Autor Tema: Ulje za motor, menjač... Opšta diskusija.  (Pročitano 20219 puta)

Robby, Zdushan, zare, sheytan, DJM, slavisa982 i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži DJM

Odg: Ulje za motor, menjač... Opšta diskusija.
« Odgovor #165 poslato: 29. Okt, 2025. 23:10 »
Da ne zaboravim Robby , danas sam malo istraživao i kontaktirao ove dobavljače iz BiH u vezi CHAMPION I WOLF ulja , po pitanju WOLF-a tu stvarno jeste ovaj MEFA OIL , ali provjerom i pričom sa menadžerom prodaje saznao sam da imaju malo toga na ponudi jer nije mi imao 0W-30 504/507 , isto 0W-20 508/509 cijena preko mjere , meni veća od moje dostupne cijene za Ravenol i ima manjak ponude za DSG-DCT ulja tako da što bi rekli nema sreće od njega, idemo dalje
Lager doo zaista jeste zastupnik za CHAMPION ulja i pored njih radi i NISOTEC i nekakav brend meni nepoznat NORTH SEA LUBRICANTS međutim nema baš svu paletu ulja za moderna auta čini m se da je više baziran na ova ulja za mašine koje prodaje i servisira a i cijene nisu baš da kažeš vau iako mi je dao lijep rabat  opet mi udaraju preko Ravenola i Fuchsa barem meni dostupnih cijena, ovo je ono mali osvrt na ove distributere i ako su ih stavili nalistu nisu ono što se očekiva , a još i problem da oni što to prodaju imaju manjak znanja za ovu prodaju i očito ne prete zahtijeve proizvođača jer im je čudno bilo kad sam pitao za 0W-16 0W-12,tako da opet se sjetim ovo je Balkan i ko po pravilu pogrešni ljudi na pogrešnim mjestima.
usput Robby poslaću ti njihove ponude na PP
  • Vozi: OCTAVIA IV 2.0 TDI 85KW

Na mreži Robby

« Odgovor #166 poslato: 30. Okt, 2025. 13:53 »
Ravenol/Fuchs je tu isto standardno dobar izbor. Ne treba nista menjati. Za cudo, kod nas je Ravenol prepapren, jeste moderan brend i jesu u poslu od 1936,ali ne za te pare. Mada tu mi predstavnistvo na jedno 20min voznje. Swag Febi, ne bih se oslanjao na subjektivne utiske, njihovu veliku vecinu proizvoda puni bas Fuchs. Ja sam kod sebe vise puta koristio njihova ulja, nije bilo problema, a znam i ostale ljude po servisina, npr i u Madjarskoj. Na kraju, najvaznije je da vi, svi ovde, koristite original i krstenu marku korektnog kvaliteta. Na stetu samih distributera ide to sto nemaju kompletan program, za menjacko ulje covek pronalazi Swag, za motorna Wolf, za ulje za servo isao sam po svemir-zeleni Ravenol vw tl 521 48 (002-004) itd itd. Tako je to, mnogi ljude rade to u prodaji i nisu 'kod kuce' sa tematikom i poslom, na zalost. To vam je tako, zato sto uvoznici ne zele da plate posteno tehnicko lice i to ce dugo jos biti tako.
Zato i imamo ovde forum da se snadjemo.
  • Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024

Na mreži Robby

« Odgovor #167 poslato: danas u 12:00 »
Evo jedno stivo, za petak, na eng je ali moze da se translate preko Google...

https://www.infineuminsight.com/en-gb/articles/severe-hybrid-engine-oil-testing/

• Vozi: Seat Ibiza 1,4 16v 63kW LPG 2007, Škoda Scala 1.5 evo2TSI 2024