Autor Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 60533 puta)

0 članova i 29 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže lakisa85

Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #105 poslato: 23. Jan, 2016. 19:59 »
Ok, dolazim kad, kad za Bg, pa ako ne rešim do tad, javljam se, u svakom slučaju mnogo hvala na interesovanju za moj problem. Pozzz!!!
  • Vozi: felicia 1.3 43kW, 2000.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 30
« Odgovor #106 poslato: 23. Jan, 2016. 20:07 »
Dogovoreno  bravo2, posle ces javno izneti utiske rada i rezultata na tvom autu. Ostale detalje preko pp...
  • Vozi: skoda 1000 MB

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #107 poslato: 23. Jan, 2016. 21:39 »
Majstor Dobrivoje, pa jeste li Vi u Beogradu ili u Vladimirovcima? wac1 U svakom slucaju..mogli bi ste preko privatne poruke da mi posaljete kontakt telefon...Svratio bi do Vas makar i u Vladimirovce...
« Poslednja izmena: 23. Jan, 2016. 21:44 pajapop »
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Laurin&Klement
« Odgovor #108 poslato: 24. Jan, 2016. 08:48 »
Cujemo se kad ti bude odgovaralo  bravo2.

Van mreže joleone

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 10
  • za bolje znam ali mi bolje ne treba
« Odgovor #109 poslato: 24. Jan, 2016. 20:03 »
majstor Dobrivoje koje je po vama najbolje mesto za montazu isparivaca konkretno na feliciji? Vidjao sam sve i svasta
  • Vozi: skoda felicia 1.3 glx 2000 god

• Laurin&Klement
« Odgovor #110 poslato: 24. Jan, 2016. 20:44 »
Uh i ja sam sve i svasta video i cio. U principu isparivac treba tako postaviti na karoseriji ( limenom delu sa strane menjaca ), da je nizi ili eventualno u istoj visini ( losa solucija ) sa posudom za rashladnu tecnost. Vod plina koji vodi od isparivaca do karburatora, trebao bi biti sto kraci.

Van mreže lakisa85

« Odgovor #111 poslato: 25. Jan, 2016. 09:28 »
Juče sam podešavao sauh, postavio sam paralelno sa reperom, pa možete da vidite na slikama kako je bilo i kako je sad. Ono što sam još video je da je sajla gasa opuštena, da li bi trebaloda se malo dotegne, za nekih 2-3 zuba.

• Laurin&Klement
« Odgovor #112 poslato: 25. Jan, 2016. 15:39 »
Svaka cast  :RR)  za podesavanje sauha, sto se tice sajle gasa nemoj je dirati. U principu, treba neznatno da je opustena - labava.

• Laurin&Klement
« Odgovor #113 poslato: 27. Jan, 2016. 20:02 »
Danas mi dolazi skoda favorit sa problemom prelivanja benzina kad se sa plina prebaci na benzin. Kad sam skinuo mesac video sam u cemu je stvar, plasicna lulica za ozraku istopljena ( skoro da je i nema ). Nisam mogao da verujem, kad sam skinuo poklopac da se i deo plovka istopio. Iglica je blokirana i kad krene benzin, nema sta da zatvori - blokira dovod.

Ocisceno lonce od istopljene plasike uz pomoc ultrzvucne kade sa odgovarajucom tecnoscu, stavljen nov plovak i nov zaptivac ( jer je stari od starosti stanjen ). Karburator postavljen na motor i auto upaljen na benzin, odradjen moto test na benzinu i plinu. Provozali smo ljutu makinu na benzinu i na plinu  :RR)  :bravo: :RR)....

• Laurin&Klement
« Odgovor #114 poslato: 14. Feb, 2016. 15:59 »
Drago mi je kad sam video da teme koje vodim za ovo vreme ima preko 2000 pregleda . :bravo: :RR) :bravo:

• Laurin&Klement
« Odgovor #115 poslato: 18. Feb, 2016. 22:08 »
Evo novina po tom pitanju, dolazi mi musterija iz Plandista. Sa jako lepim i odlicno ocuvanim golfom II 1,3. Vlasnik se zali na povecanu potrosnju plina i benzina. Dok sam skidao kuciste filtera za vazduh vidim novine na ulaznom delu vaduha kucista, evo tih resenja koje plinadjije postavljaju:

• Laurin&Klement
« Odgovor #116 poslato: 05. Mar, 2016. 07:02 »
Nisam se odavno javljao jer nije bilo nista novog ali, videcu da postavim slike ( posto su na mob. tel. ) kako bi ste videli nova resenja nasih majstora za plin - " plinadjije ".
 Odkud im toliko ideja, trebalo bi nesto i da pantetiraju, sa  limom su na mesacu 50% reducirali ( smanjili ) ulaz vazduha. Kako bi doterali rad motora na plin a, sta ce mo sa radom motora na benzin i sto ce zbog tih inovacija podici potrosnju?

Van mreže lakisa85

« Odgovor #117 poslato: 09. Mar, 2016. 12:27 »
Pozdrav,
izgleda da sam rešio svoj problem sa lošim radom motora. Prvi problem je bio o loše podešavanje ugla paljenja, bilo je podešeno na oko 0 stepeni, pa sam uz strob podesio na oko 7-8 stepeni. Drugo, poluga vakuma koja pomera paljenje, bila je zaglavljena, skinuo sam razvodnik, podmazao osovinu, ispod onog šrafa i proverio da li radi vakum. To sam uradio tako što sam odsekao kratko parče creva koje se kači na vakum razvodnika paljenja, stavio crevo na vakum i na špric. Prvo sam pokušao ustima da povučem, nisam uspeo, ali uz pomoć šprica poluga vakuma se pokretala. Zatim sam uzeo sprej sa teflonom, manje zadržava prašinu i podmazao polugu i osovinu. Tako podmazanu polugu špricom sam pomerao vakum tj polugu vakuma i tako je razradio. Nakon toga sam sve vratio i ponovo podesio paljenje na nekih 7-8 stepeni. Ranije ler gas na plinu nije mogao da bude veći nego na oko 600ob/min. Sada može fino da se podesi. Dodatno sam rešio i kazaljku obrtomera koja je skakala na određenim obratajima i dešavalo se pucanja iz auspuha kada se pusti gas, sada toga nema. Da, i kada sam razradiom polugu vakuma moglo je ustima da se povuče i da se pomera pologu što ranije nije moglo. Auto lepo radi i mnogo bolje ide, pali na pola ključa. Vazduh nije reduciran. Ostaje mi samo da rešim još jedan problem, auto teže pali na plin kada je hladan, na benzin normalno pali, ali kad upali sledeće paljenje je na pola ključa, to je već posao za "plindžije". Pretposavaljam da treba da se zameni filter plina. Zahvaljujem se još jednom na pomoći forumaša.
Pozdrav!!!!

Van mreže Bacteria

• Style
  • L&K ugled: 2
« Odgovor #118 poslato: 10. Mar, 2016. 08:14 »
Teze pali na plin kad je hlada zato sto najverojatno plocica za plina koja ti je ugradjena  na karburator nalazi se na vrhu karburatora izmedju filtera za vozduh i karburator.
Kad sauh zatvori hladan motor on zatvori i usis plina koji treba za udje u karburator i zato teze pali tek kad se posle 2 3 sekunda malo otvori sauh

Van mreže lakisa85

« Odgovor #119 poslato: 10. Mar, 2016. 11:32 »
Isparivač je turkski mimgas, valjda. Ranije je bio lovato, ali zbog starosti je zamenjen. Prvom prilikom uradiću neku sliku.
Pozzz!!!

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?