Autor Tema: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)  (Pročitano 48203 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DobrivojeZapočeo temu

Odg: Plinski sistem na karburatoru mog auta (Odgovara: Dobrivoje)
« Odgovor #390 poslato: 04. Jan, 2020. 18:53 »
Nisam auto vozio tjedan dana i bio je parkiran u garazi, sve je bilo ispravno, jedan dan sam se odvezao kilometar i ostavio ga cijelu noc na parkingu (-5*C) i od tada se gusi na plinu kada stisnem gas do kraja.

Ne ide preko 3000rpm, crijeva su topla, isparivac je vruc, na leru radi dobro, nema vizualnih ostecenja, na benzinu radi dobro, ne razumijem sto bih trebao napraviti, kao da se smanjio protok plina ili nesto se zaledilo, ima li tko slicna iskustva?

Jedino sto sam dodao je dupli regulator i kada ga otpustim do kraja opet isto. Sve je prije radilo i palila je na -10 bez problema , sada kada je auto vruc bez choka ne pali.

Kod tvog auta vezano za plinski sistem, problemje u smanjenom protoku tecne faze gasa-plina. A slazem se sa pajapop-om da su i membrana u isparivacu u losem stanju.
  • Vozi: skoda 1000 MB

« Odgovor #391 poslato: 04. Jan, 2020. 19:10 »
Izvinjavam se nasem clanu Filo sto kasnim na njegovom pitanju oko pada obrtaja motora kad se upale potrosaci. Nije krivac plinski sistem i nemoj kriva u tom delu da trazis.

Problem je sto kad koristis odredjene potrosace struje na autu pada napon u sistemu a, samim tim dolazi do loseg potpaljivanja gorivne smese ( konkretno plina/vazduha ). Kao posledica dolazi do odredjenog pada obrtaja motora. Ta posledica se moze umanjiti ako se procentualno podigne koncetracija gorivne smese na leru. Ali posto nemas nameru da prodajes auto nemoj nista dirati vezano za plin. Podigni obrtaje motora pomocu zavtnja za podesavanje ugla leptira gasa, a ako imas unimer iskoristi nekoga da ti pomogne da izmeris napon akumulatora i samo ce ti se sve kazati...

Van mreže Filo

« Odgovor #392 poslato: 04. Jan, 2020. 19:21 »
Procitaj pazljivo sve moje postove o taj problem sa obrtaje na leru, videces da nije reagovao, obrtaje nisu mogli iznad 700.
Nakon sto sam probao na benzin i opet vratio na plin, sada obrtaje na leru na plin su oko 850-900 sa upaleni svetla i sada fino lepo reaguje dugme na isparivac.

Sto i kako je bilo problem neznam, ali sada radi fino.
  • Vozi: Skoda Felicia 1.3 LX 1995

Van mreže JJ

« Odgovor #393 poslato: 04. Jan, 2020. 20:11 »
Ja sam danas otklonio kvar, gumeno crijevo koje ide sa regulatora protoka na mjesac plina u karburator se je raspustilo.
  • Vozi: Skoda Favorit 1.3L 43kW

« Odgovor #394 poslato: 05. Jan, 2020. 08:00 »
Sto se ticce Fila ja bih na njegovom mestu pratio napon akumulatora kad motor neradi, kad motor radi i kad motor radi a koriste se potrosaci struje ( svetla i ventilator kabine ).

Ako je tako kako navodis u odredjenim momentima imao si blagi pad kvaliteta gorivne smese na mesacu. Cim se uspostavila stara vrednost " blago bogata " problem je tu ( sto se tice struje ) ali, u tvom slucaju neutice jer ima takvu gorivnu smesu koja je dovoljna  da motoru da adekvatnu snagu i sa smanjenom koncetracijom varnice.

Kod naseg clana JJ doslo je do smanjene gasne faze plina prema mesacu, cudno je da nisi osetio da ti u motornom prostoru smrdi nesto tj., da se oseca plin. U savko slucaju bio sam upravu kad sam naveo pad protoka plina ( ako je istina sto navodis a verujem da jesteto dokazuje da si nemaran za rad auta ).

Van mreže JJ

« Odgovor #395 poslato: 05. Jan, 2020. 09:15 »
Majstore za smanjenje plina imate pravo, ali odmah kada sam primjetio da auto ne vuce sam isao provjeriti sto je, nisam se puno vozio da osjetim miris plina u kabini a na leru i nekoj turazi se nije nista osjetilo, tada bih odmah znao, moze se reci da sam nemaran jer sam potpuno zaboravio promijeniti filter zraka od prije 2 god.   :o

Van mreže Filo

« Odgovor #396 poslato: 05. Jan, 2020. 11:11 »
Sto se ticce Fila ja bih na njegovom mestu pratio napon akumulatora kad motor neradi, kad motor radi i kad motor radi a koriste se potrosaci struje ( svetla i ventilator kabine ).

