Autor Tema: Bosh pumpa  (Pročitano 4768 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže alexa06Započeo temu

Bosh pumpa
« poslato: 03. Dec, 2015. 09:09 »
Juče bio kod majstora da zamenim ulje i kad je skinuo zaštitu dole video da mi vlažno, kad ono procurela Bosh pumpa!

Послато са LT25i  

Odg: Bosh pumpa
« Odgovor #1 poslato: 03. Dec, 2015. 12:24 »
Može li savet gde raditi dihtovanje!

Послато са LT25i  

Van mreže Karlheinz

• Vozi: Yeti

Na mreži Ljahze

« Odgovor #3 poslato: 03. Dec, 2015. 13:01 »
Pre 2 meseca krenem na posao i  primetim malu fleku ispod kola.Posto sam dan ranije menjao ulje pomislio sam da nisam dovoljno stegao saraf na karteru.Kada sam upalio kola motor je trokirao 2,3 sekunde kao da radi na 2 klipa i izbaci beli dim.Tako svaki put dok je motor hladan,a vruc normalno pali.
Pomislio na lose gorivo.Kada sam se vratio sa posla pogledam fleku i vidim da nije ulje nego nafta.Nakon pola sata blejanja u motor i bosch pumpu skontam da je ista procurela.Posto je nafta kapljala na alternator,sutradan odem kod dvojice bosiste,jedan Umka,drugi Mirijevo.Cena kod obojice 120 evra.
Procackam ovde na forumu i na preporuku clana foruma Milosgranice odem kod nekog bosiste u Beli potok ispod Avale.
Malo sam bio rezervisan,ali kada mi je rekao da je cena 70 evra za dihtovanje pumpe nisam se puno predomisljao,jer sam u tom momentu bio tanak sa parama.Kola ostavio ujutro rano,popodne ih pokupio.
Dva meseca posle pumpa i dalje radi perfektno.Naknadno na poslu saznam da je kolega sa Felicijom takodjer isao kod njega i dok  su mu drugi servisi trazili za dihtovanje pupme 120 evra,on mu je na licu mesta resio problem bez skidanja pumpe za 30 evra sa rukama.Pola godine posle pumpa mu i dalje normalno radi.
Ovo su neka moja iskustva pa ako nekome nesto znaci mogu mu proslediti broj telefona.
  • Vozi: Skoda Octavia IV,2.0 TDI,DSG

« Odgovor #4 poslato: 03. Dec, 2015. 14:30 »
Bio sam kod Ristovića pre otprilike 2god kada sam menjao senzor još tada mi je rekao da je ta cena 120e,a kaži mi kod ovog u Beli Potok cena 70e sa montažom i demontažom

Послато са LT25i  

Na mreži Ljahze

« Odgovor #5 poslato: 03. Dec, 2015. 14:57 »
Bio sam kod Ristovića pre otprilike 2god kada sam menjao senzor još tada mi je rekao da je ta cena 120e,a kaži mi kod ovog u Beli Potok cena 70e sa montažom i demontažom

Ispravka mala,pogresno sam konvertovao dinare u evre.Cena sa skidanjem bosch pumpe,servisom i naravno,vracenom pumpom,zajedno sa rukama je 9000rsd ili 75 evra koliko sam pre dva meseca platio.Tada mi je rekao da ako hocu mogu da mu donesem i skinutu pumpu,cena dihtovanja je 6500rsd.
Razlika od 45 evra nije mala za isti posao i za te pare moze svasta nesto da se jos uradi na kolima ili ustede te pare.
Kada sam ga pitao zasto je toliko povoljni od ostalih bosista,ispricao mi je neku pricu iz koje se vidi da je posten covek.
Ja za sada zadovoljan i verujem da na forumu ima jos ljudi koji imaju neka iskustva sa njime.

Van mreže bugarin

« Odgovor #6 poslato: 03. Dec, 2015. 15:15 »
Kada sam ga pitao zasto je toliko povoljni od ostalih bosista,ispricao mi je neku pricu iz koje se vidi da je posten covek.

ne razumem...... on je posten pa je cena 75e, a ovi drugi su prevaranti i zato je cena 120e?
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

« Odgovor #7 poslato: 03. Dec, 2015. 15:18 »
Može broj tel

Послато са LT25i  

Na mreži Ljahze

« Odgovor #8 poslato: 03. Dec, 2015. 17:19 »
ne razumem...... on je posten pa je cena 75e, a ovi drugi su prevaranti i zato je cena 120e?

Daleko od toga niti sam ja u jednom momentu spomenuo da su drugi sevisi neposteni i prevaranti.
Da se sporazumimo,da sam u tom momentu bio u mogucnosti da servis odradim kod Ristovica gde sam i bio (pomislio sam da se mozda moze nesto na licu mesta uraditi bez skidanja i dihtovanja pumpe),ja bi ga rado tamo i obavio gde ide pola Beograda i gde je 100% proverena usluga.
Logika kaze da u Srbiji ako za jednu te istu stvar nesto jeftinije za trecinu,tu nesto smrdi i nije u redu.Ja tada nisam imao izbora i potrazio sam alternativno resenje ovde na forumu i na taj nacin dosao do njega.
Uz veliku dozu rezerve sam ostavio kola kod majstora,ali na kraju je ispalo da je covek za tih 75 evra POSTENO odradio servis i nista vise od toga.Zasto on svoj rad naplacuje manje od stalih za istu uslugu,to je neka druga prica,ali to ne znaci da su drugi prevaranti niti da je on ne znam ni ja sta.Naveo sam i primer kolege sa posla i to je stvarno tako.
Da se ne lazemo,bosisti su takodjer specificna vrsta majstora i to ce vam svaki automehanicar potvrditi kod kojeg odrzavate kola.To je neko moje iskustvo (posle servisa presao 2500km i za sada funkcionise normalno) pa ako nekome moze pomoci,super.Svako ima pravo izbora,ali ako neko sa foruma ima ko je takodjer bio tamo dobro bi bilo da podeli dobra ili losa iskustva s obzirom da je ovo relativno cest problem kod starijih dizela.

