Autor Tema: Zamena ulja u menjacu, 1.9tdi  (Pročitano 22513 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ИгоР

Odg: Zamena ulja u menjacu, 1.9tdi
« Odgovor #15 poslato: 25. Dec, 2015. 20:15 »
Уље у мјењачу се не мијења, једино ако исцури из неких разлога...
Твој проблем није уље у мјењачу..

Van mreže bugarin

« Odgovor #16 poslato: 25. Dec, 2015. 20:37 »
ulje u menjacu se menja.
lepo napisao covek na jednom stranom forumu:
"Filled for life" is a marketing term, not an engineering one.

vecina vozila je konstruisana da ima LIFETIME od 200.000km ili 12 godina.

ja sam na mojim kolima imao problem sa menjacem koji je resen jednostavnom zamenom ulja. i nisam jedini sa takvim iskustvom.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži Markkoni

« Odgovor #17 poslato: 26. Dec, 2015. 13:12 »
Ja na svakom autu menjam ulje u menjacu na 100.000 km. Svi su manuelci. Toliko mali trosak da je glupo uopste razmisljati da li da se menja ili ne.

Sent from my iPhone  

Van mreže klisko

« Odgovor #18 poslato: 26. Dec, 2015. 19:49 »
Meni majstor preporučio da promenim kada sam se približio cifri od 150kkm. Ja ga poslušao, ne primećujem razliku ali verujem da će razlika da se primeti na većoj kilometraži i to tako što će duže da radi bez kvara :)
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže ugi85

« Odgovor #19 poslato: 28. Dec, 2015. 20:31 »
išao pogledat kakvo mi je stanje ulja..pa se sjetio tvog problema  ;D

evo..to ti je ovaj dio koji ne bi smio čist da se sjaji.. nego mastan  :))

Mozes li, molim te, da malo preciznije pojasnis koji delovi treba da se podmazu.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže Ljahze

« Odgovor #20 poslato: 28. Dec, 2015. 21:08 »
Kada je vec okacena ova slika sa sajlama,jedno pitanje ako neko ima odgovor na njega:
Imam problem sa 4.brzinom tj.desi mi se ponekad da iz 3. ne mogu nadjem 4.brzinu kao i iz 5. u 4. prilikom saltanja (vratim u ler pa iz drugog pokusaja upadne).Ne desava se prilikom svakom saltanja,ali zalomi mi se 2,3 puta u par dana.
Rucica menjaca mi je poprilicno labava pogotovo levo-desno,dok je gore-dole nesto cvrsca i preciznija,al nije to,to.Kod kolege na poslu je sve to cvrsce,preciznije tj.utegnuto pa mi rece on da su mi najverovatnije otisle sajle  sa fotografije.Nisam terao majstoru,ali neki dan pitam u Favoritu za te sajle koje imaju na stanju,ali cena 9000rsd.Meni nesto to skupo i mogu li se te sajle remontovati ili nesto slicno uraditi da bi rucica bila cvrsca i preciznija?
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

Van mreže ИгоР

Zamena ulja u menjacu, 1.9tdi
« Odgovor #21 poslato: 28. Dec, 2015. 21:18 »
« Poslednja izmena: 28. Dec, 2015. 21:21 IgoR »

Van mreže fobia24

« Odgovor #22 poslato: 28. Feb, 2018. 16:12 »
Zakazao sam uz redovan servis u ovlašćenom u Beogradu dodatno zamenu kočione tečnosti i menjačkog ulja. Oktavija 1.6 tdi 2010, prešla 226.000km. Dobio sam odgovor da se ulje ne menja, ali da na moje insistiranje mogu da zamene. Čitajući temu odlučio sam da ga zamenim, samo se nadam da će znati da potrefe pravu oznaku ulja za moj auto ako do sada to nisu imali kao praksu da rade.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #23 poslato: 28. Feb, 2018. 17:09 »
Naravno da se ulje u menjacu menja . U svakom slucaju 20e je ulje i menjanje je 5 minuta tako da zameni svakako . Ulje koje izvadim iz polovnih menjaca veze sa novim nema , viskoznost je drugacija vise je kao voda nego kao ulje .
  • Vozi: Octavia vRS mk1