Nije to bas tako prosto obarati,sve te nedoslednosti koje se navode (sta ako smo se menjali kao vozaci itd) mogu u velikom broju slucajeva da se primene i za kamere,pa eto kazne ipak stizu. Najvise ce tu zavisiti od sudova,tj sta ce oni uzimati za dovoljno. Tipa kakva ce formulacija ici,kad i gde je napravljen prekrsaj itd. Nas zakon predvidja prosecnu brzinu,a sad da li je to slikano kamerom i da li je neko pauzirao u medjuvremenu mi se cini kao manje bitno. Ima dosta zemalja koje beleze prosecnu brzinu,ali na kracim deonicama i pomocu kamera,a ne tiketa. E sad,tu dolazimo do necega sto me buni,jer cas je bilo da je taj sistem implementiran bez dinara ulaganja i da funkcionise preko tiketa,a sada cujem da je ipak bitno to da te neka kamera slika i belezi tablicu,sto znaci da tiket nema neke veze. Pa i po pitanju ispisane prosecne brzine postoje nedoumice,da li pise prosek na onom racunu koji dobijes,pa ima informacija da ne pise niti da onaj u kucici zna,pa da pise samo ako si u prekrsaju itd. Dosta nelogicnosti i kontradiktornih izjava,cekam sad da vidim realno stanje.
Inace ako stvarno zazivi moram priznati da je jako efikasan sistem da "ubija" smisao brze voznje,ako cu da prodjem u isp vreme vozicu po ogranicenju,a ne zaleteti se pa pauzirati.
Iskreno mene ne nervira toliko sto cu voziti 120,mene vise iritira sto mislim da ce biti previse onih sa 120 u levoj traci koji ni po koju cenu nece hteti da sw sklone iz nje.