0 članova i 25 gostiju pregledaju ovu temu.
Evo i ja da pitam nesto oko plina !Imam Felicia 1.3 43 kw 1996. kupio sam je mesec maj ove godine i odma ugradio plin .Sad su pocele da padaju temperature i jos sad imam problem oko hladnog starta, odnosno ako joj ukljucim sauh (pritisnem gas do kraja )tesko pali (moram da dodam malo gas ),a bez sauha jos teze.Mislim da sistem plina nije dobro smislen zato sto plocica koja nosi plina u karburator je instalirana iznad sauha i kad zatvori sauh nemoze plin da udje u karburator.Ako neko zna kako da olaksam hladni start neka pise , evo jednu sliku za primer .
Kako ti je nas clan Filo napiso, govori da je kod njegovog karburatora neispravan vakumski aparat sauha .
Popusti tri zavrtnja koja drze termicki deo sauha ( na tom delu nalaze se dva gumena creva ) i okreni ga u desnu stranu ( u smeru skazaljke na satu ), za 5 mm. Zavi te zavtnje, pa rucno dodaj pola gasa i pusti gas. Sa ogledalcetom ( koji ces postaviti ispod termickog dela ) ces videti u kom su polozaju mehanicki regulator obrtaja sa regulacionim zavrtnjem ( na sebi ima plasticnu plombu ). Na trenutnoj spoljnoj temperaturi, ako motor predhodno nije paljen, kad se doda gas i pusti. Regulator obrtaja ( nazubljena polukruzna metalna ploca ) je u polozaju za maksimalne obrtaje motora u hladnom startu, a to je 1700 - 2000 O/min.Ako kojim slucajem regulator nije na pomenutom polozaju, trebalo bi proveriti da li se sauh negde zaglavljuje i da li se leptir sauha lako pomera kad se rucno pomera poluga koja je u sprezi sa bimetalnom oprugom...