Autor Tema: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?  (Pročitano 7758 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže klisko

Odg: Kako se ponasaju Vasi ljubimci po sneznim ulicama?
« Odgovor #15 poslato: 29. Dec, 2014. 22:37 »
Novi Beograd je i večeras oko 18:00 bio katastrofalno neočišćen i bilo je dosta vrlo utabanog pa i zaleđenog snega (na jednom mestu ni ASR nije pomogao, morao sam u rikverc da bih uopšte krenuo!). Kod mene je Goodyear Ultra Grip 7+ vrlo lepo pokazao zašto zimske gume ne treba voziti 5 sezona.  wac1
Sećam se kako sam bio oduševljen prve godine, a sada razmišljam da li da uopšte čekam sledeću sezonu ili da menjam odmah (žena nije baš iskusna po ovim uslovima, a povremeno vozi decu do košutnjaka... ili ću ja da vozim ili da spremam pare).
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Na mreži hakkler

« Odgovor #16 poslato: 29. Dec, 2014. 22:50 »
sad su vam idealni uvjeti pa isprobajte dal je bolje sa zadnjim novim ili prednjim novijim gumama.
pustite teoriju..
informirajte se kod instruktora sigurne vožnje di su nedavno bili na prezentaciji nove F3.
Pod tim mislim na normalnu vožnju..ne iživljavanje gdje ni čavlerice ne drže.

Van mreže Beli82

« Odgovor #17 poslato: 29. Dec, 2014. 23:44 »
E ja sam večeras istraumirao koleginicu kada sam na parkingu kod DIS-a pri kretanju smotao volan i povukao ručnu! Tri kruga smo obrnuli oko svoje ose dok je ona skontala šta se dešava!  =)) =)) =)) Načestitala mi se mile nove godine za sve pare!  =))
  • Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.

Van mreže Neba

« Odgovor #18 poslato: 30. Dec, 2014. 00:17 »
Но нооо :) Само полако у скретања, без гаса, бар је са дизелом лако :P
BRAVO za video !!!
@Neba valjda si izvukao pouku..tj bolje gume ostavi nazad :)

Ma ja sam namerno malo brze usao u polukruzni okret cisto da osetim ponasanje :D Inace bez obzira na ovaj video, moje iskustvo kaze da se mnogo lakse ispravlja otklizavanje zadnjeg dela (kontriranjem volana a moze i dodavanjem gasa) nego klizanje preko nosa (kada se jedino moze oduzeti gas i smanjiti okret volana sto najcesce dovodi do sletanja s puta na spoljnu stranu krivine)...

I jos jedna subjektivna stavka kad auto ima vecu sklonost ka otklizavanju zadnjeg dela nego prednjeg nekako mnogo lakse osetim granicnu brzinu koliko smem da vozim. (tj kad krenem da brze vozim prvo se dogodi otklizavanje zadnjeg dela koje opet ja subjektivno vrlo lako iskorigujem, za razliku ako se pri prvoj gresci dogodi kliznje preko nosa gde u mom subjektivnom slucaju sreci igra ulogu tj sta je na spoljnoj strani krivine...)

ne bih zeleo da izazovem lavinu prepiski na ovu temu (ili sto da ne, otvorimo novi topic)...

p.s. ili bi mozda mogli da nabavimo cunjeve i napravimo negde (napusten parking/igraliste) poligoncic, skupimo se i merimo vremena :D
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI

Na mreži bigor

« Odgovor #19 poslato: 30. Dec, 2014. 09:17 »
p.s. ili bi mozda mogli da nabavimo cunjeve i napravimo negde (napusten parking/igraliste) poligoncic, skupimo se i merimo vremena
Nije ti to tako losa ideja
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Na mreži hakkler

« Odgovor #20 poslato: 30. Dec, 2014. 16:23 »
jeste provjeravali pritisak u gumama?
ovaj nagli pad temperatura kod mene skinuo 0.2 bara sa 2.2 na 2.0...prednje čak na 1,9.
5 minuta na pumpi vračeno sve u normalu..tj na 2,2 sve 4.

Van mreže crki

« Odgovor #21 poslato: 30. Dec, 2014. 21:32 »
Moj škodilak se ekstra ponašao na ledu  :B=)  vozio oko 6 km,zaleđenog nečišćenog,otopljenog pa zaleđenog snega  :)  Doduše zaledili su se svi kederi pa sam ulazio-izlazio preko suvozačkog sedišta, podignem brisač da očistim sneg,isti ostao u ruci  hearcut .  -8 pa sam se brinuo da li će da upali jer je akumulatoru 4 godina ( boš sa gelom ),za sada pali iz prve.

Napred imam gume kupljene pre oko 2 nedelje tigar vintera,prešao oko 1000 km sa njima,pozadi dot sredina 2010. na ledu proklizavao je pri polasku ( ravno) na semaforu.

Nisam video da su danas čistili ulice,sad nije toliko strašno gde je ravno,ali kolotrag,ili ležeći traži posebnu pažnju.
  • Vozi: škoda felicia 1.3 glxi

Van mreže WEST 014

« Odgovor #22 poslato: 31. Dec, 2014. 00:16 »
Octavia je dobra za sneg sve dok ne treba da se skrece, onda se ponasa kao auto sa zadnjom vucom. Ako su i pozadi nove gume to malo popravi stanje ali nista narocito. Nekad moze da bude vrlo nezgodno, a nekad i zabavno. Audi a3 recimo je isao po snegu kao po sinama, prosto je bilo nemoguce izbaciti ga iz putanje sa dobrim gumama. Mada posto za sneg sluzi Corsa, Skodilak ce da odmara u garazi do proleca..
« Poslednja izmena: 31. Dec, 2014. 00:22 WEST 014 »

Na mreži bigor

« Odgovor #23 poslato: 31. Dec, 2014. 10:23 »
Ja sam svoju oktaviu sinoc na -11 malo nagazio da vidim sta ce biti i zadovoljan sam.
Nije bilo nikakvih zanosenja i podklizavanja u krivinama ali su gume nove se cetiri.
Dok sam na golfu osjetio da je grip mnogo losiji nego prosle godine ali na njemu gune ulaze u petu sezonu.
Audi obicno ima ESP kontrolu stabilnosti pa nije ni cudo sto je dobar na snijegu ;)
  • Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #24 poslato: 31. Dec, 2014. 15:06 »
Jel ima neko problema sa zamrzavanjem menjača? Jutros keva krenula na posao (oko 7), menjač ni da makne :o Na Pandi isti problem, zamrzo i ne mrda uopšte, ko zna koliko je bilo hladno noćas, sada je -7 ovde...
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Na mreži hakkler

« Odgovor #25 poslato: 31. Dec, 2014. 15:47 »
probat ga dobit u ler..i kresnut auto da mašina malo odradi.
meni isto makar imam samo 100kkm+ nije sretan mjenjač dok ne prođem par km.Nekako teže sve to ide..
 Na proljeće ću promijenit ulje u getribi makar tvornica nigdje to ne opisuje kao potrebu...kao ne mijenja se  ::)

dvije prigodne vezane za temu  :B=)

Van mreže mihajloalasp

« Odgovor #26 poslato: 31. Dec, 2014. 16:09 »
Ma svake godine malo teže ide, sad bukvalno nije mogao da mrdne nigde, ni prva ni rikverc neće i na kraju keva ode taksijem. Na Favoritu sam zamenio ulje na proleće, vrlo malo teže radi u odnosu na toplo vreme (mada me i briga kako radi sad jer ga ne vozim :D ). Tako da je i kod tebe isto verovatno :)
  • Vozi: Octavia Combi 1.8T 20v

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #27 poslato: 31. Dec, 2014. 16:11 »
oktavia parkirana u garazi i ceka prolece ... taj auto ne da nije za sneg, nego nije ni za razlu na parkingu pored Ibarske magistrale ...

fabia sa nekim nazovi zimskim gumama, prava vrtirepka ... ali ok, lagana je pa znam sta mogu da očekujem ...

felicia pik up sa napred osrednijm Sava eskimo i nazad sa odlicnim WINTERAMA 14 cola ... i to bez tereta ... skroz siguran prevoz ...

Menjaci i smrzavanje ... cesta pojava ... pogootvu ako u feliciju sipate HIP 90 ... i onda mozete da se pozdravite sa menjacem ...

u svakom slucaju za ovih par godina koliko vozim , uvek sam sledio pravilo ... prvo paljenje, ostaviti vozilo bar 10minuta da radi u mestu ... pa onda krecem dalje ...
to bi bilo kao da mi u sred zime iz toplog kreceta istrcimo na teren i trcimo celu utakmicu bez zagrevanja ...

• Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže skodilak

« Odgovor #28 poslato: 27. Feb, 2018. 17:20 »
Sinoc i jutros grad je bio katastrofa.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #29 poslato: 27. Feb, 2018. 18:08 »
Sinoc i jutros grad je bio katastrofa.

Iznenadio ih sneg u februaru . Gledam kako prave haos ovi sa letnjim gumama . Gde je sad policija da iskljucuje iz saobracaja i skida tablice ? >:(
  • Vozi: Octavia vRS mk1