Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Fabia
»
FABIA 1999-2007
»
Duga svetla
Strana:
«
1
...
3
4
Dole
Autor
Tema: Duga svetla (Pročitano 7142 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
hatuna1983
Laurin&Klement
Like ukupno: 1
L&K ugled:
12
Odg: Duga svetla
«
Odgovor #45 poslato:
13. Jan, 2016. 23:57 »
OK, hvala na odgovorima, da ne cackam sam bespotrebno registracija mi je za mjesec dana(ode 500 KM ko u vodu...) pa cu tad traziti da mi opet podese, valjda ce ovaj put bolje potrefiti. Bar znam sad sigurno da moze I lijevo-desno da se stima. Sto se visine tice, jasno mi je da I amortizeri i opruge tu igraju ulogu, odnosno opruge prije svega, ali to bacanje malo u stranu me vise nervrira, pogotovo po magli...Inace koristim obaranje farova na 3 po magli i stvarno pomaze fino, samo eto da mi ne ide malo udesno...(far naravno hehe)...Hvala jos jednom na odgovorima
Vozi: Škoda Octavia A5 2006 1.9 TDI BJB 77kw Elegance
klisko
Laurin&Klement
Like ukupno: 12
L&K ugled:
30
«
Odgovor #46 poslato:
14. Jan, 2016. 06:31 »
Na TT sam pa ne vidim o kom autu se priča ali na O2 i O2FL se ceo far izvuče za dva minuta bez alata i onda ima mnogo više prostora, a i sijalice ne ispadaju u motorni prostor
Samo je pozicija gadna za zamenu jer je uvučena pored neke plastike pa nema mesta za prste ni kad se izvadi far.
Vozi: Octavia A5FL 1.9TDI 2010 i Octavia A7FL 1.6TDI 2019
ИгоР
Laurin&Klement
L&K ugled:
6
Duga svetla
«
Odgovor #47 poslato:
14. Jan, 2016. 11:24 »
H4 Bi-Xenon 5000К
... али јачина сијалица тренутно колеги није битна, овдје се ради о поремећеној геометрији снопа који се пројектује на пут. Одмах сам видио да не ваља десни фар, и претпостављам да је афтермаркет, или је ауто ударен у десни крај па је геометрија аута помјерена, а са њим и пројекција снопа, или сијалица није исправно позиционирана у фару.
Прва ствар што требаш да установиш је да ли су фарови потпуно исти и оригинални, затим да провјериш како сједи сијалица у фару, па ако је све ок, да се позабавиш намјештањем снопа на неком зиду, на удаљености од 5 м, при том поведи рачуна да сложиш оба сноша у исти ниво.
«
Poslednja izmena: 14. Jan, 2016. 11:32 IgoR
»
lipovaccc
Laurin&Klement
Like ukupno: 79
L&K ugled:
68
«
Odgovor #48 poslato:
14. Jan, 2016. 13:53 »
Brate auto nikada nije udaran uzeo sam ga od komsinice koja zivi odma pored mene secam se kada ga je kupila 2005 godine ona prvi vlasnik ja išao u 4 razred osnovne secam se ko da je juce bilo išo na čast
Na autu sve što je rađeno rađeno je u ovlašćenom servisu čak i sijalice je menjala tamo imam sve papire od auta od prvog servisa bas bas sve ... Ovo sto sam sada uradio pomenjo sijalice dosta bolje se poboljsalo svetlo videcu sta cu jos ali najverovatnije necu nista raditi vise stavrno ne mam vremena ni para moram da radim keramiku u garazi i to ima da mi pojede para ...
Pokusaću ja ove snoopove da naštelujem čekićem malo tezim hahahhahhaaha
Vozi: Škoda Fabia 1,2 htp 2005god
lipovaccc
Laurin&Klement
L&K ugled:
68
«
Odgovor #49 poslato:
17. Apr, 2016. 22:27 »
Ipak ce pasti kompletna zamena farova
Instalacija pregledana sve super ispravno ali senila u farovima su jako loša ...