Ako je tako kako navodis u odredjenim momentima imao si blagi pad kvaliteta gorivne smese na mesacu. Cim se uspostavila stara vrednost " blago bogata " problem je tu ( sto se tice struje ) ali, u tvom slucaju neutice jer ima takvu gorivnu smesu koja je dovoljna  da motoru da adekvatnu snagu i sa smanjenom koncetracijom varnice.

Kod naseg clana JJ doslo je do smanjene gasne faze plina prema mesacu, cudno je da nisi osetio da ti u motornom prostoru smrdi nesto tj., da se oseca plin. U savko slucaju bio sam upravu kad sam naveo pad protoka plina ( ako je istina sto navodis a verujem da jesteto dokazuje da si nemaran za rad auta ).

A dali moze da bude problem sta ja uvek dopunujem bocu, recimo znam da sada mogu oko 260 km sa jednu bocu, a boca sobira 31 litar plin i ja sada dopunujem na oko 230 km i u bocu uvek imam nekoliko litara plin, i novi plin koj natocim da ima malo razlicne soodnose na propan-butan u odnosu na taj stari plin koj nisam dotrosio ?

Sta preporucujes, da dotrosim ceo plin ili pa da dopunujem kada dodjem na rezervu ?

« Odgovor #397 poslato: 05. Jan, 2020. 12:49 »
Nema zancajnog uticaja ( pod uslovom da je plin istog kvaliteta ) oko takvog tocenja, ako imas unimer isprati kako sam objasnio ili zamoli nekog ako ga nemas da ti pomogne u proveri pada napona.

Van mreže Filo

« Odgovor #398 poslato: 05. Jan, 2020. 13:59 »
Pa imam multimeter i napisao sam da napon je dobar kada sa upaleni svetla obrtaje ne padaju ispod 850 obrtai.

Problem sa napon je bio kad je radila na 700 obrtaje i od neznam kakve pricine nije reagovao dugme na isparivac da bi digao obrtaje.

Nakon prebacivanja na benzin da vidim kako bi radila i zatim opet vratio na plin, sada sve funkcionise lepo, mogu da nastelujem i sada radi i na plin i na benzin isto.

Sve sam napisao u prosle postove

Van mreže crtacrta

« Odgovor #399 poslato: 12. Jan, 2020. 18:54 »
ne zbnam da li postoji bolja tema za moj problem

da li ima netko iskustva s filterom plinske faze kupljenim na ebayu
link
 https://www.ebay.com/itm/3x-Gasfilter-Autogas-BRC-KME-Eingang-14mm-Ausgang-14mm-LPG-GPL/273975479147?hash=item3fca360b6b:g:FrIAAOSwzYNdXmq4
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

« Odgovor #400 poslato: 12. Jan, 2020. 20:06 »
Neznam zasto bi kupovali preko interneta kad za taj novac najverovatnije mozete kupiti kod vasih majstora i da vam odmah i zamene.

Van mreže JJ

« Odgovor #402 poslato: 17. Jan, 2020. 18:06 »
Na auspuhu sam uocio rupu, zanima me koje su posljedice jer mi plin ne funkcionira (auto se zaletava) a na benzin ide normalno?

Drugim rijecima, koji je razlog da rupa na auspuhu mi stvara probleme na plinu? Nema vakuma?

Riješit cu to, ali volio bih znati.

« Odgovor #403 poslato: 17. Jan, 2020. 19:46 »
Na auspuhu sam uocio rupu, zanima me koje su posljedice jer mi plin ne funkcionira (auto se zaletava) a na benzin ide normalno?

Drugim rijecima, koji je razlog da rupa na auspuhu mi stvara probleme na plinu? Nema vakuma?

Riješit cu to, ali volio bih znati.

Rupu koju pominjes nema ama bas nikakve veze sa pomenutim problemom, ocigledno je da u tvojoj blizini nemas adekvatnog majstora za plin jer nebih vise imao muke koje pominjes. Potreban ti je majstor sa iskustvom i koji u roku od 5 minuta moze da sagleda plinski sitem i da ti da pravilnu preporuku sta treba urediti i da zavrsis sa plinom jedno duze vreme.

Van mreže crtacrta

« Odgovor #404 poslato: 18. Jan, 2020. 08:09 »
filter tekuče faze , a nije sve ispalo ..ima u njemu još smeča =))

i da , poslušao sam vaš savjet i uzeo filter plinske faze za nekih 7 e kod lokalnog majstora

• Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG