Autor Tema: Saob. prekršaj čl.331 st.1 tačka10  (Pročitano 5896 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže batke

Odg: Saob. prekršaj čl.331 st.1 tačka10
« Odgovor #15 poslato: 10. Okt, 2015. 19:19 »
Novčani deo bi nekako nagrebao,poeni bi mi bili prvi ali zabrana me ubi ako bude 3 meseca....
Ako ti je prvi prekršaj možda možeš da se izvučes sa mesec dana. Kukaj da nemaš redovna primanja, ako si ubedljiv daće ti minimalnu novčanu kaznu. Ja sam tako prošao zbog prekoračenja brzine u gradu umesto dozvoljenih 50km/h vozio sam 77km/h, zabeleženo kamerom. Kazna 6.000 dinara i mesec dana zabrane koja još nije stupila na snagu.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže batke

« Odgovor #16 poslato: 10. Okt, 2015. 19:21 »
Ta prica traje od prosle zime a ne od letos. I dalje je samo Nacrt zakona o izmenama i dopunama.... nije usvojeno.

Znači mora da se vodi rasčuna o sporim vozilima na regionalnim putevima. Bio sam ubeđen da je usvojeno da možeš po punoj da ih pretekneš.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Na mreži URKE 80Započeo temu

« Odgovor #17 poslato: 10. Okt, 2015. 19:44 »
Mora,mora.....
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže mlax

« Odgovor #18 poslato: 10. Okt, 2015. 20:01 »
Savetujem ti da uzmes advokata specijaliziranog za tu vrstu predmeta. Ima ih, raspitaj se. Nisu jeftini ali buduci da ti je posao u pitanju isplati se. Oni uvek uspeju da te izvuku na neku tehnikaliju. Taj sistem i postoji da bi to moglo da se radi.
  • Vozi: Superb 2.0tdi 2020

Na mreži Marko Curcic

« Odgovor #19 poslato: 12. Dec, 2015. 22:24 »
Identican prekrsaj sam napravio pre oko dve godine, jedinu olaksicu koju sam imao je da sam platio minimalnu novcanu kaznu (15000),poeni i zabrana 3 meseca su ostali.
Jbg... :(

Van mreže mirkuk38

« Odgovor #20 poslato: 12. Dec, 2015. 22:38 »
Koliko sporo mora smetalo na putu da se kreće, a da se dozvoli obilazak preko pune?

Van mreže frodo

« Odgovor #21 poslato: 13. Dec, 2015. 01:38 »
Bilo nekad ispod 40km/h ali mislim da su to ukinuli, da više uopšte ne sme da se pretiče pa makar mileo brzinom opterećenog puža.

Sent from my Samsung Galaxy S6 via Tapatalk

• Vozi: Audi A4 B8

Van mreže Deki

Saob. prekršaj čl.331 st.1 tačka10
« Odgovor #22 poslato: 13. Dec, 2015. 08:16 »
Niz Rudnik sam se spustao i dosao do slepera koji je neahvatljivo vozio 3,5km/h

Na punoj sam ha obisao posto mi je dao desni migavac. Čim sa ga prossao zatrubio je a iz grmlja su iskočili panduri. Ups saobracajci, par my french

Dokaz br jedan da rade zajedno.

Pošto smo se svadjakinjedno pola sata (manje) dok mis upruga nije dobacila iz kola pusti jadne ljude ne maltretiraj ih ;). Pustili su me pošto su videli da kintu neće dobiti

Šleper ih je čekao na sledećem odmorištu.

Da dele kintu

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Passat 2.0 TDI

Van mreže batke

« Odgovor #23 poslato: 13. Dec, 2015. 09:26 »
Koliko sporo mora smetalo na putu da se kreće, a da se dozvoli obilazak preko pune?

Mora da stoji. Evo članova zakona koji to regulišu. Član 45 stav 5 brzina kretanja traktora...
U članu 55 objašnjeno šta je preticanje i kada je dozoljeno obilaženje...
Znači nema preticanja preko pune sem obilaženja u datim uslovima. Obilaženje značu da vozilo ili predmet koji se obilazi stoji.

Члан 45.
Брзина кретања возила на путевима према врсти возила ограничава се на:
1) 80 km/h - за аутобусе и аутобусе са прикључним возилом за превоз терета као и за
теретна моторна возила чија највећа дозвољена маса није већа од 7.500 kg, осим на аутопуту
где је највећа дозвољена брзина 100 km/h,
2) 80 km/h - за моторна возила која вуку прикључно возило за становање (караван),
3) 70 km/h - за аутобусе када се врши организовани превоз деце, за зглобне аутобусе без
места за стајање, за теретна моторна возила чија је највећа дозвољена маса већа од 7.500 kg
и за теретна моторна возила са прикључним возилом, осим на аутопуту где је највећа
дозвољена брзина 90 km/h,
4) 50 km/h - за аутобусе са прикључним возилом за превоз лица, за градске аутобусе,
аутобусе који, поред уграђених седишта имају и одређена места за стајање,
5) 40 km/h - за тракторе, односно 30 km/h када се у прикључном возилу које вуче трактор
превози најмање једно лице,
6) 20 km/h - за туристички воз и радну машину на којој се превозе лица.
У теретна возила и скупове возила чија највећа дозвољена маса прелази 3500 kg и у
аутобусе мора бити уграђен исправан граничник брзине.

