Autor Tema: Rad sa VCDS (VAG-COM)  (Pročitano 38533 puta)

0 članova i 41 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Filip

Odg: Rad sa VCDS (VAG-COM)
« Odgovor #120 poslato: 21. Nov, 2016. 11:56 »
samo se javi blagovremeno da uklopimo vremena :)

mislim da ovde možeš naći odgovor na drugo pitanje, zelembać :B=) :

http://forum.skodaforum.rs/uputstva-pravila-novosti/mogucnosti-i-opcije-foruma/
  • Vozi: Škoda Octavia 1.8 TSI Elegance + Eibach & RS 18" + Revochip

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #121 poslato: 21. Nov, 2016. 13:21 »
Tako sam i mislio.
 :bravo:
Čujemo se kad budem mogao da šaljem privatne poruke.
 ;)
Pošalji ti meni PP sa nekim kontaktom.

Pozdrav i hvala svima na savetima.
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže ugi85

« Odgovor #122 poslato: 21. Nov, 2016. 19:37 »
Ne znam samo zašto nemam mogućnost davanja pluseva na postove (navikao sam na to na nekim drugim forumima) - dal' sam još zelen, šta li?

Upravo tako.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #123 poslato: 10. Feb, 2017. 09:16 »
Nisam uspeo da nađem temu u podsekciji Octavia, a kako sam skoro pa nov na forumu, biram najlakši način - pišem ovde.
:)
Čitao sam dosta o raznim funkcijama koje se mogu uključiti/isključiti putem dijagnostike i ideja mi se mnogo sviđa.

Ako se u potpisu ne vidi, uzeo sam Octaviu 2 '07 2.0 TDI. Bio kod drugara koji je pokušao da mi aktivira kanadska dnevna svetla (isključena ako je ručna kočnica aktivirana), ali komanda nije funkcionisala.

U čemu je problem?

Druga stvar koja mi nedostaje je zvuk koji me obaveštava ako sam ostavio svetla uključena. Verujem da postoji za auto ove generacije, ali ne znam šta treba raditi da se uključi.

Hvala unapred.
Evo malog apdejta u vezi sa severno-američkim dnevnim svetlima...

Prijateljev klinac se dualno obrazuje u Beču, u Porsche servisu, pa - jel'te - ima pristup raznim softverima i džamutkama za popravku naših vozila. Privatno su nabavili VCDS (verzija 15.7.3. ako sam dobro zapamtio). Ove nedelje je u otadžbini, pa sam mu pružio priliku da se dokaže kako ume sa tim da mi "sredi" i "pogleda" Oktaviju.
:)
Elem, i on, kao i ovaj prethodni drug iz Smedereva sve urade po PS-u, sve to kompjuter prihvati "coding accepted" ali - ćorak. Ništa se ne menja.

A onda njegov tata i ja izvadimo prekidač za svetla i nađemo neku buksnicu koja je bila ištekana (neko nekad ištekao ili je tako bilo fabrički 'bem li ga). Uštekamo je i - sve super radi!
 =)) :bravo: :RR) 8)
Sa ugašenim svetlima rade samo prednji farovi dok je ručna spuštena, sa podignutom ručnom se i oni gase. Instrument tabla je neosvetljena.

Doduše, sad mi se pojavilo upozorenje da mi ne radi neka sijalica (sumnjam na jednu u zadnjoj poziciji). Da li može i nju da registruje?).

