0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
@lanset Mozda si vec pokusao, ako nisi, sto ne bi neko seo pozadi da osluskuje dok ti vozis, ako imas deljiva sedista obori vecu stranu da bude bolji uvid odakle kucuka pa kad lokalizujes deo gepeka, levo ili desno, spolja ili unutra onda kreni da rasturas dok tacno ne nađes sta je. Kod mene se cuo tako neko metalno kucukanje ali ja se nisam dugo mucio, rucica od dizalice nije bila propisno sklopljena (ono kad je tesno priljubljena uz telo dizalice) pa je zveckala. By the way, nikako mi nije bio jasno to tehnicko resenje u smislu sto se ta rucica tako "cudno" pakuje ali eto.. sve mi se samo kazalo.
Na ovaj deo sam mislio, za test obmotati izolir trakom i provozati. Ako zvuka ne bude bilo sve brave dobro isprskati wd 40 i skinuti izolirku, jer vise nece biti potrebe za njom.
Trebalo bi proveriti i ram tablice, on zna da proizvodi takav zvuk...
Ovo je radilo i kod mene posao dok sam imao Polo. Ali ja sam imao stalno namotanu izolirku i to bas podebeo sloj. Drzalo je svih 10 godina koliko je auto bio kod mene.
Imas li 3. red sedista, mozda pojasevi u C stubovima landaraju.
Htedoh reci D stubovi, golem je kodiak
Potvrđujem ovaj zvuk iz vešanja vozila, tj " Otvaranje Drakulinog kovčega", kao što kaže observer. bravo2Možda se samo nije čulo, dok je auto bio baš nov. Kada je u pitanju enterijer, slažem se sa kolegom Petromrp31, ovakav tip zveckanja dolazi iz mehanizama brava,(vrata, sedišta, prtljažnik,) na mestima spojeva, zbog velikih zazora. Pedantno i precizno urađeno, nema šta... . Dugo me je izluđivao ovakav sličan zvuk, kao kod lanset-a, na kraju sam slučajno sam otkrio da dolazi od mehanizma brave zadnje klupe, u "dvotrećinskom" delu sedišta, kod desnih zadnjih vrata. Obmotao debeli sloj izolir trake, i od tada zvuka nema. Što rekoše kolege, najteže je naći pravi izvor "zveketanja". Drugi ovakav iritirajući zvuk, koji je odmah lociran, je mehanizam brave desnog pojasa za vezivanje, koji zvecka li zvecka, kad je put loš. Pošto na tom mestu uglavnom sedi supruga(a njoj ne smeta i nije to ništa bitno... ), ni dan danas ovo nisam rešio, a i ne znam i na koji način.