Autor Tema: Octavia RS 230 special edition  (Pročitano 6551 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže nidza

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže bursa

Odg: Octavia RS 230 special edition
« Odgovor #31 poslato: 14. Nov, 2016. 10:38 »
Gledam cenovnik Skode Srbije i krstim se Skoda Oktavia VRS 230 sa manuelnim menjačem je 27420e, dok u ovom momentu glanc nov Golf GTI Perfomance sa manuelnim menjacem sa cetvora vrata kosta bez VAT-a 19978e. Škodu volim al Golf GTI je INSTITUCIJA!

ko ne veruje nek se sam uveri.....

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=228585662&climatisation=AUTOMATIC_CLIMATISATION&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&ambitCountry=DE&transmissions=MANUAL_GEAR&isSearchRequest=true&fuels=PETROL&usage=NEW&categories=Limousine&scopeId=C&doorCount=FOUR_OR_FIVE&minCubicCapacity=1800&makeModelVariant1.modelDescription=gti+&pageNumber=1
  • Vozi: fiat punto

Na mreži zare

« Odgovor #32 poslato: 14. Nov, 2016. 10:53 »
Sta tu ima da se krstis??. Dosadan Golf (koji je dosadio i Bogu i Narodu) kome jedino taj GTI nesto vredi je potpuno druga klasa u odnosu na Oktaviu.
I koliko bi ta "INSTITUCIJA" kostala da je tamo kupis bez VAT-a, dovezes, platis carinu i porez?

Van mreže bursa

« Odgovor #33 poslato: 14. Nov, 2016. 11:08 »
Grešiš, ista su klasa, Oktavia se pravi na bazi Golfa a SuperB na bazi Pasata.
A kupovina, transport, dažbine... oko 25500e sveukupno.

Poenta je da je Skoda podbrend Volkswagena i nikada neće napraviti ni jednu Oktaviju bolju od Golfa, to je jednostavno tako. Meni lično Škoda je prava mera uloženo dobijeno, ali u premijum segmentu a složićeš se da GTI upravo to predstavlja, po meni nema dileme. Naravno da je VRS230 atraktivan plus apsolutno upotrbljiv ali mu je nerealno visoka cena.
  • Vozi: fiat punto

Van mreže batke

« Odgovor #34 poslato: 14. Nov, 2016. 11:17 »
Cena je verovatno zvanična na sajtu bez popusta. Nisam gledao samo pretpostavljam. To može niže uz cenkanje.
Carina za uvoz vozila je 12,5% ; porez 20% na ocarinjenu vrednost.

Pored ovoga potrebno je još i ovo:

-Overena Ino faktura ili overen kupoprodajni ugovor sa vlasnikom vozila
-Saobraćajna dozvola (inostrana) i saobraćajna od privremenih tablica
-Servisna knjižica ili TIF (prijaviti na graničnom prelazu) sa tačnom kilometražom na km satu vozila
-Euro 1 obrazac (za vozila koja su prizvedena u EU stopa carine 0%) bez EUR1 obrasca (stopa carine za putnička vozila 12,5% a teretna vozila 20%)
-Vozila starija od 2002. godine prilažu Uverenje o ispitivanju vozila
-Očitavanje brojeva motora i šasije
-Izvozna deklaracija ili exportni dokument
-Fizička lica - Lična karta (kopija za carinsku proceduru)
-Uvoznik vozila (fizičko lice) potpisuje ovlašćenje špediciji u kancelarijima preduzeća koje ga zastupa u Carinskom postupku.
-Uvoznik vozila (pravno lice) overava ovlašćenje da ga ovlašćeno preduzeće zastupa u carinskom postupku.
-Overava izjavu o nameni – da li će koristiti vozilo za dalju prodaju ili za sopstvene potrebe.
-Izjavu o transportnim troškovima – koliko je koštao prevoz iz zemlje iz koje potiče automobil.

Ovo sve košta i vremena i novca. To ne može da se uradi za jedan dan. Znači treba planirati i ostanak tamo neko vreme (smeštaj, hrana...)
I na kraju gorivo do kuće, pa računajte koliko bi koštao.

Nije tema, ali sam imao potrebu da ovo napišem.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nidza

« Odgovor #35 poslato: 14. Nov, 2016. 11:47 »
Pre svega RS 230 u Srbiji košta 25.500€, ne 27 i koliko već je napisano iznad. To je cifra od koje polaziš pregovore sa prodavcem, i može da se spusti, ali verovatno ne mnogo za vozila koja su na tako velikom popustu.

Često na mobile.de postoje oglasi sa cenama koje su daleko niže od zvaničnih nemačkih dilera, tako da to treba dodatno proveriti odakle dolazi taj auto i šta piše sitnim slovima. Druga stvar, tom logikom možeš da tražiš i RS 230 na nekom popustu u Češkoj, pa ga uvezi sam.

Obrati pažnju da RS230 dolazi sa kožnim sedištima, dugmići, memorija, što bi Golfika morao da doplati i verovatno bi ga solidno poskupelo. Moguće sasvim da ima tu još nešto.

Da li GTI ide standardno sa performance pack (tj. LSD, odn. VAQ) ili je i to doplata? Ako ne ide uz klot GTI, onda je pre egal običan RS za cenovno poređenje, nikako RS 230. :)

Van mreže nidza

« Odgovor #36 poslato: 16. Apr, 2017. 00:22 »

Posle 5000+km Škodi (fabrici) od mene jedan dubok naklon. Ne da su je skockali za ove pare... Pretpostavljam da u temi neće moći bogznašta više da se doda, auto odavno ne može da se poruči niti nešto novo o njemu da se napiše, pa da je bar odjavimo kako treba.

Van mreže voyager

« Odgovor #37 poslato: 16. Apr, 2017. 01:12 »
Jesi prošao danas pored Bežanijskog groblja?
  • Vozi: Octavia A7 vRS 2.0TDI 6M

Van mreže nidza

« Odgovor #38 poslato: 16. Apr, 2017. 01:15 »
Oko 1pm.

Sent from my SM-N9005  

Van mreže voyager

« Odgovor #39 poslato: 16. Apr, 2017. 01:16 »
Videh te :)

Van mreže nidza

« Odgovor #40 poslato: 16. Apr, 2017. 01:22 »
Što nisi trubio, mahao? Mislim da ne postoji druga bela 230 u gradu, tako da nema greške.

Sent from my SM-N9005  

Van mreže munja23

« Odgovor #41 poslato: 16. Apr, 2017. 01:28 »

Posle 5000+km Škodi (fabrici) od mene jedan dubok naklon. Ne da su je skockali za ove pare... Pretpostavljam da u temi neće moći bogznašta više da se doda, auto odavno ne može da se poruči niti nešto novo o njemu da se napiše, pa da je bar odjavimo kako treba.

[/font]

Fenomenalna! Ova boja, ove felne, bolje nije moglo da ispadne. Svaka cast!
  • Vozi: 2024 Audi A4, 2023 Karoq, 2023 Fabia IV, 2022 Kamiq, 2021 Audi A3

Van mreže voyager

« Odgovor #42 poslato: 16. Apr, 2017. 01:33 »
Što nisi trubio, mahao? Mislim da ne postoji druga bela 230 u gradu, tako da nema greške.

Sent from my SM-N9005  
Šetao sam pa bi bilo glupo da iskačem pred auto :)