11. Претицање и обилажење

Члан 55.

Претицање или обилажење возач сме да врши само ако тиме не омета нормално кретање
возила која долазе из супротног смера када на путу има довољно простора за безбедно
извођење тих радњи.
Возач не сме да врши претицање или обилажење када тиме може угрозити друге учеснике
у саобраћају.
Возач не сме возилом да врши претицање или обилажење:
1) колоне возила,
2) ако је возач који се креће иза њега отпочео претицање или обилажење,
3) ако је возач испред њега на истој саобраћајној траци дао знак за претицање или
обилажење,
4) ако би тиме угрозио безбедност саобраћаја или ометао саобраћај из супротног смера,
5) ако по извршеном претицању или обилажењу не би могао да се врати у саобраћајну
траку којом се кретао пре тога без ометања или угрожавања осталих учесника у саобраћају,
6) зауставном траком,
7) на почетку превоја, на превоју, испред и у непрегледној кривини, осим на коловозу са
најмање две саобраћајне траке за кретање возила у истом смеру,
8) у тунелу, осим у тунелу са најмање две саобраћајне траке за кретање возила у истом
смеру,
9) возила које се приближава пешачком прелазу или га прелази,
10) возила које се зауставило и зауставља ради пропуштања пешака на пешачком прелазу,
11) на прелазу пута преко железничке или трамвајске пруге,
12) колоне возила под пратњом,
13) саобраћајном траком за спора возила,
14) на месту где је то забрањено саобраћајном сигнализацијом,
15) на начин да прелази возилом преко неиспрекидане уздужне линије при чему користи
саобраћајну траку намењену за кретање возила из супротног смера.
Обилажење заустављене колоне на путу је забрањено ако се возач након обилажења не
би могао безбедно укључити на саобраћајну траку намењену кретању возила у смеру у коме
се он креће.
Изузетно, обилажење у случају из става 3. тачка 15) овог члана је дозвољено, под
условима из става 1. овог члана.
Возач који претиче дужан је да своје возило држи на потребном растојању и одстојању од
возила које претиче, тако да га не омета нити угрожава друге у саобраћају.

Van mreže klisko

« Odgovor #24 poslato: 13. Dec, 2015. 09:45 »
Dakle, zabranjeno je obilaženje (ne samo preticanje) kolone. Ako se kolona zaustavi (došli svatovi po mladu) nikako ne obilaziti nego zvati pauka da ih jednog po jednog odnese. I put nastaviti kada pauk završi. Još jedan dokaz kvalitetnog rada onih što nam kroje zakone.
Edit: a obilaženje preko pune je dozvoljeno uvek kada je bezbedno? A preko isprekidane nije?
« Poslednja izmena: 13. Dec, 2015. 09:51 klisko »
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže filadija

« Odgovor #25 poslato: 14. Dec, 2015. 09:41 »
Изузетно, обилажење у случају из става 3. тачка 15) овог члана је дозвољено, под
Nisam siguran da sam ovo razumeo. Koji su to uslovi ako je neko voljan da citira? Izvinjavam se i hvala.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.2 htp 2008.

Van mreže batke

« Odgovor #26 poslato: 14. Dec, 2015. 12:00 »
Poenta je da vozilo koje se kreće ne sme da se pretekne preko pune linije, takođe ne sme ni da se obiđe sem ako za to postoje uslovi:

Претицање или обилажење возач сме да врши само ако тиме не омета нормално кретање
возила која долазе из супротног смера када на путу има довољно простора за безбедно
извођење тих радњи.
Возач не сме да врши претицање или обилажење када тиме може угрозити друге учеснике
у саобраћају.

Van mreže batke

« Odgovor #27 poslato: 14. Dec, 2015. 12:09 »
15) на начин да прелази возилом преко неиспрекидане уздужне линије при чему користи
саобраћајну траку намењену за кретање возила из супротног смера.
Обилажење заустављене колоне на путу је забрањено ако се возач након обилажења не
би могао безбедно укључити на саобраћајну траку намењену кретању возила у смеру у коме
се он креће.
Возач који претиче дужан је да своје возило држи на потребном растојању и одстојању од
возила које претиче, тако да га не омета нити угрожава друге у саобраћају.

Možda je sad jasnije

Na mreži URKE 80Započeo temu

« Odgovor #28 poslato: 28. Maj, 2016. 20:24 »
Bio do policije da se 'sporazumemo'.
Sporazum: 15.000din
6 poena
1 mesec zabrana
Poslato prekršajnom sudu pa ako prihvati sporazum to je to.
  • Vozi: Fabija 1.9SDI 2001god. ASY

Van mreže batke

« Odgovor #29 poslato: 29. Maj, 2016. 09:45 »
Nešto mi ovaj tvoj dogovor nije baš dobro ispao. Ja sam se sporazumeo sa njima za prekoračenje brzine (slikan sam na 170km/h), dobio sam novčanu kaznu od 6.000din + sudski troškovi oko 1.500din, 3 boda bez zabrane.  :B=)