Autor Tema: Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI  (Pročitano 4777 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže cimoZapočeo temu

Odg: Remap/Chiptuning - Fabia 1.6 TDI
« Odgovor #30 poslato: 13. Jan, 2015. 17:37 »
sto znaci da tvoj tdi od 55kw nema plivajuci zamajac....
a lepo sam negde procitao da je tako a sada sam se skroz i uverio  ;)

Van mreže markoko

« Odgovor #31 poslato: 28. Mar, 2015. 18:12 »
Razlika u ceni je u tome sto 105ks ima diakove pozadi i gume 15 to ke po propisu eu ali treba paziti sa 135ks to bi bilo jace 25% a od 75ks 85%

Van mreže Viiper

« Odgovor #32 poslato: 11. Apr, 2015. 02:47 »
I od 55kw ima diskove pozadi... A sto se tice guma, zavisi koje felne uzmes... Npr ja imam 205 45 16

Van mreže Stevan

« Odgovor #33 poslato: 12. Apr, 2015. 13:35 »
Prije mjesec dana bio sam na drugom redovnom servisu svoje Octavie A7 1.6 TDI, 105 KS. Veoma sam se iznenadio kada mi je vlasnik ovlascenog servisa u Tivtu, inace vrsni iskusni mehanicar, koji i sam posjeduje Octaviu1.6 TDI, rekao, da moje vozilo nema plivajuci vec klasicni zamajac. Inace, da se radi o klasicnom, a ne plivajucem zamajcu, moze se zakljuciti iz karakteristicnog zvuka-pijuka, kada se vozilo, dok je napolju hladno, tek upaljeno/nezagrijano, stavi u pogon, odnosno kada se sporo krecete na malom broju okretaja prvim i drugim stepenom prenosa. Zvuk je slican, odnosno asocira na dotrajao druk lezaj - kao neka truba koja se tiho cuje u pozadini. Vrsta zamajca je prevashodno vezana za trziste kojem su namjenjena vozila, a zna se kako nase trziste tretira vecina proizvodjaca, ne samo automobila. Tu je Skoda jos i pozitivan izuzetak, zahvaljujuci Autocacku. I sam razmisljam o chip tuningu, ali imam dosta nedoumica oko toga.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #34 poslato: 15. Apr, 2015. 11:52 »
^ Сад ми ово што су ми написали итекако има смисла :) Значи може у све верзије, ал' не за свакога ;)

"Dear Mr. Ilic,

Thank you for your kind email and wishes.

I have checked our systems and found out that the part number of the flywheel (028 105 269 B) which is installed in your car is the same for all 1,6 TDI variants in Fabia (CAYA,CAYB,CAYC). In order to confirm whether it is a single or dual mass flywheel I am forwarding your email to the customer care department as they are able to find that out for you."

Van mreže Stevan

« Odgovor #35 poslato: 04. Jul, 2015. 14:15 »
Jovane,
Jesi odradio chip tuning ?
Kakva su iskustva ?
Siguran sam da i druge zanima odgovor na ovo pitanje, jer nije bas puno pisano o mapama na CR motorima.
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.

Van mreže jovan.ilic.89

« Odgovor #36 poslato: 05. Jul, 2015. 23:26 »
Писаћу ускоро о овоме... Код мене има новости али нисам завршио "пројекат" до краја па да не започињем причу, кад буде готово биће код мене у гаражи а написаћу и у овој теми ;) Поздрав!