Anketa

Glasaj: Octavia 3 Facelift ??

Loše, ne sviđa mi se!
41 (43.2%)
Onako, očekivao sam bolje
26 (27.4%)
Svejedno, to je ostao isti auto
9 (9.5%)
Zanimljivo, originalno
10 (10.5%)
Odlično, sviđa mi se!
9 (9.5%)

Ukupno glasova: 95

Anketa završena: 09. Nov, 2017. 23:59

Autor Tema: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci  (Pročitano 72641 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Peja

Odg: Skoda Octavia 3 - Facelift, informacije, utisci
« Odgovor #405 poslato: 21. Mar, 2017. 21:41 »
Skoda donosi najveci profit iako VW prodaje visestruko vise vozila :)
  • Vozi: Kodiaq 2.0 TDI DSG FWD

Na mreži KarlheinzZapočeo temu

• Vozi: Yeti

Na mreži KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #407 poslato: 23. Mar, 2017. 22:33 »
Octavia Facelift 2017 za kinesko tržište nije ista kao evropski model!
http://auto.blog.rs/blog/auto/top-secret/2017/03/21/skoda-octavia-facelift-za-kinu
  • Vozi: Yeti

Van mreže Peja

« Odgovor #408 poslato: 24. Mar, 2017. 10:18 »
Mnogo lepsi zadnji kraj vozila.

Na mreži lipovaccc

« Odgovor #409 poslato: 17. Apr, 2017. 12:58 »
https://www.drive2.ru/b/471026109488562255/

Dobar opis nove O3 FL , rusi presli 2000km za osam dana pa izneli utiske
  • Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god

Van mreže Peja

Van mreže Peja

Van mreže -nebojsa-

« Odgovor #412 poslato: 01. Avg, 2017. 21:18 »
Redizajn daje rezultate  :))  :( Mada mozda nije ni to u pitanju, svi 'oce SUV i krosovere.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže nidza

« Odgovor #413 poslato: 02. Avg, 2017. 23:53 »
Mislim da je samo rupa u isporukama početkom godine dok je trajala zamena modela tu kumovala. Prodavaće se ona još bolje.

Jeste stara lepša, ali ne bi me sprečio FL da je kupim.

Sent from my SM-N9005  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže fobia24

« Odgovor #414 poslato: 20. Avg, 2017. 13:38 »
Jeste stara lepša spreda, ali je to model na koji se treba navikavati. Kada ga gledaš sve više i više, manje smeta, na kraju će mi se sviđati. :B=) Mislim da oktavija ima generalno pad prodaje već duže vreme. To što škoda povećava globalnu produkciju je rezultat uvođenja novih modela, ali činjenica je da i fabija i oktavija imaju solidan pad prodaje u odnosu na periode prethodnih generacija. Oktavija je solidan auto, bolje reći odličan u poređenju sa konkurencijom. Kupio bih je kao novu ili polovnu sa zadovoljstvom. Čak joj kia i hundai nisu konkurencija. Oktavija ima vagen stil, čvrstoću koju kosooki auti nemaju. Oni su suviše plastični i vade se samo na hibride i napucane digitalne table. Ali su u vožnji prazni.

