Autor Tema: AMSS super clanska kartica  (Pročitano 7754 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže markoconicZapočeo temu

AMSS super clanska kartica
« poslato: 02. Jul, 2013. 20:00 »
Posto idu letnji odmori zamolio bih clanove ako imaju neka iskustav sa amss i popravke auta u inostranstvu. Vredi li uopste da se uzima kartica za ne daj boze ukoliko stane auto van nase zemlje.Pozdrav

Van mreže bokilava

Odg: AMSS super clanska kartica
« Odgovor #1 poslato: 03. Jul, 2013. 00:55 »
Ja sam vlasnik iste vec par godina, ali na svu srecu ne znam da ti kazem iz licnog iskustva nista vezano za tvoje pitanje. Uglavnom sam citao da su ljudi imali dobra iskustva sa njima i u zemlji i van zemlje. Postoji na jednom nasem forumu koji se bavi putovanjima tema bas o iskustvma i clanstvu u AMSS (ne znam da li smem da napisem koji forum) pa mozes tamo da pogledas. Ono sto ja znam je da ako se ne daj boze nesto desi, prvo moras da kontaktiras AMSS operativni centar pa onda oni kontaktiraju svog partnera u zemlji u kojoj se nalazis. Jedino tako priznaju refundaciju i ostalo, znaci prvo njih moras da obavestis pa sve ostalo. Daj boze da ti nikad ne zatreba, al ja licno mislim da nije lose to imati.

Van mreže markoconicZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 03. Jul, 2013. 13:25 »
a ta kartica jer vazi za odredjeni auto ili je vezana za osobu pa bilo koji auto da vozi.npr imamo porodicni auto ja izvucem na moje ima karticu a zena sedne u auto i njoj se pokvari sta se onda desava jer moze ona da zove amss ili moram jada idem do auta i da ih pozovem:)

Van mreže bokilava

« Odgovor #3 poslato: 03. Jul, 2013. 13:55 »
dobro pitanje na koje ja nemam jasan odgovor  :) Tj ubedjen sam da se kartica vezuje za auto, tipa ko god da vozi tvoj auto pokriven je. Da nije tako mogao bi svako od tvojih prijatelja kome stane njegov auto da te pozove i da ti kazes da si ti vozio pa da zoves AMSS da na osnovu tvoje kartice pomaze nekom trecem licu :) Dacu ti moj primer al mislim da je najbolje da pozoves njih za preciznije informacije. Ja sam u sred trajanja clanstva promenio auto, clanstvo je nastavilo da traje al morao sam da im javim promene. Isto tako je bilo i kad su se menjale tablice, bio sam u obavezi da im javim nove registarske tablice. Inace na osnovnoj kartici(to je ona bela za Srbiju) i ne pise tvoje ime, samo broj kartice. Dok na ovoj zutoj (za inostranstvo) pise do kad vazi i tvoje ime. Jos jednom da ponovim da se ne oslanjas puno na ovo moje pisanje nego lepo okrenes njih i oni ti sve objasne, vrlo su ljubazni, a ne moras cak ni da zoves AMSS nego mozes i neki lokalni AMK.

edit: pravopis i slicno

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #4 poslato: 03. Jul, 2013. 15:13 »
dragi forumasi,
kartice o kojima govorimo ovde su odlicna stvar, ali pre svega potrebno je postovati neka pravila
1. kartica se izdaje za odredjeno vozilo u periodu dok je u registraciji vozilo, tako je bar bilo ranije
2. kartica nije odmah aktivna, potrebno je da prodje 15tak dana dok zuta kartica postane aktivna...
3. znam slucajeve par ljudi koji su slupali kola preko i alss je dosao po njih frei ... ali to samo u slucaju da je auto toliko slupan da preko ne moze da se popravi ...

sve u svemu ,moj savet je sledeci, volje biti 10god clan i ne iskoristi kartic u nego doci u situaciju da Vam treba pomoc i onda da se pitate koliko sta kosta
btw, moj poznaik je slepanje dzipa od podogrice do bgd platio pre neki dan 800e

ovih 20tak evra nije neka lova koja je prevelika ...
a tkaodje treba pogledati ostale pogodnosti koje kartice pruzaju ...

u svakomslucaju preporucujem ...
  • Vozi: skoda 110R, felicia pik up FUN, OCTAVIA TOUR ...

