Autor Tema: nece da pali...  (Pročitano 4591 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže pajapttZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 2
nece da pali...
« poslato: 31. Jan, 2015. 21:54 »
Zdravo svima....Moj problem od veceras...:
Krenuli smo u zivot-sednem u auto...probam da upalim na benzin...vergla ali nista. Imam ga malo tek toliko da upalim auto i da ga prebacim na plin.Mislim se-verovatno je ostao bez goriva.Prebacim na plin i upalim bez greske-i pravac pumpa da natocim benzina(pumpa mi je na 300 metara od kuce)
Sipam 10 litara goriva-ali cvrc-nece da upali ni na plin ni na benzin...Pozovem komsiju da probam sa kablovima-montiramo probam...vergla ali ni naznake da ce da upali...Probamo i na gurku ali nema sanse...i sta cu doguram ga do kuce...
Ima li ko ideju sta prvo da gledam?.........hvala unapred-svaki savet je dobrodosao-jer nisam bas vest sa kolima...
Ah da...Skoda 1.3 MPI 1999 god sa ugradjenim plinom...

Van mreže BALKANIJA

• RallyeSport
  • Ugled: 4
  • allo
Odg: nece da pali...
« Odgovor #1 poslato: 31. Jan, 2015. 22:02 »
Moguce da je bombina, brava .. Da li imas neki alarm ili blokadu?

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 31. Jan, 2015. 22:16 »
imam alarm ali ga ne palim-jer je auto uglavnom parkiran,pa da ne vuce struju,zakljucavam i otkljucavam na kljuc...a blokadu nema

• Ambition
« Odgovor #3 poslato: 31. Jan, 2015. 22:17 »
a bombinu sam menjao pre 2 godine...

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 31. Jan, 2015. 22:25 »
Da...primetio sam pre par dana- da kada okrenem kljuc,sacekam ono cak-da je pumpa ok i okrenem kljuc da zaverglam nece da zavergla-vec kad malo vratim kjluc u levo on ga uhvati i zavergla i upali motor bez problema(ali se to desava samo kad se duze ne vozi auto-kad ga palim svaki dan ne pravi probleme)

Van mreže duleyo

• RallyeSport
« Odgovor #5 poslato: 31. Jan, 2015. 22:46 »
nek ti ispita neko bravu tj ulozak brave za paljenje, ili jednostavno skini vidi jel su svi kontakti n mestu

• Ambition
« Odgovor #6 poslato: 31. Jan, 2015. 22:48 »
verujem da bi ga trebalo zameniti-ali mi on nije pravio problema do sada sa paljenjem...otkad sam primetio to sa bravom-vozio sam jos 20-tak puta-ali mi nikada auto nije pravio problem-uvek upali...

Van mreže duleyo

• RallyeSport
« Odgovor #7 poslato: 31. Jan, 2015. 22:51 »
mozda se olabavila neka buksna, ja sam imao slican problem zato ti i kazem, ni svetla mi nisu radila :)

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #8 poslato: 31. Jan, 2015. 22:53 »
 Sigurno imas problem sa strujom...ali sobzirom da si opisao ovaj slucaj sa polozajem kljuca kod startovanja, onda najverovatnije imas problem sa uloskom brave...jer ona provodi struju i za startovanje i za sistem paljenja... :-X
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Ambition
« Odgovor #9 poslato: 31. Jan, 2015. 23:22 »
...ma sve mi radi-i  svetla cak sam dok sam ga gurao upalio i sva 4....akumulator je star 6 meseci....do pumpe sam dosao na plin i da nisam gasio auto dok sam tocio benzin-mozda se ne bi ovo ni dogodilo...

Van mreže dusko zemun

• Laurin&Klement
  • Ugled: 35
« Odgovor #10 poslato: 02. Feb, 2015. 18:04 »
prema prvim pregledima i veoma sigurnim pretpostavkama ovaj auto ne radi i ne pali na benzin zbog toga sto je doslo ( ne po prvi put na ovom modelu vozila) do "topljenje" gume koja se nalazi oko benzinske pumpe i plovka na ulazu u rezervoar.
samim tim preostalo gorivo koje se nalazilo u rezervoaru napravilo je zelatinoznu masu koja smrdi na sve samo ne na benzin a samim tim dovelo je do toga da je doslo do pregorevanja elektricne benzinske pumpe.

ovo je posledica, predugog stajanja jednog te istog goriva u rezervoaru i menjanja njegovih svojstava. sve ovo moze imati za posledicu i mehanicke kvarove na motoru... slican scenarijo je pre par meseci nasem drugaru iz kraja na slicnoj feliciji pokrivio dve sipkice koje pokrecu ventile na motoru skoda felicia 1.3 Monotronic...

sledi detaljno ciscenje rezervoara, zamena benzinske pumpe, zamena filtera goriva i ciscenje celokupne instalacije za tok benzina na ovom vozilu ...

videcu nakon svih nabrojanih aktivnosti kako ce se ponasati vozilo u radu na benzin ...

do resavanja problema sa kontakt bravom i kljucem jos nisam dosao ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...