Van mreže nebojsar

« Odgovor #415 poslato: 20. Avg, 2017. 15:17 »
Vidis ja imam i oktaviju i kosookog, i30. Uzet je zeni kao zamena za fabiju, nismo hteli oktaviju jer nam je suvise dugacka za grad a spaceback nam je bio suvise skup u dizel varijanti. Ja sam takodje imao predrasude, pre svega o nemackoj superiornosti. Sada posle 6 meseci i jedno 12000km sa hjundaijem imam totalno drugo misljenje. Sedista u hyundaiju su neuporedivo udobnija za dalji put od sedista u octaviji. Auto je dosta meksi, ima nazad multilink i jednako solidno deluje na putu kao oktavija. Manje je upravljiv od oktavije, ima veci body roll u krivinama, sto prosecan vozac  i ne oseti previse. Motor nije kralj startnosti (1.4crd - 90ks) ide uz sestostepeni menjac kao standard. Necujan je i sem cinjenice da znam da ima regeneracije ni jednu nikada u voznji nisam osetio, nema promena broja obrtaja, klaparanja motora i promene zvuka, nema ventilatora koji besomucno rade posle gasenja vozila. Enterijer jeste pun plastike u azijskom fazonu ali je skladan i dinamican i sto je najbitnije evoluira, daje nesto novo, moderno. Oktavije vozim od 2005 sa vrlo malo prekida i mogu ti reci da se u prethodnih 12 godina kokpit i enterijer toliko malo menjao da nemas utisak da se ista za tu deceniju znacajnije desilo. Kad sve uporedim taj i30 i oktavija, oboje parkirano kod mene u dvoristu su egal i to vecinom jer imam emocije prema skodi. Ne znam kakav ce biti ovaj najnoviji i30 i restilizovana oktavija ali mislim da su koreanci uradili dobar posao i dosta materije savladali a da su neki nemacki brendovi ostali u proslosti na "krilima slave" starih dana.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #416 poslato: 20. Avg, 2017. 16:05 »
Za multilink se slažem, više puta sam pominjao da je sramotno da oktavija nema osim 1.8t. Ja isto vozim mazdu, super su kosooki auti dok se ne javi problem. Ali kada se javi, Bog neka ti upomoć da ga neko reši. Ja sam na drugoj mazdi koju još uvek imam i šurak je prodaje u moje ime uradio dizne (500e), išao nakon toga na 9 reklaamacija, auto je više stajao u servisu nego što je vožen. I to ovlašćeni mazda diler i servis dizni kod koga je ovlašćeni menjao dizne. Problem na kraju nije rešen, već su vratili auto tako i rekli mora motor da se menja. Naravno, to je izgovor da te se reše. Motor je dobar, nisam duduk. Kasnije je rešeno sa dva jaka sredstva za čiđćenje dizni. Ostale stvari, dakle u auto za 9 meseci uloženo 2000e. Držim ga u oglasu mesecima i ne može da se proda. Najjeftiniji sam u oglasu i nikako da ode. Prodati japanca je drugi rođendan u životu. Zbog toga sam odlučio da mazdu neću više kupovati i ako su novije daleko ispred ostalih japanaca. Vozim nova kola svaki dan, to mi je posao sada. Mnogo modela. Za korejansku plastiku sam rekao da je loša, ona tvdra, motori su im bučniji. Menjač je neprecizan, automatik ima često zakašnjenja. Dakle, nekad prešalta odmah, nekad mu treba sekund-dve. Kod škode i vagena je to neosetno i brže. Vagen program ceo je krući, tvrđi i masivniji. To se već oseti po zvuku zatvaranja vrata. Sada na slepo mogu da znam kada je neki koreaanski auto ili toyota po zvuku vrata. Japanci nadalje imaju očajnu limariju. Korozija im je boljka. Nekako hundai, kiu, pa ni toyotu posle ovoga ne bih kupio. A dok nisam vozio, govorio sam da bih pre kupio leksuz od audija. Doduše, leksuz je svetlosnu godinu ispred toyote i ako je isto. Najbolje urađeni automobili su mercedesi. Oni su bukvalno savršeni u svemu, naročito S i E klasa. Čak nisam osetio razliku između maybah-a i mercedesa u vožnji osim u znaku. Vešanje je savršeno. Odziv na volanu, izolacija, osećaj luksuza. To i košta. Micubiši me je baš razočarao, nije ni čudo što je otišao u propast pa ga spasio Reno. Pasat i superb, dosta slični, ali ne i isti. Najizrazitija je razlika u izolaciji, u pasatu je bolja. Dakle, nije potpuno bačen novac onoga ko kupi pasat umesto škode. Naravno, ko ima sluha za te finese, neko to i ne primeti. Ali na kraju, moj je utisak da je u škodi kao cenovno ravnom brendu korejskim vozilima, svaka finesa osim zadnjeg vešanja bolje rešena (menjač, upravljač, karoserija, ventilacija, enterijer, start-stop, itd).

Van mreže Peja

« Odgovor #417 poslato: 20. Avg, 2017. 17:32 »
Samo sto je i Skoda pocela da fuseraji sa kvalitetom plastike (roler na volanu, rucice menjaca) a tu je neretko i letve volana... a dizelgate da samo onako napomenem sa strane.
Nije mi jasno, zasto VW u svaki tdi sada gura i AdBlue, a Skoda tek u po neki model?

Van mreže nebojsar

« Odgovor #418 poslato: 20. Avg, 2017. 17:47 »
Ja tebe kapiram, samo po meni je jedna stvar auto voziti kilometar dva i to kad je potpuno nov i voziti ga mesecima u razlicitim okolnostima. Ne moze se generalizovati. Takodje shvatam i tvoju ozlojadjenost vrednostima koreanaca i japanaca kao polovnjaka. Mi smo fabiju kupili novu i vozili je skoro 9 godina. Isti je plan bio i za ovo vozilo, tako da se nisam previse osvrtao na rezidualnu vrednost inace nikad ne bih uzeo koreanca. Za sada ne znam kakva je situacija sa rezervnim delovima, uzeli smo godinu dana star auto, koji ima jos 6 godina garancije. Redovni servisi jesu nesto skuplji od skode ali je to cca 10-15% sto je prihvatljivo.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 HTP, VW pasat B8 2.0TDI

Van mreže fobia24

« Odgovor #419 poslato: 20. Avg, 2017. 17:52 »
To sve stoji, zato sam napisao da je to moj utisak.