Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 2007-2014
»
Odg: Veliki servis 1.4 16v, na koliko km, cena?
Strana:
«
1
2
Dole
Autor
Tema: Odg: Veliki servis 1.4 16v, na koliko km, cena? (Pročitano 5422 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Kiza
Style
Like ukupno: 0
L&K ugled:
1
Odg: Odg: Veliki servis 1.4 16v, na koliko km, cena?
«
Odgovor #15 poslato:
17. Mar, 2016. 21:25 »
Moja preporuka je da radis... Ja sam pre 2 nedelje uradio u ovlascenom u PA, inace je fabia 2 2008.god, presla 81000...i mogu ti reci da mislim da sam uradio knap na vreme, poceo je da se cuje pk kais kad je hladan. Sad je kao iz fabrike, bukvalno
Autic ti gazi 12.godinu, mislim da ti je krajnje vreme da uradis...
Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.
vlada320
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
42
Škoda - best for money
«
Odgovor #16 poslato:
17. Mar, 2016. 23:43 »
To sto se cuje cviljenje PK kaisa nije razlog da se radi veliki servis. Sam gumeni kais otvrdne vremenom i pocne da se cuje kada je hladno. Ja sam ga tada zamenio nevezano za veliki servis koji sam radio naknadno. Veliki servis se radi zbog razvoda motora i kod 1.4 16v se menjaju: 2 zupcasta kaisa, 2 spanera i 2 rolera, kao i vodena pumpa. Ako bi tu ukljucili i Pk kais, onda bi mogli da pridodamo i remenicu klime, lezajeve alternatora, spaner Pk kaisa... Zato ja mislim da Pk kais ne spada u veliki servis, vec se menja po potrebi, jar je njegova zamena vrlo prosta.
Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v
2 Busy
Laurin&Klement
Like ukupno: 63
L&K ugled:
15
«
Odgovor #17 poslato:
18. Mar, 2016. 07:54 »
Svakako treba menjati sve delove koji su propisani za zamenu na velikom servisu.Meni je cvileo PK kaiš (u vlažnim jutrina) pre godinu i po.Zamenio sam njega u remenicu alternatora.Pre mesec dana uradio sam veliki servis (1.9 TDI),majstor je bacio pogled na PK kaiš,sve je bilo OK.
Tesla 6.1
Beli82
Laurin&Klement
L&K ugled:
13
Putting the laughter back into manslaughter
«
Odgovor #18 poslato:
18. Mar, 2016. 08:11 »
Po meni je glupost menjati samo kaiševe...svejedno plaćaš ruke majstoru pa kada skidaš kaiševe, skidaj sve. Ja sam na svakom autu obavezno menjao i vodenu pumpu gde je bila na zupčastom, iako su majstori govorili da nema potrebe. Pumpe sam menjao, a i majstore takođe. Na takvim stvarima se nikada ne štedi jer uvek treba u podsvesti da imate cenu te obično kratkoročne "uštede" koju mislite da ste napravili ostavljanjem bar jedne stare komponente u sistemu razvoda motora. Naravno, tu je i Marfijev zakon koji kaže da će se sranje na kolima dogoditi onda kada vam najviše trebaju...kao naprimer mom drugu koji nije hteo da radi odmah veliki servis na tek kupljenom polovnjaku. Ode čovek na Ohrid, zupčastom kaišu bilo dosadno pa je rešio da kaže španeru da prestane da ga okreće, i to su iskoristili klipovi da se izljube sa ventilima i ostalim drugarima sa kojima su zajedno bili u istoj kutiji u fabrici...Na kraju ga letovanje izašlo kao da je išao na Kubu...
Vozi: Fabia MK1 Combi 1.2 HTP-TNG 2006.
Kiza
Style
L&K ugled:
1
«
Odgovor #19 poslato:
18. Mar, 2016. 15:11 »
Nema tu mnogo filozofije....sve do spada u preventivno tj redovno odrzavanje. Kao sto menjamo ulje i filtere u propisanom roku, tako i ovo treba raditi, nije to dzabe izmisljeno.
Vozi: FABIA 1.4 16V 2008.
drmika
RallyeSport
Like ukupno: 16
L&K ugled:
8
«
Odgovor #20 poslato:
02. Sep, 2017. 11:49 »
znate li koji je orginali kais bio kod ove fabie 2009 godiste. da li je kais imao oznaku firme koja ga radi ili je imao ono klasicno oem (vw i oooo logo) bio bih zahvalan.
Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW
Strana:
«
1
2
Gore