Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Superb
»
SUPERB 2015-2023
»
Kupio bih novu Superbicu
Strana:
«
1
...
3
4
5
...
14
»
Dole
Autor
Tema: Kupio bih novu Superbicu (Pročitano 21595 puta)
0 članova i 26 gostiju pregledaju ovu temu.
mirkuk38
Laurin&Klement
Like ukupno: 8
L&K ugled:
38
Odg: Kupio bih novu Superbicu
«
Odgovor #45 poslato:
18. Nov, 2014. 10:01 »
Bio sam juče na Zrenjanincu, da se dogovorimo oko popusta i isporuke.. Model koji im u cenovniku košta
26.400
€ su mi ponudil za
26.330
€ (da,
70
€ su mi dali popust
), uz napomenu da fabrika skoro pa ne dozvoljava dodavanje dodatne opreme na Superba u Business izdanju... pogotovo ne krupnije stavke.
Poslao sam im sinoć dva upita, sa dodatnom opremom koju bih želeo uz Ambition odn. Elegance paket, pa će proveriti sa fabrikom šta može a šta ne može da prođe od dodatnih stavki.
Anywayz, koliko da im ponudim, a da na koski ostane dovoljno mesa i za njih, da budu zadovoljni? Ako mi ne spuste barem 1.000€, neću da im kupim auto, čisto iz principa
Filip
Laurin&Klement
Like ukupno: 3
L&K ugled:
51
«
Odgovor #46 poslato:
18. Nov, 2014. 10:15 »
to je dranje, i sa 25 hiljada bi imali više nego masnu zaradu
Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip
vnov
Laurin&Klement
Like ukupno: 14
L&K ugled:
12
«
Odgovor #47 poslato:
18. Nov, 2014. 16:13 »
10% na cenu koju ti ponude i opet imaju zaradu.
Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK
djordje48
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
«
Odgovor #48 poslato:
18. Nov, 2014. 16:53 »
pokusaj da mesto popusta trazis nesto kao npr alu felne za zimske gume
ili produzenu garanciju i sl...
hakkler
Laurin&Klement
Like ukupno: 135
L&K ugled:
80
«
Odgovor #49 poslato:
18. Nov, 2014. 23:04 »
ne znam kako kod vas..al za popust od 70 jura na ovu cifru..poslao bi im samo 1. kratak mail.
"neozbiljni ste"
što se tiče popusta..10% je više nego odlično...i mali postotak kupaca ga može izvuč/dobit...ako nije neka rodbinsko partnerska špaga.
7-8% je isto dobar rezultat.
U HR gdje su škode čini ni se malo skuplje..popust se kreče u takvim okvirima.(5-8%).sve iznad toga je super...a ispod previše ste darežljivi i previše želite taj auto
evo jedan c/p..nedavni
Škoda Octavia Combi Elegance 2.0 TDI 4x4
plus 20 000 kn dodatne opreme
popust je iznosio 8% na cijenu prije PPMV-a (17 000 kn).
Sa 239 500 kn spušteno na 222 500 kn.
@Mirkuk38
traži drugog dobavljača/prodavača...dilera od Škode. Ako treba i 100km dalje.
Obiđi više njih..pokaži jasan stav da si ozbiljan kupac ...ali ne i jelen.
Trazi od svakog ponudu koja koji put moze biti adut u pregovorima kod popusta oko cijene kod drugog dilera.
eto..nhf i sretno sa kupovinom.
sent from my right thumb
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #50 poslato:
19. Nov, 2014. 01:19 »
Hvala svima na sugestijama. Dobio sam odgovor iz fabrike.. većina dodatnih stavki je "prošla", ali recimo trokraki volan a ni sport paket ne mogu
. Videću sa njima da mi volan zamene prilikom nultog servisa.... neka se snađu kako znaju i umeju
Nego, što se tiče sunset-a (fabrički zatamnjena zadnja bočna i zadnje staklo), košta nešto preko 200€, mada neki su se vlasnici žalili da je zatamnjenje relativno slabo, pa su dodatno zatamnili stakla.
Da li bataliti ovu doplatu, pa kasnije uraditi sva stakla osim šoferšajbne za manje para ili .... ? Pretpostavljam da fabrička tamna stakla nisu zatamnjena folijom, već je samo staklo tamnije?
Thanx
Filip
Laurin&Klement
L&K ugled:
51
«
Odgovor #51 poslato:
19. Nov, 2014. 08:46 »
skoncentriši se ti bolje na cenu, ono je bezobrazno skupa ponuda, njih taj auto sigurno ne košta više od 20, plafon 22 hiljade, mada je cifra verovatnija bliža prvom iznosu
šta je sport paket?
kod promene volana sa 4 na volan sa 3 kraka mora da se menja i airbag (bar je tako na O2), a to nema šanse da ti zamene za dž
sunset je bzv, ne dobijaš ono najbitnije, zatamnjenje tamo gde si ti na mestu vozača, u tvojoj ravni, uradi kasnije dobre folije za 100 E
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #52 poslato:
19. Nov, 2014. 09:47 »
OK, skidam onda sunset sa spiska.
