanje invalida da bi ispao frajer i poseo guzicu u A8 ne zelim ni da komentarisem.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže djordjebg

« Odgovor #25 poslato: 01. Sep, 2014. 18:34 »
E ovo samo kod nas ima, primitivizam par exelance.
Nisam znao da se ovo inace radi, nemam obicaj da gledam tako skupa kola.

Van mreže djordje48

Van mreže nebojsar

« Odgovor #27 poslato: 01. Sep, 2014. 20:11 »
E ovo samo kod nas ima, primitivizam par exelance.

Ne, pazi, to nije primitivizam. To je slika i prilika zemlje u kojoj zivimo. Krivinari dobro prolaze. Iskreno niti ga krivim niti mogu da kazem da je primtivac, jednostavno koristi sve rupe u zakonima koje postoje. Sa druge strane ne mogu da se slozim da je plin rezervisan samo za motore od 1.2, 1.4, 1.6, imas ljude koji koriste dzipove sa motorima od 5.7l za offroad i kojima je to hobi i uzivanje. Sa druge strane slozan sam sa time da covek ako hoce da pokaze svoj status ne treba da na auto od 100k evra ugradi plin jer je to zaista smesno. Opet kad pogledas na pumpi nas niko ne gleda ko koja kola vozi, bezolovni je ista cena za sve a ne bi trebalo tako da bude.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže t.salai

« Odgovor #28 poslato: 01. Sep, 2014. 20:54 »
Ne zelim da se ukljucujem u ovu pricu vec samo da kazem: Zao mi je sto nisam kupio Fabiju sa TDI motorom vec ovom kosilicom. Da sam imao novca vise, uzeo bi vRS, ali kako god uzeo bi opet Skodu. Ljuti me, zivcira me, ali mi nekako i zbog nekog "faktora X" odgovara. Sad kad bi morao uzimati drugo novije vece auto zbog obitelji i kaniti se ovih divljanja sa felgama, gewindama itd. uzeo bi Octaviu FL TDI-a.

Tko zna, kako VW ima svoj kult zadrtih wagenovaca, mozda sam ja pacijent zero za buduce Skodase  ;D

A i nekako mi se svidja taj Skodin sindrom ruznog paceta...  ::)
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+