Ja sam imao istu dilemu, dobio sam dvije zimske 185/65/14 gratis pa sam kupio jos dvijie iste. Dugo sam se dvoumio za ljetne jer mi se ova dimezija svidjela tako da sam kupio i set ljetnih 185/65/14. Auto je udobnije, manje osjecam neravnine, lezece policajce i ivicnjake, a i prostor tockova je po mom misljenju ljepse popunjen. Sto se performansi tice, primijetio sam maaalo vise lelujanja pri ostrijem ulasku na krivine ali moze biti da je i zato jer znam da je guma vise pa mi se cini, inace tjerao sam i skoro do 180 jednom, stabilnost zadovoljavajuca. Razlika je negdje oko 3.2% dakla malo iznad granice, ali meni ne smeta. Jedino kod ogranicenja brzine malo obratim paznju, ali buduci da je na svakom autu km sat bazdaren da pokazuje malo vise od stvarne brzine, sad sam negdje na tacnom ocitanju prema GPS-u.
Moj rezime: ako vozis auto da se utrkujes po krivinama zasto fabia i nije bas najbolji izbor, osjetices malo negativnoh posljedica. Ako auto koristis kao porodicni ili poslovni automobil imaces vise pozitivnih nego negativnih posljedica.
Naravno sve ovo napisano je subjektivno misljenje i odnosi se na gumu 185/65/14, kao i vecina mislim da ne trebas ici na toliku razliku. Meni je iskreno zelja bila dimenzija 190/60/14 jer sam vidjeo jedan takav set na fabiji i odusevio se kako fino izgleda, ali tesko je naci takve.