Van mreže dusko zemun

Van mreže bokilava

« Odgovor #6 poslato: 03. Jul, 2013. 23:25 »
I jos jedna bitna stavka, ako ides na neko od grckih ostrva tamo clanstvo ne vazi :) znaci samo za kontinentalni deo

Van mreže dusko zemun

« Odgovor #7 poslato: 04. Jul, 2013. 09:05 »
da, za ostrva ne vazi, ali zato ako se nekom nesto desi u Holandiji ili Spaniji ...

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #8 poslato: 19. Jul, 2013. 23:39 »
I jos jedna bitna stavka, ako ides na neko od grckih ostrva tamo clanstvo ne vazi

Zašto ovo??  :o
  • Vozi: Yeti

Van mreže vnov

« Odgovor #9 poslato: 20. Jul, 2013. 09:12 »
Ja sam pre neki dan uzeo ovu kartu, i baš sam pitao službenicu i to dva puta i kaže da važi i na ostrvima.
  • Vozi: KAROQ FL, Ex KODIAQ, Ex Octavia A5 FL 1.4TSI ELEGANCE + RS LOOK

Van mreže bokilava

« Odgovor #10 poslato: 20. Jul, 2013. 09:48 »
Onda izgleda vazi na koju sluzbenicu naletis :)

a evo i sa sajta

http://www.amss-agencija.rs/clanstvo.php

Tehničke i druge pogodnosti u inostranstvu:

- Besplatan prevoz vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi do prebivališta člana (važi za kontinentalni deo Evrope)
namerno sam stavio crveno posto je i na sajtu samo ta recenica crvena
pa se onda dalje u tekstu opet pominje ista stvar, ovog puta bez crvena boje
- Prevoz vozila oštećenog u saobraćajnoj nezgodi, do prebivališta člana - jednom u toku trajanja članstva (važi za kontinentalni deo Evrope).

E sad pitanje je sta vazi a sta ne. Mozda clanstvo vazi, mozda samo neke usluge tipa slepovanja i slicno ne vaze. Slicno kao i sa svim ostalim osiguranjima, osiguravajuca kuca napise samo ono sto zele da vidis, a precizniji  odgovori se obicno nalaze pod zvezdicom ili u nekakvim opstim uslovima :)

Van mreže djordje48

« Odgovor #11 poslato: 09. Mar, 2014. 22:24 »
ko placa.... Vlada vraca... :o

Van mreže hiavata13

« Odgovor #12 poslato: 16. Jul, 2015. 06:01 »
Je l' neko koristio tu AMSS karticu u inostranstvu? Ono sto se meni ne svidja kod nje je to sto pise da su pokrivena slepovanja auta u slucaju nesrece samo (sa napomenom da to podrazumeva nezgodu u kojoj su ucestvovala najmanje 2 vozila). Po tome nema nikakve koristi od ove kartice u slucaju kvara, sto je vecini ljudi najveca bojazan.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9 TDI 2001

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #13 poslato: 16. Jul, 2015. 09:08 »
Na svu srecu ja.nisam,ali je drug koristio pre 3 godine i to je bio razlog da je uzmem i ja. Naime otisla mu je remenica i ne znam sta jos cim je presao grcku granicu....zvao amss poslali grka po njega,odslepao auto u servis a njega vozio do motela,nakon vracanja sa letovanja racun od prenocista odneo u AMSS i oni mu refundirali. Jbg ostao je bez 400e kod majstora ali isto toliko bi ga izaslo i slepovanje i spavanje,tako da bolje 400e nego 800e.
Bitna napomena je da kartica ne vazi na ostrvima bilo gde,samo kontinentalni deo Evrope

Van mreže Neba

« Odgovor #14 poslato: 16. Jul, 2015. 15:02 »
Je l' neko koristio tu AMSS karticu u inostranstvu? Ono sto se meni ne svidja kod nje je to sto pise da su pokrivena slepovanja auta u slucaju nesrece samo (sa napomenom da to podrazumeva nezgodu u kojoj su ucestvovala najmanje 2 vozila). Po tome nema nikakve koristi od ove kartice u slucaju kvara, sto je vecini ljudi najveca bojazan.
"- Usluga putne pomoći u sistemu "ZMIJA" – jednom godišnje - popravka vozila i/ili šlepanje do najbližeg servisa."
Ovo takodje stoji.
Meni isto interesuje i do kog servisa vazi slep, do ovlascenog ili do prve supe gde mogu popravku naplatiti skuplje nego slep do Makedonije...
  • Vozi: Fabia 1.9 SDI