Ovo je samo informacija, moja namera da se vidim sa Filipom i dalje ostaje, pa makar palo i to pečenje. Samo, treba da požurimo dok je 'ladno, leti nije neki merak....
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže adamGT

« Odgovor #124 poslato: 10. Feb, 2017. 16:05 »
Ajde jedno pitanje za ove što se zanimaju sa vcds-om, da li je moguće podesiti da se prilikom otključavanja auta retrovizori otvaraju tek po otvaranju vrata? Dešava mi se x puta da treba samo nešto iz gepeka da uzmem a retrovizori se čini mi se bespotrebno akaju,ovo mi je zapalo za oko jer recimo kod novijih mecki se retrovizori otvaraju tek kad se otvore vozačeva vrata

Sent from my Redmi 3tSi

Van mreže klisko

« Odgovor #125 poslato: 10. Feb, 2017. 18:36 »
Kod mene je tako fabrički, znači trebalo bi da može. Nekada namerno obiđem auto do suvozačeve strane da ne bih otvarao retrovizore :)
  • Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019

Van mreže batke

« Odgovor #126 poslato: 10. Feb, 2017. 18:43 »
Da znaš da je i meni to zapelo za oko. Ja nešto ne mogu da se setim da sam video takvu opciju kad smo kolega mirkuk38 i ja prčkali po tome, već samo da mogu da se sklope ili da se ne sklope pri zaključavanju. Odnosno da se na kratki pritisak tastera za zaključavanje retrovizori ne sklope, a na držanje tastera 3 sekunde retrovizori se sklapaju. Kod mene na O2 FL fabrički je bila podešena druga opcija, dok se na sadašnjoj O3 retrovizori sklapaju na kratak pritisak.
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže nidza

« Odgovor #127 poslato: 10. Feb, 2017. 22:48 »
Treba da se otvaraju. Ideja je da osvetle tlo ispred vrata.

Tapatalk

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže aleksandarzlatic

« Odgovor #128 poslato: 10. Feb, 2017. 22:53 »
Ako ti treba samo otvaranje gepeka a ne otkljucavanje vrata, imas srednji taster na daljinskom koji na duzi pritisak otkljucava i lagano podize gepek...
  • Vozi: Renault Kadjar 11.2019. 1.5 DCI 260Nm/115HP Business Edition paket

Van mreže adamGT

« Odgovor #129 poslato: 11. Feb, 2017. 09:29 »
Gepek sam naveo kao primer,isto mislim i na sva vrata osim vozacevih, recimo hoću da uzmem nešto sa zadnjeg sedišta i retrovizori se bzvz otvaraju, ovo za osvetljenje stoji ali samo po mraku... Ajde da pitam i ovo ako neko zna,ako bih u podešavanjima bolera iskljucio zatvaranje retrovizora da li se oni mogu sklopiti dužim držanjem zaključavanja?

Sent from my Redmi 3tSi

Na mreži bugarin

« Odgovor #130 poslato: 11. Feb, 2017. 10:01 »
Na to pitanje odgovor ne znaju ni u ovlascenim servisima. Kao i ti, i oni bi prosli postupak deaktivacije na HU i pratili sta se desava.
Sto se tice kodiranja u VCDS-u, povezane funkcije se cesto nalaze razbacane po razlicitim podmodulima pa treba zivaca dok se sve nadje.
Isto tako odredjene funkcije koje kontroler-modul ponudi, ne moraju uopste postojati na tom vozilu. Kao recimo kada aktiviras lampicu upozorenja za tecnost brisaca. Nemas senzor pa lampica svetli non-stop.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže 00gile00

« Odgovor #131 poslato: 01. Mar, 2017. 12:23 »
Uzeo sam da probam obdeleven ali nikako nece fizicki da se spoji kao da je ona rupa oko konektora uska. Jel moze nekako da se otkaci konektor od plastike pa da samo visi iza one zastite

poslato sa daljinskog za tv

Van mreže AcoSk

« Odgovor #132 poslato: 01. Mar, 2017. 15:50 »
Moze, imaju 3 "zabice", gurnes srafcigerom i izvuces. Pogledaj, videces i sam, lako je

Van mreže 00gile00

« Odgovor #133 poslato: 01. Mar, 2017. 16:02 »
Ma ubi se pokusavajuci ali nece pa nece

Van mreže 00gile00

« Odgovor #134 poslato: 02. Mar, 2017. 11:00 »
Ovo sa desne i sa leve strane su polugice? Frka mi da nesto ne polomim