Van mreže bugarin

« Odgovor #9 poslato: 03. Dec, 2015. 17:28 »
pa ja sam jedino takav zakljucak mogao da izvucem iz onog sto si napisao. evo procitaj sam onaj deo tvog teksta koji sam ja citirao pa reci kako to zvuci :)

hteo sam jos u proslom postu da ti predlozim da svoja iskustva sa tim servisom-majstorom podelis sa forumasima. otvoris novu temu u podforumu http://forum.skodaforum.rs/dobra-losa-iskustva-kontakt-info/ , navedes koje usluge covek pruza, gde se nalazi, kontakt neki itd. sve takve teme su otvorene i za ostale da komentarisu.

svi majstori su malo ili malo vise sujetni. servis u kojem ja odrzavam kola me redovno zeza zbog foruma: "sto ne pitas kolege? oni znaju bre, ne trebamo ti mi. jedan tvoj kolega sa seatovog foruma poslao drugara al mu reko: samo nemoj da im kazes da si sa foruma, to nikako."

i ja ih donekle kapiram............. donekle :))))))
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Na mreži Ljahze

« Odgovor #10 poslato: 03. Dec, 2015. 18:12 »
pa ja sam jedino takav zakljucak mogao da izvucem iz onog sto si napisao. evo procitaj sam onaj deo tvog teksta koji sam ja citirao pa reci kako to zvuci :)

Sad citam citat i u pravu si.Pogresno sam se izrazio,ali pri tome nisam nista lose mislio o drugim servisima nego sam samo preneo svoja i iskustva kolege sa posla koji je sticajem okolnosti bio kod istog coveka.Ja sam poprilicno pazljiv po pitanju preporuka u smislu da sam servis radio pre samo 2500km i da to nije nikakva referenca za preporuku.Cekam neko duze vreme da vidim da li to funkcionise,ali sam se danas javio zbog toga sto je kolega radio pre pola godine servis i on je za sada zadovoljan.Malo pre tog servisa,radio sam i generalku na sdi motoru,ali glupo mi da pisem svoja skustva u vezi toga kada sam presao samo 3000km nakon servisa.Jos neko vreme da se sve to"slegne"i vidim da li to funkcionise kako bi tacno preneo informacije pa samim tim i svoja iskustva drugima.Nadam se da nece nikome zatrebati.
Nego,kada sam proletos kupio kola,trebao mi je majstor i naravno,preporuku za skodu dobio ovde na forumu.Odem do njega i pitam ga da li on moze resiti taj problem ili ako ne moze da mi preporuci nekog bosistu.Kao da sam ga udario cekicem u glavu,takva je njegova reakcija bila.Kaze,dacu ti preporuku za bilo sta,od igle do lokomotive,ali nemoj samo za bosistu da me pitas,jer sam u ratu sa svima. :B=)

Van mreže milosgranice

« Odgovor #11 poslato: 03. Dec, 2015. 18:15 »
a ja to tako kapiram,
evo moje iskustvo, odem kod jednog majstora (NISAM ZNAO ZA OVOG MOMKA) da mi predihtuje pumpu i naplati mi 60e sto je ok al mi kaze curi ti jedan ventil tu nema opravke, koliko on kosta, kaze 120e, reko nemam sad love cujemo se, teram ja to tako, sve ok, dodje zima zeza me auto ja kod majstora, kaze moze biti ventil na pumpi ili glava, koliko taj ISTI ventil koji je kod bosiste 120e, kaze 80e, meni proradi crv reko nemam para zovem te. pogledam malo po netu ventil kosta nov 50e samo odvijes i zavijes
neki majstori su se da kazem "najeli" i onda je varijanta kako koga, ovaj decko je za sada posten, sto ne mora da znaci da ce biti takav kad bude "navukao" musterije, zato idite kod njega slobodno, zna znanje, ja znam 5 ljudi koji su bili kod njega i zadovoljni su odnosom cena-odradjen posao

i slazem se da kad si vec oterao kola kod majstora da nema sta da pametujes
« Poslednja izmena: 03. Dec, 2015. 18:17 milosgranice »
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #12 poslato: 07. Dec, 2015. 13:48 »
Zvao sam ovog lika u Belom potoku cena dihtovanja 50e

Послато са LT25i  

« Odgovor #13 poslato: 14. Dec, 2015. 13:24 »
Sutra teram auto kod majstora da skine pumpu, i nosi kod njegovog bošiste cena dihtovanja 5000 din. I majstor za ruke 3500!

Послато са LT25i  

« Odgovor #14 poslato: 15. Dec, 2015. 23:24 »
Završio majstor i dobio 6 meseci garanciju u pisanoj formi!

Послато са LT25i