Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Bela skrama - majonez na cepu posude za vodu
Dole
Autor
Tema: Bela skrama - majonez na cepu posude za vodu (Pročitano 5900 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
sasacalko
Laurin&Klement
Like ukupno: 6
L&K ugled:
14
Bela skrama - majonez na cepu posude za vodu
«
poslato:
08. Dec, 2015. 19:32 »
Posle zamene antifriza i termostata, odlucio sam da proverim antifriz i dolio 200ml, presao sam u nedelju 550km i danas kada sam hteo da proverim vodu video sam da nedostaje ponovo nekih 200ml i dosipao sam i tada sam primetio majonez na cepu povratne posude, kao sto se zimi javlja na cepu od ulja. Izvadio sam sipku za ulje, nema vode, nivo je normalan. Na cepu od ulja ima majonez, ali to ima svaku zimu zbog pretezno kratke voznje. Creva nisu tvrda. Auto normalno radi, na auspuhu nema pare.
Sta mislite, da li je moguce da stradao dihtung ili glava?
-nebojsa-
Laurin&Klement
Like ukupno: 39
L&K ugled:
63
Odg: Bela skrama - majonez na cepu posude za vodu
«
Odgovor #1 poslato:
08. Dec, 2015. 21:59 »
Otisle bakarne podloske na hilznama (047 103 147 sa ili bez A ili B na kraju), potonule hilzne i mesa antifriz i ulje.
Bar je tako bilo na mojoj 1.4MPI na nekih 200000 km.
Popravka je bila, ako se dobro secam (bilo je to pre 8 godina) zamena dihtunga glave, bakarnih podloski hilzni, ulje, antifriz, obrada glave (tacnije samo donja nalezuca povrsina).
Ne bih da te plasim ali kod mene je tako bilo, isti simptomi.
Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.
sasacalko
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #2 poslato:
09. Dec, 2015. 07:28 »
Cemu sluze te podloske hilzni, gde se nalaze? Prvi put cujem za tako nesto, vidim na netu kako izgleda. Jer se one menjaju kada se skine glava ili treba da se rastura motor? Koliko te iskostala opravka.
mihajloalasp
AS Petrović since 2014
Laurin&Klement
Like ukupno: 42
L&K ugled:
73
AS Petrović
«
Odgovor #3 poslato:
09. Dec, 2015. 15:01 »
Bakarne podloške se nalaze ispod hilzni, a služe da dihtuju između hilzne i bloka. Uglavnom kad podloške popuste, ili krene da se sliva voda tj rashladna tečnost u karter, ili hilzna potone pa krene da nabija ulje u sistem za hlađenje (a uglavnom ne pravi prevelik pritisak u crevima). Za zamenu podloški se vade hilzne, ali klipovi ne moraju da se vade iz njih. Same podloške su jeftine, 50 din/kom., ali ih ima u više dimenzija, pa majstor mora da zna ili koje idu ili da izmeri nadvišenje hilzni pa da stavi deblje ili tanje
Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X
sasacalko
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #4 poslato:
09. Dec, 2015. 15:27 »
Hvala
-nebojsa-
Laurin&Klement
Like ukupno: 39
L&K ugled:
63
«
Odgovor #5 poslato:
10. Dec, 2015. 21:36 »
Upravo kako je mihajloalasp napisao.
Bio je brzi.
Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.
vladimir1980
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
3
«
Odgovor #6 poslato:
13. Okt, 2016. 17:26 »
Škoda fabia 1.4 MPI, 44kw, 2002. god, upravo se desilo da su hilzne potonule. Mešao mi je antifriz i ulje i gubio antifriz. Mislio sam da je dihtung glave u pitanju. U mom slučaju hilzne se lako vade a da je u pitanju bila škoda 50 kw morao bi da se skida motor (tako kaže majstor). U svakom slučaju, menja se dihtung glave i još par njih (nisam uspeo sve da upamtim), ravna se glva, podižu hilzne, menja ulje i antifriz i sve to će me doći oko 150 evra (ako nekog interesuje cena)
sasacalko
Laurin&Klement
L&K ugled:
14
«
Odgovor #7 poslato:
14. Okt, 2016. 07:46 »
Toliko mene iskostalo samo dihtung glave, majstor pogledao hilzne i rekao da su ok.
Kada sve zavrsis, isperi sistem, ja sam samo dolio novi antifriz i posle je ono preostalo ulje u sistemu za hlađenje zapušilo čep, pa je opet duo creva. Ako imas problem sa čepom NIKAKO ne kupuj Topran - uopšte ne dihtuje. Ja sam tražio febi, ali nisam našao , pa sam naručio netom u favorit promet i poslali su mi Vernet i od tada nemam problema.
vladimir1980
Ambition
Like ukupno: 0
L&K ugled:
3
«
Odgovor #8 poslato:
21. Okt, 2016. 18:07 »
Kad smo kod ispiranja sistema, koje sredstvo mi preporučujete?
Gore