Moram naći dva dobra fara polovona, još ako bi našao neka sa sočivima tako nešto ali to je ovde izgleda tesko ...
Ako neko ima nekog ko prodaje farove dobre i očuvane nek da neki broj telefona ...
ИгоР
Laurin&Klement
L&K ugled:
6
Duga svetla
«
Odgovor #50 poslato:
17. Apr, 2016. 23:10 »
Ако си одлучио купити друге фарове, не кошта те ништа пробати очистити сјенила.
Свако сјенило се може очистити ако није оштећено. Растави фарове, узми 96% алкохол и "благо" нашприцај алкохол по сјенилу. Одмах затим иде крпица за брисање екрана, она што не оставља длачице. Крпица "мора" бити мекана. Не притишћи када будеш трљао, већ трљај изузетно пажљиво. Када посушиш, остаће плинско плаве мрље на сјенилу. Онда узмеш папирни убрус (мора бити мекан и да не оставља труње иза себе), хукнеш у сјенила (као када чистиш цвике) и уклониш плинско плаве флеке са сјенила.
Изненадићеш се резултатом.
Моји фарови су и дан данас као нови јер их чистим.
Упамти, постоји коначан број трљања по сјенилу, зато памет у главу!
Уствари не ти, већ остали...
djordje48
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
«
Odgovor #51 poslato:
18. Apr, 2016. 11:53 »
a mozda ugradnja morimoto sociva u postojeci far?
lipovaccc
Laurin&Klement
L&K ugled:
68
«
Odgovor #52 poslato:
18. Apr, 2016. 12:48 »
Hvala ti igore razmatram i tu opciju pranja fara ...
E vidiš moglo bi i to da se ugradi
A je l onda tu mogu i ksenoni da se ugrade ?
Samo da mi auto progleda više ide mi na živce
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #53 poslato:
18. Apr, 2016. 13:00 »
Moze naravno, ksenoni bi trebalo iskljucivo da idu u far sa socivom, izuzevsi merc S klase sa kraja devedesetih. Tako nesto radi LED masters. I to morimoto socivo je bixenon ili bihalogen socivo. Mislim da original far za fabiju mk1 iako ima socivo i ksenon, nije bixenon, neka me isprave kolege ako gresim
https://www.youtube.com/watch?v=jjJ9Ip6AWm4
https://www.youtube.com/watch?v=sfWelfH-EZg
LED farove i laserske nisam imao prilike da vidim, ali za sad je bixenon sistem za mene vrh vrhova i nek crknu dusmani sa tehnickog
ИгоР
Laurin&Klement
L&K ugled:
6
«
Odgovor #54 poslato:
18. Apr, 2016. 13:04 »
Наравно да може уградња сочива и то је најбоље рјешење, док је мој приједлог више био окренут на економску страну
djordje48
Laurin&Klement
L&K ugled:
16
«
Odgovor #55 poslato:
18. Apr, 2016. 13:07 »
Treba se raspitati koliko kosta ovo zadovoljstvo i nezavisno od majstora naglasiti da se povede racuna pri otvaranju fara, bilo da je u pitanju neka zabica, plastika da ne pukne i da voda ne ulazi, da se dobro vrati poklopac. Zadovoljan sam kako mi je Mica metalik Zemun otvarao oba fara i ocistio ih, vec 3 godine drzi lepo i nema vlage uopste :RR)skup je ko otrov i malo aj da kazem sebi drzi cenu, ali ja sam zadovoljan sa njim
lipovaccc
Laurin&Klement
L&K ugled:
68
«
Odgovor #56 poslato:
18. Apr, 2016. 13:21 »
Meni pare nisu frka znači samo auto da progleda ono je očaj živi
Moraću još popričati sa majstor Saletom(Ac stojanov) da vidim šta ce mi on još reći
Hvala đorđe i igore na savetima
Strana:
«
1
...
3
4
Gore