Sport paket uključuje:
* sportsko vešanje
* trokraki volan
* alu pedale
* diskretni spojler na gepeku
Doduše, fabrika bi primila doplatu samo za sportsko vešanje (190€ + PDV). Znam da ću možda pojesti g.... ako auto bude pretvrd, ali računam da me obične opruge neće koštati kao dva bubrega ako budem vraćao na standard. Videću još... Ili da ne petljam sada ništa, a kasnije da probam sportske opruge.. ? Verujem da u fabrici ne stavljaju i drugačije amortizere?
Što se tiče volana, doplata za trokraki je NULA €, ali ovi iz fabrike nešto zatežu jer je ovo kao unapred definisan "biznis" paket...
I naravno da im neću platiti ovu cenu. Imam preporuku i za šefa prodaje na NBG (hvala kolega
)i u Konjevićima.. tako da ću se pokušati iscenjkati na tri mesta. Bez 1.000€ pupusta neću ni da razmišljam, ali ako Smatrate da tražim barem dve hiljade, tako će onda i biti
.
Sledeće pitanje: Prednji parking senzori? Smatrao sam da su must have, ali britanci pričaju da uglavnom smetaju, više nego što koriste... i da ih često isključuju. A nisu ni jeftini u doplati (u Ambition paketu)... 265€ + PDV.
Ima li neko iskustva sa KESSY sistemom? Automatsko otključavanje vrata, start/stop dugme, zaključavanje na dodir.
Ako nešto mrzim, to je da sa deset kesa u rukama, prilazim autu i tražim ključ po džepovima
. Doplata... 330€ + PDV
Pozdrav, kolege.
PS. Dali su mi na zrenjanincu 10% popusta na dodatnu opremu. Cene koje navodim su iz kataloga, dakle bez popusta.
djordje48
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
«
Odgovor #53 poslato:
19. Nov, 2014. 10:54 »
keyless system nije los ali samo kad je otvaranje vrata u pitanju. bar ja nikad ne bih uzeo rucnu na dugme a ni pokretanje motora na dugme. jer zlo ne spava
a jesi pokusao u alprosu, cirincu, samardzicu? za alpros tvrdim da su profesionalci kad je u pitanju osnos prema lupcu
. daj da vidimo konacnu konfiguraciju te paklene makine
Filip
Laurin&Klement
L&K ugled:
51
«
Odgovor #54 poslato:
19. Nov, 2014. 12:57 »
pedale i spojler kupi kasnije
na sportsko vešanje se na Briskodi svi žale, tvrdo je, bolje kupi Eibach ProKit ili KW ili H&R -30/-30 ili -35/-35 mm komplet, dobijaš i bolji izgled i veću udobnost, koliko je to moguće sa 18icama
amortizeri su svakako isti
i prednje senzore batali, za toliko se bar vidi
ja bih i kessy eskivirao takođe
nebojsar
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
«
Odgovor #55 poslato:
19. Nov, 2014. 13:54 »
Sta na kraju uzimas, ambition business 140ks 4x4 ili 170ks 4x4?
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
zoranius
RallyeSport
Like ukupno: 48
L&K ugled:
7
«
Odgovor #56 poslato:
20. Nov, 2014. 08:41 »
Ajde da ponovim:
Ambition business koji po cenovniku kosta 21500+270 fabricki alarm, nabavna cena AC je bila 14622+PDV. Koliko mi se cini nabavna cena Ambition business sa motorom 170ks je bila 16401+pdv (ne znam sta je imao od dodatne opreme). Ne verujem da se sada tu nesto bitno promenilo. Ispod 1000 evra popusta od AC ne pristaj a ako si vest i vide da si ozbiljan kupac verovatno moze i preko toga. Vecina dilera ce ti dati izmedju 600-700 bez nekog velikog pregovaranja. Narocito sada na kraju godine kada se jure targeti u prodaji a prodaja je nikakva.
Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #57 poslato:
20. Nov, 2014. 14:16 »
Verovatno ću tražiti konkretnu ponudu za ovu konfiguraciju. Boja Metal grey.
Malo mi je mnogo 318€ za prednje senzore.. razmisliću još.
Vešanje ću onda kasnije da rešavam, kao što predlaže Filip.
nebojsar
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
14
«
Odgovor #58 poslato:
20. Nov, 2014. 14:34 »
Dodaj i grejanu soferku, kad stegne led, nema boljeg saveznika.
Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI
mirkuk38
Laurin&Klement
L&K ugled:
38
«
Odgovor #59 poslato:
20. Nov, 2014. 14:47 »
Znam, odlična je stvar.. imao sam to ranije. Ali je ta opcija vezana uz grejana sedišta, a to je onda ukupno 450€ doplate.
Pitanje da li su grejana sedišta rezervisana samo za kožna ili nisu... ovim indijancima što prodaju kola, ako postaviš dva pitanje, mrzi ih da odgovaraju
Razmišljam da se "provučem" samo sa stavkom:
* 7E6 - Dodatno el.grejanje za dizel motore, 130€ + PDV
... ovo greje kabinu, odn. šoferku odmah po startovanju motora... električni grejač, mislim da je od 1kW postavljen na mali hladnjak. Isključuje se automatski kada temp vode postigne 70C čini mi se.
Strana:
«
1
...
3
4
5
...
14
»
Gore